Sprzedający nie chce wysłać ramy.

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

77rpm pisze:Jasne, najlepiej jest kupićcoś warte 100 zł za 5 zł i mieć pretensje... Kpine sobie urządzacie. Jest aukcja, jest cena która mnie interesuje - mam prawo wycofać aukcję odwołując oferty w każdej chwili i nie masz nic do gadania...
Pewnie jesteś jednym z ludzi licytujących np kask za 1zl później za 1,25 itd licząc na czyjąś pomyłkę i wygranie aukcji za taką kwotę...

Aha, nie rozumiem gdzie popełniam w tej chwili oszustwo, oszustwem było by doczekać do końca aukcji i wtedy nie oddać przedmiotu. Są ustawienia takie jak cena minimalna itp ale na to zawsze szkoda mi wdać dodatkowych 5 zł do ceny aukcji. Czujesz się tym oszukany ?
No to gratuluje podejścia, kurestwo jakich mało. Jak wystawiasz od zety bez minimalnej, to ile wylicytują, za tyle sprzedajesz. Jak nie- minimalna.
Swoją drogą, pozdro, że się do swojego cioterstwa sam przyznałeś :D
Las3k_91 Ldz pisze:Nieeee, najlepiej jest wystawić coś wartego 100zł za 5zł i mieć pretensję, że nikt nie dał więcej niż 5zł. Jak mnie takie cioty wkurwiają, sprzedałeś to sprzedałeś, na drugi raz pomyślisz. Regulamin jest, aukcja się skończyła, sprzedać musisz i nie masz nic do gadania. Pewnie jesteś jednym z ludzi, którym szkoda na cenę minimalną, a potem się dziwią, że ich ktoś w bagazniku po lesie wozi i kijem poklepie...
Nic dodać, nic ująć :D
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

77rpm pisze:Są ustawienia takie jak cena minimalna itp ale na to zawsze szkoda mi wdać dodatkowych 5 zł do ceny aukcji. Czujesz się tym oszukany ?
raczej zażenowany Twoją głupotą...
77rpm pisze:Pewnie jesteś jednym z ludzi licytujących np kask za 1zl później za 1,25 itd licząc na czyjąś pomyłkę i wygranie aukcji za taką kwotę...
To nie jest liczenie na pomyłkę, tylko szukanie okazji. żal tych dwóch złotych na stówie, peszek ;)
Slavvduro
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

Kur** jesteście prze h*** jak można z każdego tematu zrobić przepychanke?
77rpm
Kontakt:

Post autor: 77rpm »

No to oczywiste, ale ja tutaj mówię o zakończeniu aukcji przed końcem z powodu dogadania się z kimś na zakupy - nie wiem skąd takie Wasze wzburzenie, ale internet to wylęgarnia heaterów... dlaczego po raz kolejny myślałem że tutaj takich mniej :cry:
dexterns
Kontakt:

Post autor: dexterns »

hejterów na dh-zonie jest pełno chowają sie a jak sie trafi temat to ożywają i jada po każdym równo
77rpm
Kontakt:

Właśnie zauważyłem, starasz się komuś coś wytłumaczyć, napisać jak można się z czegoś wykręcić itp i nagle bum z dupy :)

Szkoda że wielu nie czyta do końca i nie rozumie o co chodzi tylko podpija sobie piątki, najlepszą odpowiedzią jest cytat kolegi z dopiskiem "kurwa" "racja" "****" - internet jest wylęgarnią takich ludzi, myślałem że może w tym środowisku jest trochę inaczej, ale jak widać źle myślałem.

Wybaczcie o lordowie, jam ciota, pedon, ****, pała, za karę za sprzedawanie i kupowanie na allegro poza aukcją przebiję sobie stopę gwoździem :roll: :roll: :roll:

Boli mnie ludzka głupota, nadal nie rozumiem społecznego oburzenia, odzywają się ludzie którzy nigdy w życiu nie targują, nie dogadują i nie zbijają cen :lol:
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Kiedyś ktoś Cię 'wydyma' poza allegro i oduczysz się oszczędzania paru groszy na aukcji.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

