[amortyzator] jak rozebrać/złożyć ...
-
- Kontakt:
Doświadczeniem niestety się z Tobą nie podzielę bo dopiero zaczynam zabawę z FR/ DH ale ilekroć czytam coś na forum o Brunox'ie to zbiera dobre opinie. Stwarza powłokę na uszczelniaczach i nie pracują one "na sucho". Wydłuża żywotność uszczelnień i poprawia pracę amortyzatora o ile stosowany jest z właściwą częstotliwością.
Na ile wystarcza jedno opakowanie Brunox'a np. 200ml? Stosowałbym go po każdej jeździe o ile jest to wskazane.
Na ile wystarcza jedno opakowanie Brunox'a np. 200ml? Stosowałbym go po każdej jeździe o ile jest to wskazane.
DeStRoY
Tłumikami głównie i napisami na goleniach. Im nowsze tym różnice bardziej się zacierają.typek99 pisze:Jak odróżnić marzocchi junior t od super t?
Jeśli mówisz o motylkach to raczej masz starego a w tamtych latach różnice były bardziej zauważalne. Główna z nich to wystające dzyndzle na śrubokręt od regulatorów tłumienia powrotu i kompresji(super T). Junior ich nie ma(same czarne klocki do regulacji naprężenia).
Sprężyny powinny być po dwie w jednej ladze i tu, i tu.
Motylki to allegro, chyba że jakimś cudem gregorio jeszcze ma.
Re: [amortyzator] jak rozebrać/złożyć ...
Dnia 14.08 robiłem serwis z kolegą ,który rozbierał i składał cały amortyzator bo on już wie o co chodzi a że ja nigdy tego nie robiłem to lepiej by on to zrobił
Zrobiłem jedynie zdjęcie sprężyn ze zdziwienia że są tam aż po 3