muszę go jutro od nowa rozebrać , i wymienię olej bo jest siwy jakis i jak woda i jest go do połowy tylko i to może być przyczyną pukania ? że nie łapi tłumienia pod koniec ? A jak zrobić ten pierścień ? Dodam że minimalny luz ma to niebieskie ale nie powiedział bym że to to . Teraz tak pomyślałem że stawiał bym na olej że w fazie końcowej nie łapi oleju i nie ma tłumienia . No ale pisać coś innego będę rozwiązywał inne opcje będę wykorzystywał je po kolei jak będę robił + jak odpowietrzyć ?
Jak ci nie pukalow czesniej to nie ruszaj. A damper zalewa sie tak zeby nie bylo w nim ani torche powietrza. Tyle jest poradników na necie, poszukaj. Masz czym potem napompowac zbiorniczek?
Jeśli ta vanilka nie jest przerobiona na zawór shrader to potrzebna ci będzie pompka do amortyzatorów i igla do pompowania. Trzeba tam nabić conajmniej 180 psi.
Brawo dla Ciebie że chcesz pompować kompresorem damper. Przeczytaj troche poradników jak się serwisuje dampery to może ci to coś rozjaśni. Tylko i wyłącznie pompka do amortyzatorów , po za tym znajdź temat nawet na forum z opisem serwisu i zrób tak samo.
właśnie coś znalazłem, i doszłem juz o co chodzi jakiś kretyn serwisował moją vanille kiedyś na odwal jak to normalny amor olej wymienić i zakręcić i rozjebał cały system, membrana sie przestawiła, oleju do połowy jest , napompować nie mogę bo co wiem to membrana jest przy samym wentlu .