77rpm pisze: Boli mnie ludzka głupota, nadal nie rozumiem społecznego oburzenia, odzywają się ludzie którzy nigdy w życiu nie targują, nie dogadują i nie zbijają cen
Daleko idący wniosek. :D A moja szklana kula pokazała, że średnia wacka wycofujących oferty bo "uszkodzone" to 8cm długości. I co? Teraz się TŁUMACZ :lol:

Targowanie, a pisanie po aukcji, że zepsute i nie sprzedam, bo za tanio poszło to 2 różne sprawy. Ja tam się targuję, bom biedny student ;)
77rpm
Kontakt:

Cały czas tłumacze, że chyba nie do końca czytacie ze zrozumieniem... :roll:

Jeśli podczas trwania aukcji gdzie zawsze w opisie podaję cenę jaka mnie interesuje znajdzie się kupiec - wycofuje ją i żeby nie było kłopotów w opisie podaję powód - uszkodzenie. To nie to samo co zakończenie aukcji po za małej cenie :roll: :roll: :roll:

Jak cena jest za mała to zawsze można kogoś poprosić żeby Ci podbił do minimum i podobnie konto masz czyste. Nie sprzedanie przedmiotu po zakończeniu aukcji to oszustwo z którym można iść do sądu, co od początku staram się wytłumaczyć i pomóc zakładającemu temat, jak ktoś podaje przykład to proponuję czytać ze zrozumieniem a nie robić masowego heatu bo opadają ręce...

Jeśli sprawa jasna to może niech człowiek "władzy" zamknie temat bo dyskusja i tak straciła sens i robi się samo bicie piany do niczego.
Pozdrawiam
jbl
Kontakt:

Post autor: jbl »

77rpm pisze:dyskusja i tak straciła sens i robi się samo bicie piany do niczego.
Twoja nieprzemyślana wypowiedź rozpoczęła tą dyskusje.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=14942479
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

77rpm pisze:Jasne, najlepiej jest kupićcoś warte 100 zł za 5 zł i mieć pretensje... Kpine sobie urządzacie. Jest aukcja, jest cena która mnie interesuje - mam prawo wycofać aukcję odwołując oferty w każdej chwili i nie masz nic do gadania... Pewnie jesteś jednym z ludzi licytujących np kask za 1zl później za 1,25 itd licząc na czyjąś pomyłkę i wygranie aukcji za taką kwotę...
Kochanie, po to się cene minimalną wystawia. No ale szkoda ci kasy co?
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

co to za pi.... bez sensu przecież można dostać swoje nie płacąc za aukcje więcej, wystarczy cenę wyjściową ustalić na minimum jaki się chce dostać a nie potem płakać i kombinować. przecież wystawiając zazwyczaj wiemy ile chcemy ile pi razy oko jest warte
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

77rpm pisze: Wasze wzburzenie, ale internet to wylęgarnia heaterów... dlaczego po raz kolejny myślałem że tutaj takich mniej
dexterns pisze:hejterów na dh-zonie jest pełno chowają sie a jak sie trafi temat to ożywają i jada po każdym równo
Nie krzyczcie tak pusiaki, już jestem. Nawet od kompa nie można odejść bo zaraz ktoś tęskni.
77rpm pisze:Jasne, najlepiej jest kupićcoś warte 100 zł za 5 zł i mieć pretensje... Kpine sobie urządzacie. Jest aukcja, jest cena która mnie interesuje - mam prawo wycofać aukcję odwołując oferty w każdej chwili i nie masz nic do gadania... :roll: :roll: :roll:
Pewnie jesteś jednym z ludzi licytujących np kask za 1zl później za 1,25 itd licząc na czyjąś pomyłkę i wygranie aukcji za taką kwotę... :|
Jak mi ktoś w sklepie policzy taniej niż na półce była metka to co? Wrócić mam i dopłacić bo jestem oszustem inaczej? Coś Ci się w orzeszku poprzewracało. O to chodzi na allegro w "nocnych łowach". Nie czujesz się pewnie, nie czytasz regulaminów, nie umiesz handlować w internecie - kup karton walnij napis "tanie rowery" i stragan na chodniku gotowy. Póki nie wpadnie straż miejska to czysty zysk, a nie miganie się od prowizji bo "efehfuheuhfhf ja se wycofom bo u mnie no wsi to możno". Jak coś sprzedasz w sklepie a potem ktoś przyjdzie i powie "jakby pan miał to bym kupił drożej nawet" to dogonisz klienta zabierzesz mu i sprzedasz drugiemu?

