Rama do Dh/Fr za ok 4 Tys.

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Reto pisze:A co sadzicie np o ramce Evil Revolt? mysle ze w zime rocznik 2010 udaloby mi sie wyrwac.
Pękały jak ********. Wszystkie miały wade produkcyjną praktycznie bo robiły się takie luzy na zawieszeniu, że rama szła. Każdemu, są ludzie co przez 4 na gwarze przeszli.
Reto pisze:Wlasnie zauwazylem,ze smigal na niej bender z SM z przodu wiec o wytrzymalosc owej ramy raczej nie trzeba sie wedlug mnie obawiac.
Poprzedni model.

Na jedi nie jezdzilem niestety, poszukaj opinii w necie ale masz na prawde mega zawieszenie i lekka rame, pękajacych w necie mało. Mega chce sie na najnowszym modelu karnac bo jedyne na co legenda rozwazam zmienic.
JakubRudy pisze:Przy okazji... Napisz mi Spaced na PW jak się Legend spisuje, bo od otwarcia koninek nie mieliśmy okazji pogadać, a może uda mi się coś na nowy sezon wyrwać, i się teraz muszę dokładnie podowiadywać
Rama totalnie bezproblemowa, kupujesz raz i nawet głupie rzeczy nie robia stresu, nie gniecie się od kamieni, nie idą łozyska nic. Jedyna peknieta o jakiej slyszałem gdziekolwiek w tym poza polską to pekniecie iscg tab.
Jedzie jak po szynach, stabilna i sztywna jak cholera. Do tego zawieszenie na prawde mega się na nierównosciach sprawuje - im bardziej telepie tym lepiej. Troche przez to niestety skoczność traci ale to chyba jedyna słabość.
Reto
Kontakt:

Post autor: Reto »

ona jest wykonana ze stali (nie sprawdzalem)??

ale wydaje mi sie ze niestety nie uda mi sie jej znalezc, okrutnie rzadkie sa.

Edit.

Najchetniej to kupilbym summuma, jestem w nim zakochany, ale moj budzet na to nie pozwala :(
Spaced
moderator
Kontakt:

Reto pisze:ona jest wykonana ze stali (nie sprawdzalem)??
Alu.

A co do nie znalezienia - zamiast nastawiać, że się nie uda szukaj jak bedziesz mieć hajs zamiast decydować się co za rame kupisz jak nie wiesz co bedzie do wzięcia jak bedziesz brac.
Fonika

Post autor: Fonika »

Kolega ma Lapierre'a Froggy na sprzedaż, może Cię zainteresuje.
Ramka pancerna, piękna, 4-o zawias, chodzi miodnie... <3
CJKamilDHlife
Kontakt:

Post autor: CJKamilDHlife »

Specialized Demo 7, nie wiem dlaczego taka opcja jeszcze tu nie padła do tej pory (moze przeoczyłem)....

Ja mam i jest świetna, ramka typowo FR ale DH ogarnia jak najbardizej, tarki, głazy, jeidze gdize się chce, ja z szóstkami śmigam na niej wszędzie ,anwet na dojazdy do raski po asfalcie ogarnia bardzo przyjemnie, a zawieszenie FSR nie muszę nikomu przedstawiać.. W 3k spokojnie się zmieścisz, ja kupiłem w kwietniu br. za 3k właśnie, z DHXem 5.0 sztycą i siodłem SDG USA
Reto
Kontakt:

Po wielu zawilosciach i 1000 planow postanowilem wrocic do planu zakupu ramy, jednakze moj budzet sie zwiekszyl do ok 4 tys. zl.

W oko najbardziej wpadl mi Summum,ale nie wiem czy uda mi sie go znalezc.
Spaced
moderator
Kontakt:

Summuma masz z kup teraz za 4.5k 3.8 bez głosów do wzięcia.

Na allegro masz jeszcze m6tke , 2 morewoody, turnera dhr 2007 ogólnie sporo fajnych ram. Za 4k to juz spokojnie nowoczesne ramy z przed 1-2 lat mozesz brac.Z uk moze jak poszukasz to TR250 się uda wyciągnąc.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Ty chcesz ramkę do FR,czy DH ,bo te Twoje propozycję to topowe maszyny do DH ... Po co Ci do Fr aż tyle skoku ? Masz tez dziwne wymaganie co do wysokości suportu - dane jak z roweru do enduro ( w sumie wiele z nich ma już teraz suport w okolicach nawet 340mm ... ). Każdy zalicza gleby i niedoloty ,więc to słabe kryterium. Co do marki Kona to standardowy stereotyp z forum,ale Operatora Ci nie polecę,bo dla mnie ma mało z Fr wspólnego ( choć to chwalona ramka i wpizdu osób ją ma http://www.pinkbike.com/news/What-Peopl ... -2012.html ). Według mnie ideałem dla Ciebie byłby Scott Voltage FR :D
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Reto
Kontakt:

up
ODPOWIEDZ