is patent pending bike suspension and it's
our flagship product.
We believe it to be the most advanced development
among virtual pivot suspension designs.
Around the FDS system we are able to design and build frames
with wide range of usage –
from short travel XC/Trail bikes to long travel DH/FR machines.
Design Advantage
Reducing the weight
- Shock is mounted directly to the suspension links
- No shock mounts in the front triangle or the swingarm
- Better stress distribution
Suspension system characteristics
- Active under braking
- Efficient pedalling
- Bo pedal feedback
- Low center of gravity
- Wide range of geometry and leverage ratios
- Great small-bump sensitivity even with an air shock
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
Ten system to flagowy system firmy Foride. Firma Foride PRZYGOTOWAŁA ten system dla Antidote. Także ArthurzeGreen dokładnie sprawdzaj informacje na następny raz.
Na tych fotach projekt zapowiada się zacnie i z niecierpliwością będę czekał na dokładniejsze informacje. W sumie to jak pierwszy raz zobaczyłem właścicieli na prototypach to nawet nie sądziłem, że to się tak rozkręci... Ciekaw jestem co z tego wszystkiego wyjdzie.
ale to w końcu będzie rama Polska?? Australijska ?? bo jak będzie promowane jako Polska to Loko w zumbi ma co robić...czyli robić konkurencje Na razie podoba mi się nisko damper...środek ciężkości ramy będzie gitara(wysokość)...na resztę trzeba czekać ;/
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
SeraaX pisze:
ładne to, nawet bardzo, jedyne co mi sie nie podoba to dostęp do dampera. I przy takiej konstrukcji mogliby pomyśleć o fabrycznym błotniku
będzie fabryczny, karbonowy Będzie też jeśli się nie mylę fabryczny napinacz
piotrex Źle się wyraziłem troszeczkę. W swojej wypowiedzi cofnąłem się trochę w czasie i mówiłem o prototypach tych wcześniejszych ramek - tej z damperem pod ramą i obecnym aDHd. Chodziło mi o to, że nie przypuszczałem wtedy, że z tego coś wyjdzie takiego... Myślałem, że są to poprostu magisterki albo coś w ten deseń.
z tego co widze to rama na stronie i ta (czesciowe zdjecia) tutaj to dwie rozne tak?
Ta tutaj to taki patent ala f44 Poki co obie wygladaj na ultra lekkie.Na pewno nie widze tej ramy ze strony w dh..nawet karbonowy ochraniacz przeciez to i tak nie wytrzyma jak poleca kamienie na to no ale poczekajmy co bedzie