Amor Dirt, FR w granicach ok. 750 zł

PyrzU
Kontakt:

Post autor: PyrzU »

HMm a ja wiem ze stary marcok jest mozniejszy od nowych masowek.Zaden amor nieprzezyl niedolotu na ostaniej chopie nawet Sherman sie zlamal a jak zielinski niedolecial polamal scotta w 3 miejscach to amor do tej pory jezdzi i dziala i ma w swoim rowerku .A jedna rzecza co wymiienil to buster bo sie skrzywil.A pozatym Wszystko peka ale kazdy wie ze kiedys robili lepsze niektore sprzety bo nie masowki.
http://www.pinkbike.com/photo/2941294/
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

ja mam z1 98r i 130skoku to troche za duzo jak dla goleni 30mm bo przy hamowaniu najnormalniej sie wygina, ale tylko przy wiekszych predkosciach
Jabolo
Kontakt:

Post autor: Jabolo »

no wiec skoro masz metlik to kup duro:)))niewiem co ty o tym sadzisz ale ja mam dj z 2003 roku i ostatnio kumpel dał sie przejechac na tym nowym duro E i musze powiedziec ze zrobił na mnie niezłe wrazenie....i chyba gdybym miał taka kwote jak ty kupił bym to duro a jak by sie rozwaliło to dozbierał bym troche i miałbym na nastepne...wszystko peka wiec poco przepłacac?a to duro naprawde fajnie chodzi...
http://www.bikeworld.pl/foto/show_img.php?id=8290 =>mój RB
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Przecież takie starusieńkie marcoki to od mocniejszego hamulca mogą popękać :/ Standardy się zmieniają i nie ma co gadać, że lepiej kupić amora z 98r. niż z 2005....
Masówka... może i nowe amory to masówka, ale mają niższe ceny dzięki czemu więcej osób stać na ich zakup...
Tak jak wspomniał czaju 30mm golenie to nie jest to co przetrzyma wszystko.. Mój znajomy naczytał się kiedyś na forum jakie to nie wspaniałe te stare marcoki i kupił.. pojeździł dwa dni i przy 180 amor pękł i sobie na dodatek koszulke olejem pobrudził...
Sulring.. ty to sobie najlepiej kup Judy bo wszystkie marcoki to gówno...
SaLaDrEx
Kontakt:

Post autor: SaLaDrEx »

no moje poglądy po mały zmierzają w kierunku tego żeby do setupu z Bitchem kupić Duro E ;)
bodziek
Kontakt:

Post autor: bodziek »

a wlasnie, jak sie sprawdzaja te stare marcoki w streecie i dircie, nie sa one za miekkie?
grimeca system 1 (magura gustav) na przod za 100!!! entheogen@o2.pl
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Xxsina ty sobie kup ,,musk'' napewno stare marcoki dzialaja lepiej od nowych. A co do tych ze wszystkie to qpa to nie, ale wiekszosc tak.
Ssij pento
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

SaLaDrEx pisze:Naprawde, opinie są tutaj diametralnie różne, a jakby ;) Jedni chwalą stare Marcoki, inni polecają nowsze argumentując wytrzymałością - do czego i tak znajdą sie przeciwnicy, jeszcze inny polecają Shermany - potykając sie jednak o liczne niepochlebne komentarze ;] Takiego metliku jeszcze nie miałem ~_^

Z całym szacunkiem - myśle że wiekszość udzielających rady (nie wszyscy!) - to poprostu teoretycy. Tyle.
kazdy ma inne zdanie i tyle , a teoretykow tu sporo

Co od uzywanych , starych marcokow to one nie byly robione masowo tak je te nowosci teraz ktorych jest coraz wiecej i sa coraz tansze bo moda na takie sporty. Producent jak najbardziej bierze pod uwage ze cos w nich pierdolnie bo koles przyjdzie kupi nastepny a 1/10 uznaja gware zeby nie bylo ze jej w ogole nie ma. Mam 7-8 letnia z1 i poza lekki luzem na goleniach co dla mnie jest normalne jest w IDEALNYM stanie , ostatnio zrobilem jej serwis i golenie malina ( wrzuce na pinka foty pozniej ). Gdyby teraz marcok wypuscil cos takiego jak kiedys to by bylo cos ale , im sie nie oplaca poprostu. A to ze ktos mowi ze mu po 2 dniach pekla czy po tygodniu to sory ale nie wszystkie wtrzymaja nie wiadomo ile , zrobisz nie doloto , nie dokrecisz i amorek o wiele bardziej dostanie po dupie i szansa ze cos walnie wieksza. Ich plusem jest to ze kazda czesc mozna kupic albo dorobic i jezdzic dalej , o kulturze pracy , regulacjach nie bede wspominal.

