Antidote LifeLine

KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Rower fajny ale faktycznie złożony bez pomysłu. Wizualnie padaczka.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

fizik przeczytaj sobie co napisalem wczesniej.i nie pisz bzdur.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Demo bike-to jest prywatny rower,ktory zostal raz czy dwa pokazany,a nie normalny demo bike.
Tym gorzej świadczy to o podejściu firmy do promocji.
Pytanie:
Jak długo rama jest w sprzedaży i ile już ich sprzedali? Wie możę ktoś
No i to jest własnie zagadka stulecia. Przewinęło się kilka for złożonych rowerów, cholera wie czy to jeszcze prototypy w fazie testów czy sprzedane ramy, wersje są różne, każdy plecie to co mu akurat wygodne. Jaksię pryczepiłem do braku jakichkolwiek powłok ochronnych to zostałem zgnojopny, bo to przecież prototyp, a teraz nagle jak się gdzieś wystawiają to prywatny rower. Szkoda że producent sam nie do-okreslił na jakim to wszystrko jest etapie, ale najwyraźniej na rękę jest mu taki mętlik informacyjny, z którego zawsze można wyciągnąć jaką się chce wersję. Kurna, nawet jak Romet pokazał Black Jacka to było wszystko wiadomo, jak będzie wyglądał, w co będzie wyposażony, niedługo później okazało się ile będzie kosztował i nikt nie raczył nikogo półproduktami. Jak się chce to można i nawet mając na plecach bagaż tłuczenia przez 10-lecia komunistycznej tandety. Owszem, ktoś powie że cały projekt nie jest tak ambitny, raczej z niższych rejonów cenowych i części typu Novatec przechodzą bez problemu, ale calość jest przemyślana od A do Z i w momencie wprowadzenia na rynek UKOŃCZONA.

fizik pisze:B.Z.
Proszę cię jak możesz oceniać firmę produkującą ramy na podstawie zdjęć prywatnego roweru? Naród jest zakompleksiony krytykując innych nie patrzac na siebie. A wizerunek buduje sie z czasem i Antidote nie bedzie go budowal w Polsce pewnie.
A kogo to obchodzi czy prywatny czy nie, pokazali to na targach i sorry, ale nikt nie bedzie rozkminiał kto to wystawił i w jakich okolicznościach. Skoro firma nie dopilnowała odpowiedniej prezentacji swojego produktu to tym gorzej.
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

B.Z. pisze:pokazali to na targach i sorry, ale nikt nie bedzie rozkminiał kto to wystawił i w jakich okolicznościach
naprawde swoimi glupkowatymi tekstami robisz problem tam gdzie go nie ma (jak zwykle...). chodzi o ten kapsel dartmoora? To przez niego masz "metlik informacyjny" ? :lol:
Pure Freeride
B.Z.
Kontakt:

Sam jesteś głupkowaty.
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

gents,
są rózne strategie zaistnienia na rynku: 1- to taka jak w przytoczonym przykładzie odnosnie Rometa, wszystko pieknie i po kolei a 2 - to taki chaos informacyjny, który w pewnym momencie zostanie wyprostowany- innymi słowy nie ważne co sie mówi-> ważne aby sie mówiło. Stary sprawdzony sposób...
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

mozliwe, ale nie robie problemow z byle czego
Pure Freeride
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

B.Z. To nie ja napisałem :roll: :mrgreen:

Driver, powtórzę po raz kolejny "ZACZNIJCIE CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM ! "

(podkreślone, kursywa i pogrubieni, dla tych którzy mają problemy ze wzrokiem skupieniem się)
cranck niby tak, ale rama chyba jest już pół roku w sprzedaży, a jak na razie jest jeden koszmarny rower :)
B.Z.
Kontakt:

cranck pisze:gents,
są rózne strategie zaistnienia na rynku: 1- to taka jak w przytoczonym przykładzie odnosnie Rometa, wszystko pieknie i po kolei a 2 - to taki chaos informacyjny, który w pewnym momencie zostanie wyprostowany- innymi słowy nie ważne co sie mówi-> ważne aby sie mówiło. Stary sprawdzony sposób...
Zobaczymy. Na razie czas upływa a wyprostowania nie ma, jeszcze większy chaos. Ktoś wystawił rower, ale nie żadne fabryczne demo tylko swój prywatny... Ludzie mają się zachwycać ramą a na resztę nie patrzeć... No bo przecież sprzęt ciągle nieoficjalny, mimo, że już conajmniej jedna rama sprzedana... litości!!!

SegatiV - już poprawiłem, leciałem zaznaczeniem tekstu i klikniem w "cytuj" nie wiem jakim cudem ale samo Cieebie tam wstawilo...
Driver pisze:mozliwe, ale nie robie problemow z byle czego
No własnie robisz. Ty i cała reszta piewców świętości Anitidote. Nie można powiedzieć,że w rowerze za 30 koła stery za 30 złotych są nie na miejscu, bo się bractwo oburzy, że się człowiek pierdółek czepia i że powienien przymknąć na to oko. Nikt przecież nie pisze, że to szmelc bo ktoś czegoś nie dał.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

jan.mikael pisze:Nie żebym się zgadzał z tym pomysłem, ale rzetelność nakazuje mi podkreślić że gościowi chyba o to chodziło, a nie udowodnienie że fox jest droższy lepszy od bosa, a wręcz przeciwnie.
Panie Janie, raczej przeważnie zgadzamy się w tych merytorycznych sporach i raczej też wiesz, że nie popieram bubli w tym stylu.. Chodziło mi o udowodnienie, że użytkownik podał błędny pogląd;)

