Downhill Klub Szczyrk

Gość

Post autor: Gość »

bylem wczoraj na skrzycznym i dostalem kartke z informacja ze dyrecja zastanawia sie nad zakazem wozenia rowerzystow ze wzgledy na zagrozenie jakie stanowimy...
rozporzadzenie jak powiedzial pan kolejkowy (tez z brodawka na paszczu) ma taki zakaz wejscw przyszlym tygodniu...
mam nadzieje ze mnie tylko straszyl;/
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Ale byłaby porażka:/
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

M I C H A Ł pisze:bylem wczoraj na skrzycznym i dostalem kartke z informacja ze dyrecja zastanawia sie nad zakazem wozenia rowerzystow ze wzgledy na zagrozenie jakie stanowimy...
rozporzadzenie jak powiedzial pan kolejkowy (tez z brodawka na paszczu) ma taki zakaz wejscw przyszlym tygodniu...
o K.U.R.W.A
team www.CYKLOTUR.com
Gość

Post autor: Gość »

kuz wa skarza sie turysci na rowerzystow ktorzy ich probuja przejechac...

a zawsze mozna podziekowac jadac komus kto sie odsunol i wtedy wszyscy sa zadowoleni ;]
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

M I C H A Ł ja tez bylem wczoraj i dostelm ta smieszna ulotke. wg mnei to jest kretynstwo bo taka kase jaka tam bikerzy zostawaiaj (chociarzby sam wyciag) jest dosyc duza, wystarczy 4 razy wyjechac na sama gore i juz nie masz 36 zeta a biekrow tam jest doozo, lepiej byloby gdyby zamknei jakeis traski dla pieszych i zrobili udogodnienia dla bikerow typu jakies uchwyty w krzeselkach na biki sadze ze ludziom wyjezdzajacym krzeselkaim by to nie przeszkadzalo o mozna by spokojnie smigac bez obawy ze kogos rozjedziesz.

aha, jadac traska pod dolnym wyciagiem ponizej hopki z jednego slupa od wyciagu orczykowego wystaje chbya stalowa tasma ktroa sluzyla jako uziemiacz! radz na nia uwazac bo wczoraj 2 razy bym sie na nia nadzial:/ wystaje ona z ziemi i siega wysokosci barku:/

ogolnie polecam przejechac kawalek na biku w strone zachodnia (male skrzyczen) i zjechac traska kolo wyciagu orczykowego:) speed wiekszy niz ze skrzyczengo i traska wypasna:)
utros
Kontakt:

Post autor: utros »

No to sie lipa zrobi.moze jakis manifest rowerzystów??przejazd przez szczyrk kawalkada z transparentami spod urzedu miasta do wyciagu, cos jak masa krytyczna.

Jam macie mozliwosc to zeskanujcie te kartki i pokazcie ludziom.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Szkoda, że w Polsce nikt nie widzi w tym interesu, a ludzie którzy widzą nie mają kasy na realizacje planów...

Wogóle wydaje mi sie że nie mamy za bardzo nic do powiedzenia w tej sprawie, niestety :/
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

1. COS chcial zzrobic uchwyty na rower, takie proste zeby go powiesic obok siodelka tylko ze okazalo sie ze to musi miec certyfikat wiec juz im sie odechcialo.
2. Z trasami tak samo ciezko, wszystko musi byc zalegalizowane a w Szczyrku sa niestety glownie ludzie ktorzy chca zarobic na swoim polu wiec tras robic nie pozwola.
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

i to "niszczenie" sciulki lesnej :/ a jak pociskaja quadami to jest ok... polska suck :/
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

sasquatch pisze:i to "niszczenie" sciulki lesnej :/ a jak pociskaja quadami to jest ok... polska suck :/
Juz nie mowiac o zanieczyszczaniu powietrza i resztkach oleju...
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
mokrynosek
Kontakt:

Post autor: mokrynosek »

Więc tak Owszem kartki były i naprawde rozwazaja nad zamknieciem naszej góry Do czego oczywiście nie mozeny dopuścić. I własnie w tym celu Zaklądam klub w szczyrku który unormuje wszystkie niejasności zwiazane z jazda na rowerach. Stosowny regulamin Trasy zjazdowe a i moze w przyszłości Strarznicy Tras. jak to jest w wiekrzości szanujacych sie parków. A Z ta masa krytyczna to nie jest zły pomysł ten sam temat poruszałem dzisiaj na zebraniu klubowym zemusimy cos takiego zorganizowac. Bo prawda jest taka ze idzie ku gorszemu i mam wielka nadzieje zmienic ta sytuacje. Kródka relacja z zebrania załozycielskiego: Wiec zebranie przebiegło pomyślnie wszystkie ustawy i wnioski zatwierdzono jednogłośnie Wybraliżmy zarząd w squadzie

- Mokrynosek
- Krzychu pomoc rowerowa [Biker1978]
- Alek_fr
- Marcin Dh Szczyrk
- Tomek Gagat (Downhill Contest)

Teraz wszystko zarejestrować i zacząć działać a im nas bedzie wiecej tym lepiej Więc Zapraszam Do "Nuestro Mundo"
zyga
Kontakt:

Post autor: zyga »

M I C H A Ł pisze:bylem wczoraj na skrzycznym i dostalem kartke z informacja ze dyrecja zastanawia sie nad zakazem wozenia rowerzystow ze wzgledy na zagrozenie jakie stanowimy...
też słyszałem o kartce, byłem w sobotę - niebieski mongoose z czarnym bajkerem ala vader
ponoć jeszcze była adnotacja o niszczeniu sciółki leśnej
buhahaha
kamienistej!
zyga
Kontakt:

sasquatch pisze:M I C H A Ł ja tez bylem wczoraj i dostelm ta smieszna ulotke. wg mnei to jest kretynstwo bo taka kase jaka tam bikerzy zostawaiaj (chociarzby sam wyciag) jest dosyc duza, wystarczy 4 razy wyjechac na sama gore i juz nie masz 36 zeta a biekrow tam jest doozo, lepiej byloby gdyby zamknei jakeis traski dla pieszych i zrobili udogodnienia dla bikerow typu jakies uchwyty w krzeselkach na biki sadze ze ludziom wyjezdzajacym krzeselkaim by to nie przeszkadzalo o mozna by spokojnie smigac bez obawy ze kogos rozjedziesz.

aha, jadac traska pod dolnym wyciagiem ponizej hopki z jednego slupa od wyciagu orczykowego wystaje chbya stalowa tasma ktroa sluzyla jako uziemiacz! radz na nia uwazac bo wczoraj 2 razy bym sie na nia nadzial:/ wystaje ona z ziemi i siega wysokosci barku:/

ogolnie polecam przejechac kawalek na biku w strone zachodnia (male skrzyczen) i zjechac traska kolo wyciagu orczykowego:) speed wiekszy niz ze skrzyczengo i traska wypasna:)
zajebiście tam jest!
a w lesie wyprzedziłem terenówkę, mając ponad 50km/h na kołach
trasa ma około 14km z dużego Skrzycznego
zyga
Kontakt:

Swistak1989 pisze:
sasquatch pisze:i to "niszczenie" sciulki lesnej :/ a jak pociskaja quadami to jest ok... polska suck :/
i resztkami klocków hamulcowych
lukasz_g
Kontakt:

Post autor: lukasz_g »

zyga pisze:
Swistak1989 pisze:
i resztkami klocków hamulcowych
nie rozumiecie ze quadów, motorów nie zlapia, rowerzysty tez ale wystarczy zakazac wyjazdu. co nie zmienia faktu ze powod z dupy
Rockets Crew! [url]http://www.facebook.com/rockets.crw[/url]
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

HEJ -- DLACZEGO W ZARZADZIE NIE MA WARSZAWSKIEGO REZYDENTA--MISTRZA ELOKWENCJI TOMKA T? pzdr ROBSON
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

diskordia jest jest jest wczoraj prazegladalem papiery i Tomek jest w komisji, zreszta jak mogloby byc inaczej;)

mam nadzieje ze tez sie wybierasz na weekend do szczyrku:> pozatym odezwij sie do mnie na maila bo masz cos co chce:P
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
mokrynosek
Kontakt:

Post autor: mokrynosek »

Robson tomek jest w komisji rewizyjnej :) czyli ma za zadanie kontrolowac poczynania zarządu, w samym zarzadzie go nie ma, gdyz raczej nie mogł by być na wszystkich spotkaniach, a jak jest zawarte w statucie uchwały podejmuje zażąd w pełnej obecności.

Skład komisji rewizyjnej:

Przewodniczący - Jagódkowy Żeźnik - Tomasz T. Warszawa
Sekretarz - Pablo - Paweł F. Tychy
Członek komisji - Marcin G. Jaworze
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

czyli ma za zadanie, kontrolowac poczynania zarządu
---TO MI SIE PODOBA NAJBARDZIEJ. ;-) ....
POZDRO
ODPOWIEDZ