A jak chcesz kupic kupiaste nowe duro prosze bardzo w koncu to twoj wybor ;]
www.mm-foto.pl
Cyrus
Kontakt:

Post autor: Cyrus »

Ja mam Marcoka Z1 MCR z 2001r i musze powiedziec ze jego praca jest bardzo dobra. Chodzi duzo lepiej niz wszystkie dj'e na ktorych jezdzilem. Jedyne co w nim wymienialem to uszczelki i olej. Amor nie ma zadnych luzow i chodzi bardzo plynnie, aczkolwiek nie mam hamulcow tarczowych i nie wiem jak one wplynely by na jego zywotnosc. Ja darze stare marocki wiekszym zaufaniem od czesci nowych amorow, chociazby ze wzgledu na pekajace korony w DJ, czy psujace sie tlumiki. U mnie wszystko jest metalowe i nie ma mowy o jakims plastyku. Jednak czesc nowych amorkow strasznie kusi swoimi wlasciwosciami i z tego wlasnie powodu wymieniam swojego amora na RS Pike. Kiedy przyjdzie nowy amor to moze pokusze sie o porownanie.
A kupowanie Duro szczerze odradzam. Jak dla mnie to padaka :P. Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/819272/
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Sulring"napewno" Kocham takie pierdolenie ..... Jeździłeś na starych marokach i na nowych?? Bo np. porównując pracę z1fr 2002 do 66vf .. praca 66 jest o wiele lepsza...
Starocie pracują git, ale na street/dirt/4x... dh/fr to już nie jest ich mocna strona...
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

chcialbym wlasnie tak jak xxsin zauwazyc ze jak porownujesz prace dj do z1 z 2000 roku to nie ma co sie dziwic ... dj ma najprostrze tlumiki a z1 to topowy model wiec ma jakies bajery
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

ja bym na twoim miejscu wzioł shermana, i mocny i fajnie chodzi. Wcale nie jest taki miękki, ja waże ok. 73kg i wcale nie jest dla mnie za miękki. O dobiciu u mnie nie ma mowy ( może przez lizzard skinsy na goleniach ?:P ). Wiec sprezyn nie bedziesz musial wymieniac. Dla ciebie powinien byc idealny, 150 do fr - ladnie wybiera, jest miekki, ale nie za miekki, na 110 twardszy, akurat do dirtu, streetu.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Xxsin no widzisz i tu sie sam zemna zgodziles. Bo koles chce amor do streetu i dirtu. :) Po za tym nie mowie o z1 fr 2002 tylko o z1 qr 20 z 97 roku na ktorym mialem przyjemnosc jezdzic. I uwiez ze chcialbys miec amorek o tak plynnym skoku. (moze masz nie wiem)
Juz dalej sie nie bede klucic bo kazdy ma swoja ,,racje''
Ssij pento
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

Sulringno chyba nie dokonca, bo nie chce amora tylko do streetu i dirtu ale takze do fr.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
SaLaDrEx
Kontakt:

Nie chce nikogo waśnic bo i sam nie potrafie do końca sie sprecyzować :) chodzi mi o amor wytrzymały (dirt, street) ale takze taki na którym dam rade w lekkim FR ;) Czyli i opinia Surlinga i Durfa wydaja mi sie porprawne. Pozdrawiam.
cyc_ling
Kontakt:

Post autor: cyc_ling »

Mam z1 fr2,coprawda dopiero pol roku, ale jakos wszystko przyjmuje bez problemu i jekniecia. Z1 fr3 ma identyczna budowe zewnetrzna wiec tez bedzie sie trzymac. Ale lepiej juz brac dj 2 lub 1 (nawet dj3 na sztywna os, bo czasem sa takie na allegro) niz z1 fr3. Zewnetrznie roznia sie tylko tym ze z1 ma golenie pokryte teflonem i zrobione z jakiegos lzejszego metalu. Zamiast kupowac DURO kup lepiej mocnego sztywniaka, pojezdzij troche na nim i nazbieraj na jakiegos shermana, albo wlasnie kup dj1 lub 2 (lub 3).
SaLaDrEx
Kontakt:

moge prosic o linka do tego dj'a za 715? bo nie umiem znalezc ~_^
bodziek
Kontakt:

Post autor: bodziek »

spoko, sherman za 750 :)

dj3 i juz.
grimeca system 1 (magura gustav) na przod za 100!!! entheogen@o2.pl
ODPOWIEDZ