To wszystko po to by ba tym forum było transparentnie - jak to aktualnie określają swą politykę, politycy partii rządzącej :mrgreen:
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

B.Z. pisze:Nie można powiedzieć,że w rowerze za 30 koła stery za 30 złotych są nie na miejscu
stery darta nie kosztują 30zł, poza tym nie wiadomo nawet co to za stery, Moloko, Combat o których praktycznie nic nie wiadomo, czy może jeszcze jakieś inne. A może sam kapselek jest dartmoora :lol: \
piotrex
Kontakt:

B.Z.SeraaX napisalem na poprzedniej stronie-ta rama ma gniazda lozysk w glowce i lozyska wklada sie bezposrednio w glowke.Tak wiec ze sterow sa tam jedynie lozyska,bieznia i ten nieszczesny top cap.Swoja droga-na drugim zdjeciu ktore zamiescilem widac ze nie ma misek.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

ciekawe jak dziala ten Bos z przodu, bo wagowo to nie powala. 3200gr to w sumie cięzki wideł w porównaniu do konkurencji :P

ktos wie kiedy ta rama bedzie dostepna w Polsce?? ciekawe jak będzie z gwarancja?

btw. ktos wie czy zawiecha progresywna czy liniowa ?
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

ArthurGreen no to zwracam honor:)

B.Z. nie wiem jakie stery dartmoora widziałeś za 30 zł, możemy się spierać że nie są to chris kingi, ale zapewniam że nie jest to też jakiś tani szmelc, to primo, secundo w uk jest całkiem spora porcja ram które bardzo ładnie schodzą, tak jak było na początku mówione- Polska nie jest rynkiem docelowym tego produktu. Stąd główne wysiłki marketingowe ida na promocję antidotebikes.co.uk , które ma być flagową centralą ekspansji na zamożne rynki:) Promocja idzie bardzo dobrze i jest bardzo skoordynowana, wykorzystuje również dużo nowoczesnych platform docierania do klienta, jak chociażby strona na facebooku gdzie mam przyjemność trochę modować:) Morgan z antidotebikes.co.uk robi mnóstwo dobrej roboty jeżdżąc ze sprzętem na NPS-y i puchary mastersów , ścigając się na lifelinie własnie i prezentując komponenty foridu.
Zresztą B.Z przytaczasz ciągle przykład Rometa- jaka to niby jest analogia, skoro wiadomo było od początku że Romet ma zamiar sprzedawać CAŁE rowery, w związku z czym od początku musiał tak układać promocję żeby umiejscowić się z całością komponentów w zamierzanym pułapie cenowym, i zrobić to tak sprytnie żeby nie "zagłuszyć" autorskiego produktu, tj ramy, zbyt dobrymi/za słabymi częściami. Taki problem miał na początku kross z signem- wiele osób kupowało te rowery tylko po to żeby rozebrać na części i puścić na allegro ( pike, avidy itp ). Antidote skupia się na jednym produkcie- ramie, dla tego dobór komponentów jest taki a nie inny- i nie jest bynajmniej przypadkowy! Dystrybutor na uk jest kooperantem BOS suspension i ELKA, w związku z czym kwestia doboru amortyzatora i dampera jest raczej oczywista. Reszta komponentów- kwestia uznania. Wszystkim nie dogodzisz.
dawniej mikael:)
B.Z.
Kontakt:

Odniosłem się do tego co mnie "boli" w dartmoorach, ale ktoś był łaskaw tego posta usunąć. Nie będę klepal drugi raz tego samego w klawiaturę, napiszę tylko krótko że dla mnie to jest rażąca taniocha, taka sama jak kluczyk fordowski w Jaguarze. Nie napisalem że Dartmoor jest kiepski, sam używam wielu niskobudżetowych częsci w tym obręczy Dartmoora, ale jest wiele bardziej stosownych rzeczy. To co pasuje do rowerka za 5 kołą nie koniecznie jest na miejscu w rowerze za 25.

Przykład Rometa przytoczyłem tylko raz - na dowód że można zademonstrować produkt jak należy a nie jako rower czyjś tam który nie wiadomo czy przypadkiem czy zamierzenie znalazł się na targach. Nigdy nie ma drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie no i zrobli takie sobie wrażenie. Z jednej strony się mówi o tym, ale nie jest prawdą, że to wystarczy i nie ważne jak.
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Dwie ostatnie strony to dywagacja głównie na temat sterów dartmoora w tym rowerze co do których też nie mamy pewności. Wszelka konstruktywna krytyka wnosząca coś do tematu już się skończyła nie ma co ciągnąć na siłę, poczekajmy na nowe zdjęcia. Może będzie więcej pozytywnych opinii.
[b] Monkeyman [/b]
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

specjalnie dla Tych, którym mostki TiPassion nie mieściły się w głowie - http://www.pinkbike.com/photo/4236069/ , tworzywo- abs:]
dawniej mikael:)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

jan.mikael zrobić to można nawet z modeliny, a chętnie zobaczę testy tego mostka na odpowiedniej maszynie testowej :) i nie chodzi mi o rower...siły jakie działają na mostek przez kierownicę przenoszone nie są małe więc rozumiem że takie testy zrobiono...co ze sztywnością tak wybranego detalu ??
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
piotrex
Kontakt:

jan.mikael ekhm,nie wiem czy wiesz,ale to model ktory ma funkcje jedynie i wylacznie przedstawienia projektu w 3D.Ergo-to tylko wizualizacja 3D,a nie gotowy produkt..i tylko dlatego ze Cie znam nie napisze dosadnie kim trzeba byc zeby myslec inaczej ;).
ODPOWIEDZ