Luzująca Gwiazdka I luz na Sterach...Dolna Miska
-
- Kontakt:
Masz może mikromierz? Najlepiej wewnętrzny i zewnętrzny albo chociaż suwmiarkę o dokładności setnych części milimetra (czy nawet zwykłą do dziesiątych części mm)? Chodzi mi o to, że np. loxeal (do mocowań współosiowych) najlepiej spisuje się na poszczególnych szczelinach. Skoro Twoja miseczka od steru "rusza" się prostopadle do osi główki ramy o 0.5mm to wybierasz klej pod szczelinę 0.25mm. Kumasz? 

DeStRoY
Nie masz co się przejmować cenami takich sterów... bo i tak ich nie włożysz do Cocaine - te ramy są pod stery półzintegrowane, a nie zwykłeKoniuoo pisze:too są zwykłe stery....pojeździłem chwile i niby luzu nie mam narazie...jutro coś poskacze na trasie to zobaczymy jak bd:/....a co do tych sterów z długimi kominami to wychodzi dość drogo:/

Co do kleju to Ci nie powiem jaki najlepszy, ale np. luźno nachodzącej bieżni na sterówkę dawałem poxipol. Trzymało dobrze, chociaż nie było problemów żeby potem ją zbić. Generalnie coś 2-składnikowego, zastosować zgodnie z instrukcją i powinno żyć jeśli miska nie lata bardzo luźno.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
hymmm:d poxipol to bd tańsze rozwiązanie jak nie mam kaski...a nie mam^^...
a nie prościej zrobić to tak"wziąć posmarować klejem wew cześć ramy tam gdzie nachodzi dolna miska...albo miskę posmarować klejem.....i włożyć ją w ramęD...zostawić na te 12h i już?:D
cośik skumałem^^ mam tylko suwmairke dokładność 0,05mm;))jakubas101 pisze:Masz może mikromierz? Najlepiej wewnętrzny i zewnętrzny albo chociaż suwmiarkę o dokładności setnych części milimetra (czy nawet zwykłą do dziesiątych części mm)? Chodzi mi o to, że np. loxeal (do mocowań współosiowych) najlepiej spisuje się na poszczególnych szczelinach. Skoro Twoja miseczka od steru "rusza" się prostopadle do osi główki ramy o 0.5mm to wybierasz klej pod szczelinę 0.25mm. Kumasz?
a nie prościej zrobić to tak"wziąć posmarować klejem wew cześć ramy tam gdzie nachodzi dolna miska...albo miskę posmarować klejem.....i włożyć ją w ramęD...zostawić na te 12h i już?:D
a myślałem że tu są zwykłe...byłem pewien:d hehe:dmiki_ck pisze:Nie masz co się przejmować cenami takich sterów... bo i tak ich nie włożysz do Cocaine - te ramy są pod stery półzintegrowane, a nie zwykłe
Co do kleju to Ci nie powiem jaki najlepszy, ale np. luźno nachodzącej bieżni na sterówkę dawałem poxipol. Trzymało dobrze, chociaż nie było problemów żeby potem ją zbić. Generalnie coś 2-składnikowego, zastosować zgodnie z instrukcją i powinno żyć jeśli miska nie lata bardzo luźno.
ja bym spróbował nabić z puszką, kumplowi działało.miki_ck pisze:Miski muszą ciasno siedzieć w ramie (dlatego normalnie się je nabija/wprasowuje). Jeśli jest luz to masz rozbitą główkę. Jak chcesz jeszcze pojeździć na tej ramie, to w sumie jedynym w miarę sensownym rozwiązaniem jest wklejenie miski na mocny klej.
-
- Kontakt: