Rama do Dh/Fr za ok 4 Tys.
Rama do Dh/Fr za ok 4 Tys.
Siemka!
Chcialbym was prosic o doradzenie ramy, ktora wedlug was najlepiej sprawdzi sie w Fr i lekkim DH.
Chcialbym,aby rama miala rozsadna geometrie i dosyc nisko polozony srodek ciezkosci.
Z przodu bedzie 2 polka.
Moj budzet to max 4 tys na rame+ damper, najlepiej aby mufa byla 68/73, ale moze byc wiecej.
1 czy 4 zawias nie robi mi duzej roznicy, wazne by ramka byla sztywna i nie za dluga i dobrze wybierala.
Z gory THX.
Edit.
Zeby nie zakladac nowego tematu, jak to wyglada z zakupami na pinkbike, chronia oni w jakis sposob zakupy?? np jezeli chcialbym sprawdzic rame z usa to skad mam pewnosc, ze jak wysle przelew to rama zostanie do mnie wyslana??
Chcialbym was prosic o doradzenie ramy, ktora wedlug was najlepiej sprawdzi sie w Fr i lekkim DH.
Chcialbym,aby rama miala rozsadna geometrie i dosyc nisko polozony srodek ciezkosci.
Z przodu bedzie 2 polka.
Moj budzet to max 4 tys na rame+ damper, najlepiej aby mufa byla 68/73, ale moze byc wiecej.
1 czy 4 zawias nie robi mi duzej roznicy, wazne by ramka byla sztywna i nie za dluga i dobrze wybierala.
Z gory THX.
Edit.
Zeby nie zakladac nowego tematu, jak to wyglada z zakupami na pinkbike, chronia oni w jakis sposob zakupy?? np jezeli chcialbym sprawdzic rame z usa to skad mam pewnosc, ze jak wysle przelew to rama zostanie do mnie wyslana??
Reto pisze: konie operator, slyszalem ze kona lubi pekac
Oookej, czyli jedna ramka juz wykluczona ;] Giant faith 2010 za 3k raczej nie kupisz no chyba że jakas uzywke znajdziesz, ale ciezko te ramy dostac. Mysle że pod twoje oczekiwania będzie pasował voltage fr, ewentualnie jakieś banshee wildcard ;]Reto pisze: zdarzaja sie niedoloty oraz gleby
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
w zimie byly wyprzedaze na allegro rocznika 2011 i scythe i wildcarda, osobiscie kupilem wildcarda za 2650zl nowego z 7anny, scytche chodzily w tej samej cenie, rama tez fajna a zawsze to nowka na gwarancji ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
...za 3 koła kupisz Lapierra Froggy
http://www.ebay.co.uk/itm/Lapierre-Frog ... 27c9fcf252
...Banshee raczej odpada...zresztą to Twój wybór
http://www.ebay.co.uk/itm/Lapierre-Frog ... 27c9fcf252
...Banshee raczej odpada...zresztą to Twój wybór

Radix
Faith nie ma tej geometrii, której szukasz. Musisz szukać okazji jak bedziesz kupowac bo czasem trafi sie niespodziewany rower w dobrej cenie.
Np. teraz jest canfield jedi 2010 na ebayu brytyjskim i jak cena typa zadowoli (bodajze 3500zl) to dorzuci piaste dt jeszcze do tego.
Spokojnie do wziecia w tych cenach sa starsze generacje commencala.
Za 600 funtów jest też nowy blindside.
Poczekaj az bedziesz miec hajs i ew. wrzucaj do tematu propozycje bo z wyprzedzeniem to najgorsze oferty trafisz bo najpopularniejsze, a czasem sie na prawde perła last minute trafi.
Np. teraz jest canfield jedi 2010 na ebayu brytyjskim i jak cena typa zadowoli (bodajze 3500zl) to dorzuci piaste dt jeszcze do tego.
Spokojnie do wziecia w tych cenach sa starsze generacje commencala.
Za 600 funtów jest też nowy blindside.
Poczekaj az bedziesz miec hajs i ew. wrzucaj do tematu propozycje bo z wyprzedzeniem to najgorsze oferty trafisz bo najpopularniejsze, a czasem sie na prawde perła last minute trafi.
hmm co w geo faitha jest nie tak?? nie to zeby sie klocil ale wyglada mi na okej, a poza tym zaje**scie wyglada
Edit.
Oj... nie sprawdzalem do teraz geo faitha(glowka chyba 66,5) wiec odbiega to troche od moich "wymagan" napisanych w 1 poscie, ale rama wydaje sie mala i skoczna, czy moglby sie wypowiedziec jakis jej wlasciciel??
Edit 2.
Coraz bardziej zaczyna mi sie podobac banshee ale slyszalem ,ze lubi pekac:(
Edit.
Oj... nie sprawdzalem do teraz geo faitha(glowka chyba 66,5) wiec odbiega to troche od moich "wymagan" napisanych w 1 poscie, ale rama wydaje sie mala i skoczna, czy moglby sie wypowiedziec jakis jej wlasciciel??
Edit 2.
Coraz bardziej zaczyna mi sie podobac banshee ale slyszalem ,ze lubi pekac:(
Reto - Banshee lubiało pękać. W Polsce poszły 2 na spawie, i to właściwie było by na tyle...
Ani na PB, ani na żadnym innym portalu nie doszukałem się większej ilości połamanych tych ramek, więc 2 pęknięte ramy na powiedzmy tysiąc sprzedanych, to jednak niezły wynik...
Przy okazji cena banshee jest naprawdę niewielka.
Kolejny plusik to anoda zamiast lakieru (czarny i grafit), do tego naprawdę ładny wygląd (prosta, zgrabna, mała)...
Tak jak mówiłem... Sam jestem użytkownikiem scythe i naprawdę polecam
Ps. Jeżeli chciałbyś się przejechać na takowym sprzęciku napisz na PW.
Ani na PB, ani na żadnym innym portalu nie doszukałem się większej ilości połamanych tych ramek, więc 2 pęknięte ramy na powiedzmy tysiąc sprzedanych, to jednak niezły wynik...