Ja w tłumaczeniu tego sklepu widzę ostrą ściemę, poprosiłbym o kopię jakiegoś dokumentu sprzedaży, a może pokażą i są czyści. Bo śmierdzi mi to odkrycie pt. "ej ale my to i za 3 koła sprzedamy".
77rpm
Kontakt:

Nie rozumiem Twojej logiki... nigdy nie kupiłeś nic poza aukcją ?
Niektórzy traktują allegro jak tablice ogłoszeń, a wystawianie przedmiotu od złotówki ma sens, dzięki temu do aukcji dociera DUŻO więcej potencjalnych klientów, no ale to już zupełnie inny temat, bo ten dotyczył przecież nieuczciwego sprzedawcy i ramy.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

77rpm pisze:Niektórzy traktują allegro jak tablice ogłoszeń
Cóż... Od tego są inne, darmowe portale.
Z gówna bata nie ukręcisz.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

77rpm pisze:Jak cena jest za mała to zawsze można kogoś poprosić żeby Ci podbił do minimum i podobnie konto masz czyste.
to też uważasz za w porządku?
Chcesz być uczciwym - po to masz ustawienia ceny minimalnej itp itd. Szkoda 2zł - kombinujesz, a chwaląc sie tym na forum publicznie, pokazujesz brak uczciwości (najgorsze to, że tego nie widzisz, a są inne uczciwe sposoby na zdjęcie aukcji itp).
Już paru zgłosiłem na allegro co wystawili przedmiot, potem zakończyli bo "uszkodzone" a potem znowu na aukcji za pare dni i o dziwo o uszkodzeniach nie było mowy...
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

77rpm pisze:Jeśli podczas trwania aukcji gde robisz ludzi w chooja to się nie dziwzie zawsze w opisie podaję cenę jaka mnie interesuje znajdzie się kupiec - wycofuje ją i żeby nie było kłopotów w opisie podaję powód - uszkodzenie. To nie to samo co zakończenie aukcji po za małej cenie
Jeśli wiesz za ile chcesz sprzedać to się wystawia "kup teraz", ewentualnie od tej kwoty licytacja jak liczysz na więcej. Uczciwie aukcję możesz wycofać jak nie masz ofert. Jeśli są oferty, nawet jedna za tego zeta, wycofując aukcję łamiesz regulamin Allegro. Jak się rejestrowałeś zobowiązałeś się go przestrzegać. A jak publicznie się przyznajesz że robisz ludzi w chooja to się nie dziw że po tobie jadą. Nikt nie lubi oszustów.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

77rpm podaj swój nick allegro już my się zajmiemy zweryfikowaniem tego czy allegro też uważa za słuszne Twoje tezy o wycofaniu i sprzedaży poza allegro ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Boogie
Kontakt:

Post autor: Boogie »

Spaced pisze: 77rpm napisał(a):"Jasne, najlepiej jest kupićcoś warte 100 zł za 5 zł i mieć pretensje... Kpine sobie urządzacie. Jest aukcja, jest cena która mnie interesuje - mam prawo wycofać aukcję odwołując oferty w każdej chwili i nie masz nic do gadania... Pewnie jesteś jednym z ludzi licytujących np kask za 1zl później za 1,25 itd licząc na czyjąś pomyłkę i wygranie aukcji za taką kwotę..."

Kochanie, po to się cene minimalną wystawia. No ale szkoda ci kasy co?

2zł to kupa kasy można sobie na nowo życie ułożyć:)

Wracając do poszkodowanego i owej ramki która była dla Niego mega okazja to na jego miejscu bym nie odpuścił....umowa to umowa....ich błąd ze nie sprawdzili ze to nie on (bo to i tak przekręt jest-tylko się tak tłumacza).
Zaproponuj tej owej firmie swoja propozycje rozwiązania problemu...i tyle...

Znam przypadek gdzie ktos za 1000euro na ebay-u kupił prawie nowe auto i szkopik musiał je oddac za darmo prawie bo wpisał za mało zer i tyle.Za błędy sie płaci...!

Napisz jak tam sprawa co sklep na to :)
Pozdro
ODPOWIEDZ