RS Boxxer Team czy MARZOCCHI 888VF ?

=PoisoN=
Kontakt:

Post autor: =PoisoN= »

Kurde normalnie wojna:D.

MaxDamageDA napisz mi co jest takiego fenomenalnego w ave... bo naprawde nie wiem na czym polega ta lepsza praca..

oczywiscie w porownaiu do 888RC
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

...

Mnostwo juz o tym pisalem, poszukaj!

READ!

http://www.avalanchedownhillracing.com/ ... nials.html

W wiekszozsci recki damperow, jednak idealnie oddaje to co daje avy, z przodem jest tak samo. MTN od DHF rozni sie tylko wielkoscia i sztywnoscia, nio i nie ma sterow rowerowych. DHF jest zrobiony tak by nadawal sie na zawody, a mtn ma byc tak mocny jak to mozliwe przy zachowaniu akceptowalnej wagi. Przelecialem raz ladowanie na jednym uskoku i spadlem na przod, trafilem w sterczacy korzen. Okolo 3m ( prawdziwe 3m , nie jak na polskich opisach na pinku... ) w pionie, na plasko, na korzen. Jakbym mial 888 to bym w powietrzu sie przezegnal... Szczerze to mialem serce w gardle, a tu co? Pyk... spadlem , przejechalem, troche zatrzeslo... Niezapomne tego do konca zycia. Wiec co moge powiedziec o MTN8:

- PLYNNNOSC
- TLUMIENIE TLUMI, nie udaje, ze tlumi czy tez tlumi nieudolnie tylko tlumi!
- Mozna go wbic rekami na 200mm i przy takim ustawieniu spasc z kilku m i prawie nie poczuc
- Po godzinie strasznie katujacego zjazdu koledzy nie moga utrzymac kanapki w rekach, a ja moglbym sobie strzepac...
- Dobicia nie czuc
- SZTYWNOSC
- Wytrzymalosc
- Trwalosc bebechow i usczelek
- Zakres regulacji ( moze byc tak miekki ze zjada piasek, moze byc tak twardy ze prawie sie nie ugina, wszystko zarowno przy wolnej jak i szybkiej pracy - ustawialne osobno )
- Wersja z antydobiciem ma dodakowe 2 tlumiki dobicia, ktore prawie calkowicie eliminuja ten efekt, poczuc tego pawie nie idzie ( ja tak mam )

itd itd itd

DHF jest tylko miekszy, i delikatniejszy ( i tak mocniejszy niz prawie wszystko )

Wyobraz sobie zawieszenie idealne o jakim zawsze marzyles, avy taki jest.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
MaxDamageDA
Kontakt:

Przeczytaj tez nazwiska tych co sie tam wypowiadaja...

"HAHAHAH

5th Element over Avalanche. AHHAHAHAH that's funny. Dude the Avalanches are SOO nice it's not even funny. Being that good combined with all their years of experience, the fit and finish, plus the great guys that work there = AVALANCHE all the way.

-alex
evilbikes.com"

DO dla tych co mi pisza na gg ze 5th element jest na pewno lepszy, qrwa mac...

I pierdole , od tej pory nie pisze ani slowa w kolejnych takich topicach, bede wklejac linka tu :P
macio
Kontakt:

Post autor: macio »

ja jestem za boxerem
http://www.dobrerowery.com/ => kupuję i polecam
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Max
Za avy ty chcesz 8000zł nie? A 888RC kosztuje Nowe z 2800zł. Wiec troche zostanie na browarka ;)

Dobra to do fulla włoze sobie to: http://bike-center.home.pl/product_info ... cts_id=194 Myśle ze to najlepsze rozwiazanie :/

Jest tu ktoś co jezdzi na 888RC ? ? ?
MaxDamageDA
Kontakt:

Haha, santour powah ! ;d

On nie chcial wiedziec ile kosztuje tylko co w nim jest fenomenalnego :)

Tez uwazam, ze nie powinno sie tych 2 porownywac z powodu wlasnie ceny.

Za to jesli ktos chce wywalic 4500 w gregorio za nowego, a tacy tez sa, to lepiej dolozyc jeszcze 1500-2000 i kupic najtansza nowke DHF

A jak chcesz to kup sobie 888, minie troche czasu i napiszesz mi na gg, ze zrobiles duzy blad :D

Kiedys Lonewolf sie ze mna o to klocil, ze osemki zajebiste, ze nic im nie bedzie i fogle. Minelo troche czasu... Chociaz zal mi go , bo wiadomo, ze to nic zabawnego .
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

A ja mam 888RC i jestem super zadowolony! Ciezko jest mi wyobrazic sobie lepiej precujacy widelec.
HARTKOR FAKKER
bärt
Kontakt:

Post autor: bärt »

zawsze tak bylo i zawsze tak bedzie, ze kazdy zachwala to co ma, chyba ze jest to faktycznie jakies badziewie.
a co do avy, to niestety nie kazdy pospolity zjadacz chleba moze sobie pozwolic na amora za 8kafli... ja np. nie moge, wiec nawet o nim nie mysle. byc moze jest on i najlepszym amorem, byc moze praca jest genialna, ale watpie zeby przy wadze 8kg nadawal sie np. do dh. niby dlaczego cala czolowka nie jezdzi na avy tylko na 888, boxxerach, albo foxach - tez ich nie stac ?!
nie chodzi o to, ze te amory sa zaj*biste, bo jezdza na nich wszyscy znani riderzy, tylko o to, ze nie kazdy moze sobie pozwolic na taki wydatek. a patrzac na amory, ktore wieksza czesc ludzi moze sobie kupic, to 888, jest raczej jednym z lepszych, choc powoli, zwlaszcza w 2006 robi sie coraz to bardziej plastikowy i mainstreamowy, bo mz. chce zaoszczedzic jaknajwiecej na produkcji wprowadzajac 4 wersje...
MaxDamageDA
Kontakt:

8kg wazy mtn8 , na wielu trasach w stanach nigdy nie mieli problemu , caly team cortina/avy jezdzil na rowerach 27kg i wygrywali puchary. Zeszta o tym nie ma co gadac, ich jest 53 sztuki na swiecie...

A avy jako glowny produkt sprzedaje widelec DHF w 4 wersjach ktory wazy najmniej 4 kg a to juz jest spoko na wyscigi. Duzo ludzi w stanach zamiast 1000$ za 888RC woli dac 1800$ za avy i miec widelec na lata. Riderzy jezdza na sprzecie tego kto ich sponsoruje, a avy juz nie sponsoruje wyscigow ;) Oni juz nie potrzebuja reklamy...

Smiem twierdzic, ze dla takej pracy warto poswiecic 600G wagi. Sa zreszta trasy gdzie waga nie jest az tak istotna.
bärt
Kontakt:

Post autor: bärt »

4 kg to juz inna bajka.
ale pozostaje przy moim zdaniu, ze avy nie jest po prostu na polskie realia. w stanac chlopki moga sobie kupic taka zabaweczke, bo ich zarobki sa adekwatne do cen, jakie sa na rynku. w polsce niestety jest troszke inaczej, zarobki 3-4 razy mniejsze, ceny takie same...

ale jesli mialbym te 8kafli na amora to i tak bym nie kupil avy. tylko foesa.
cosin
Kontakt:

Post autor: cosin »

a ja polecam monsterka :) na boxxerkach nie smigalem, avy na oczy nie widzialem, z 888 zero kontaktu... :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

hmm tak subiektywnie na rzecz patrząc to podobno 70% zawodników jeździ na boxerach, osobiście uważam że są brzydkie, ale może coś w tym jest...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Hope
Kontakt:

Qurwa. AVY

W polsce amor za 8k? O czym wy gadacie wogole? Ile osob ma w polsce AVY? Ile? Jeżeli 888 jest SŁABE ****** itp. to JUNIOR, SUPER T, też są słabe?

MAX i co mu sie stało z tym 888???
MaxDamageDA
Kontakt:

I przestan z tym 8k ... 8k ja chce za swojego. A to MTN!

DHF'a uzywke mozna kupic za 4500 , nio to chyba lepiej dolozyc do 1500 i miec avy niz 888 ;/

Rozjebal sie od jednego miekkiego dobicia...
zuczek09
Kontakt:

Post autor: zuczek09 »

Ani boxxer ani 888. Po 1 boxxer jest jak zapałka a zwłaszcza team mam ku temu 1 powód na zawodach kumpel miał glebe koło mu zablokowało o kamień i golenie górne szlak trafił a co do 888 to tylko rc albo r ale i tak nie mam zaufania do tych amorów, po roku lub dwóch materał się strasznie męczy i golenie trafia dolne. A najlepiej kup sobie Super T z 2003 roku to samo co 888 ale lepsza praca i wogule inny materiał.A w red bull rampage też widziełem Super T i musi być wytrzymały skoro tam tez startują. Fakty przemawiają za Super T .
http://www.pinkbike.com/photo/4738594/
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

Nie napisałes do czego chcesz używać amora, a to różnica. Boxxer Team jest bdb tylko do zjazdów, zawody, ogólnie racing, droperka przy nim może spowodować że kiedyś zmięknie. 888 wogule odradzam, czy to VF, czy to RC.
Hope
Kontakt:

Ja chcem 888 na 1 sezon, pozniej na sprzedaz. Jezeli peknie, zjebiee sie to dopiero Bede mowił ze 888 jest ******!

Huuj raz sie zyje. Jak pierdolnie to pierdolnie :) Trudno sie mowi i zyje sie dalej!!! JEZELI sam nie połamie to nie uwieze!

Pozdro 600
Hope
Kontakt:

Jak połamie to załoze topic i dam foty połamanego 888 RC 200mm.

Pozdro 600
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

Hope pisze:Huuj raz sie zyje. Jak pierdolnie to pierdolnie :) Trudno sie mowi i zyje sie dalej!!!

no niby tak ale ...
przeicez to sporo hasju w plecy nie ???
ODPOWIEDZ