Jaki amor do XC ?!

Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

konex pisze:SulringNie doliczyłeś chyba rury sterowej. Jest za ciężki do XC, zresztą czy znasz jakąś ramę do XC na 140mm skoku. Bez sensu koować amor 95-140 żeby jeździćna skręconym na 95 bo rama będzie choperem. Widelec dostosowuje się do ramy a nie ma do XC takich ram. Zresztą my mówimy o XC, a nie o tym jak ty jeździsz. Możesz na Dowhilówce jeździć w XC...ale po co ? Chodzi tu o sprzęt dostosowany do tej dyscypliny, a nie naginanie. Nie potrzeba tak pancernego amora w XC.
Więc wkładsz dwupółke do sztywniaka? Jezdziłeś na takim rowerku kiedyś? Wiesz co daje a co odbiera dwupółka? Ja wiem :P Po kilku różnych setach na jakich śmigałem to pod siebie najchetniej wrzuciłbym jakiegoś 66VF 150mm do sztywniaka. Z dwupółka bym sie zastanowił bo trzeba sie konkretnie ukierunkowac... DC ogranicza. A duzy skok i tak łatwo wykorzystać w całości w ramie sztywnej... Uhuhuhu...
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
vaxupoto
Kontakt:

Post autor: vaxupoto »

Zalezy jakie XC no...
ja w rowerze do xc mialem manitou 80mm skoku i jezdzilo sie bardzo dobrze.
teraz coraz wiecej osob miesza XC z FR i chce np. rame miedzy 14 a 19 i wybiera np. 17 do tego daje amor 90-140..
chce sobie jechac w weekend na wycieczke 80 km a kiedy indziej jakies male chopki czy enduro :D

jesli do samego konkretnego XC to ja bym wzial marzocchi mx lub marathon jakis lub rock shoxa sida\psylo
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Mam podobnie spaczone podejście do XC jak vaxupoto...Ale to osobiste podejście i wibrażenie naszych sprzętów ale nie profesjonalnego XC.
ODPOWIEDZ