korby truvativ hossefelt ukręcona tulejka(chyba) pomocy !
alee nie . Bo jak sie zapiekło razem z pedałem to mi nie przeszkadza narazie bo pedałow nie chce wymieniać . tylko chcialem je przesmarować , jak sie zapiekło to z pedałem bym wkręcił spowrotem insert razem z pedalcem. No ale jak sie zapieknie pedał razem z insertem to jest możliwe ze sie odkręci . Ja na poszątku z kolega byślałem ze ten insert jest wkładany bo jak metal jest gorący to sie jak by to powiedzieć rozpycha rozchyla :/ no i myślalem tak ze korba była rozgrzana i insert był wkładany wtedy i jak sie zrobiła zimna korba to go zaciskało i trzymało, ale teraz sie dowiedzialem tu ze to ma gwinty no to spoko .
-
- Kontakt:
Re: korby truvativ hossefelt ukręcona tulejka(chyba) pomocy
pager na serio ciężko "skminic" to co piszesz...
A u mnie inserty są chyba wykręcane, są zrobione takie rowki aczkolwiek nigdy nie próbowałem tego wykręcac.
Tak to wygląda:
A u mnie inserty są chyba wykręcane, są zrobione takie rowki aczkolwiek nigdy nie próbowałem tego wykręcac.
Tak to wygląda:
-
- Kontakt:
Re: korby truvativ hossefelt ukręcona tulejka(chyba) pomocy
Odkupiłem ale takie inserty w mojej korbie są oryginalnie już.
Tu masz fotkę nowych korb, zobacz na inserty
Tu masz fotkę nowych korb, zobacz na inserty

-
- Kontakt:
Dużo łatwiej serwisuje się pedały, jeśli ośka ich jest w czymś unieruchomiona (np ramie korby), wtedy ręka Ci się nie trzęsie a zarazem wszystko nakładasz jak szaszłyczekpager pisze:wykręcić żeby było łatwiej ? Żeby lepiej kulki wkładać , a nie się męczyć

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Ja troszkę zofftopuje, lewy korobowód ma specjalnie taki lejkowaty koniec (zwężający się), ażeby wpasował się w nieco wklęsły z jednej strony suport, który jest tak a nie inaczej, bo rockring trochę dystansuje miskę od mufy?
Chodzi mi o to, że nie jestem pewien, czy ten suport ma być tak lekko wgłąb oraz czy mogę tam zastosować jakąś podkładkę, bo jak dokręcę śruby korb na maksa, to zaczyna trzeć o miskę, a boję się luzować. Jeśli tak dla podkładki, to gdzie, pod to takie zwężenie w korbowodzie (na końcu wielowpustu isis jest taka jakby półka, żeby oś suportu dalej nie szła), czy na sam suport?
Chodzi mi o to, że nie jestem pewien, czy ten suport ma być tak lekko wgłąb oraz czy mogę tam zastosować jakąś podkładkę, bo jak dokręcę śruby korb na maksa, to zaczyna trzeć o miskę, a boję się luzować. Jeśli tak dla podkładki, to gdzie, pod to takie zwężenie w korbowodzie (na końcu wielowpustu isis jest taka jakby półka, żeby oś suportu dalej nie szła), czy na sam suport?