Przy okazji cena banshee jest naprawdę niewielka.
Kolejny plusik to anoda zamiast lakieru (czarny i grafit), do tego naprawdę ładny wygląd (prosta, zgrabna, mała)...
Tak jak mówiłem... Sam jestem użytkownikiem scythe i naprawdę polecam

Ps. Jeżeli chciałbyś się przejechać na takowym sprzęciku napisz na PW.

Zawieszenie sztywne być nie może...
Wachacz jest sztywny, po półtora rocznym katowaniu nie ma ani grama luzu , kultura pracy hmm... Działa jak każdy jedno zawias, troszkę pompuje przy pedałowaniu, korba lekko odbija, łańcuch się nie skraca. Z dobrym damperem chodzi naprawdę świetnie (mam vivida 5.1, i ramka pływa
).
Edit :
Napisz Sb jeszcze do :
http://gavron.pinkbike.com/
Sam jest użytkownikiem tej ramki, i możesz Go spokojnie dopytać
Wachacz jest sztywny, po półtora rocznym katowaniu nie ma ani grama luzu , kultura pracy hmm... Działa jak każdy jedno zawias, troszkę pompuje przy pedałowaniu, korba lekko odbija, łańcuch się nie skraca. Z dobrym damperem chodzi naprawdę świetnie (mam vivida 5.1, i ramka pływa

Edit :
Napisz Sb jeszcze do :
http://gavron.pinkbike.com/
Sam jest użytkownikiem tej ramki, i możesz Go spokojnie dopytać

Nie spełnia twoich osobistych wymagań odnosnie geometrii ramyReto pisze:hmm co w geo faitha jest nie tak?? nie to zeby sie klocil ale wyglada mi na okej, a poza tym zaje**scie wyglada

Pierwsze serie miały pękający wahacz. Nie pamietam czy to było naprawiane ale patrzac na to, ze nikomu ostatnio nie pekła to raczej tak.JakubRudy pisze:Reto - Banshee lubiało pękać. W Polsce poszły 2 na spawie, i to właściwie było by na tyle...
Szczerze jestem fanem Banshee ale majac 3k na używana rame nie brałbym scythe jak w tych cenach takie cacka jak Jedi mozna wyrwać.
Spaced pisze:Nie spełnia twoich osobistych wymagań odnosnie geometrii ramyReto pisze:hmm co w geo faitha jest nie tak?? nie to zeby sie klocil ale wyglada mi na okej, a poza tym zaje**scie wyglada
Pierwsze serie miały pękający wahacz. Nie pamietam czy to było naprawiane ale patrzac na to, ze nikomu ostatnio nie pekła to raczej tak.JakubRudy pisze:Reto - Banshee lubiało pękać. W Polsce poszły 2 na spawie, i to właściwie było by na tyle...
Szczerze jestem fanem Banshee ale majac 3k na używana rame nie brałbym scythe jak w tych cenach takie cacka jak Jedi mozna wyrwać.
"Można wyrwać", na banshee może trafić łatwiej, w dodatku na nóweczkę z gwarą...
Przy okazji... Napisz mi Spaced na PW jak się Legend spisuje, bo od otwarcia koninek nie mieliśmy okazji pogadać, a może uda mi się coś na nowy sezon wyrwać, i się teraz muszę dokładnie podowiadywać

Spaced polecales mi canfielda na poczatku nie bylem do niego przekonany odstraszal mnie wygladem, ale po kilku h spedzonych przed kompem na ogladaniu fotek itd zaczyna mi sie podobac.
Jezdziles moze na nim kiedys, moglbys na jego temat powiedziec troche wiecej??
Z gory dzieki.
Edit.
Wlasnie zauwazylem,ze smigal na niej bender z SM z przodu wiec o wytrzymalosc owej ramy raczej nie trzeba sie wedlug mnie obawiac.
Jezdziles moze na nim kiedys, moglbys na jego temat powiedziec troche wiecej??
Z gory dzieki.
Edit.
Wlasnie zauwazylem,ze smigal na niej bender z SM z przodu wiec o wytrzymalosc owej ramy raczej nie trzeba sie wedlug mnie obawiac.