Rock Shox Totem - cieknie POMOCY!!!

nukianuki0
Kontakt:

Post autor: nukianuki0 »

Uszczelki potrafią sie czasem powiedzmy zawinac.
Ja tez z Poznania jestem i może bede w stanie cos temu zaradzić.
teybosman@wp.pl albo tel +48 790 237 513 od poniedziałku
dziecko
Kontakt:

Post autor: dziecko »

Naprawiłem widelec - jest dosyć prosty w budowie - wymieniłem 3 oringi - nie były zerwane tylko kupiłem minimalnie grubsze. Nic nigdzie nie cieknie. Kosztowało to w sumie: 8zł za oringi (kupiłem kilkanascie - na zapas i różne rozmiary na wszelki wypadek) i olej 140ml 5W do tłumika i 40ml 15W do goleni. Aha i jeszcze szczypce do zegerów za 11zł. Tłumik Kompresji jest stosunkowo skomplikowany, ale bez problemu do rozebrania i złożenia. Amor chodzi bardzo dobrze.
Wniosek: Jeżeli ktoś ma minimum wiedzy technicznej może taki widelec naprawić czy przeserwisować za 30zł. Nie ma potrzeby wydawać kilkuset złotych w serwisie, gdzie niekoniecznie ktoś wymieni oring na pokrętle w tłumiku, tylko stwierdzi że trzeba założyć nowy tłumik (200zł+jego założenie+ rozebranie+wymiana oleju+złożenie).
Tłumika odbicia nie rozbierałem, ale jakimś dziwnym trafem przestało z niego leciec- może leciało po gwincie śruby. Może znowu zacznie - będę obserwował.
ODPOWIEDZ