Downhill Klub Szczyrk
-
- Kontakt:
Downhill Klub Szczyrk
Jesteśmy w trakcie zakładania klubu downhillowego z siedzibą w Szczyrku.
Program klubu to:
Promowanie downhillu.
Organizacja zawodów downhillowych itp.
Budowa tras w Szczyrku i okolicach. (Jedna już jest w trakcie realizacji)
Udział w większych imprezach zjazdowych.
Ponadto chcemy być również klubem Snowboardowo Narciarskim ze specjalizacjami freeride i freestyle. Czyli takie extremalne zajawki latem i zimą.
Spotkanie organizacyjne odbędzie się 13.09.2006r [środa] godz. 18:00 W Bielsku-Białej w knajpce o nazwie Masala. Wzgórze zamkowe (dawny number one, nad deep in side, na przeciw zamku) Spotkanie ma na celu: Wybór władz klubowych, ustalenie statusu, itp.
[Aby udało nam się założyć ten klub potrzebujemy najmniej 15 członków]
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!!!
(korzyści z zrzeszenia się będziemy mieli nie małe)
Program klubu to:
Promowanie downhillu.
Organizacja zawodów downhillowych itp.
Budowa tras w Szczyrku i okolicach. (Jedna już jest w trakcie realizacji)
Udział w większych imprezach zjazdowych.
Ponadto chcemy być również klubem Snowboardowo Narciarskim ze specjalizacjami freeride i freestyle. Czyli takie extremalne zajawki latem i zimą.
Spotkanie organizacyjne odbędzie się 13.09.2006r [środa] godz. 18:00 W Bielsku-Białej w knajpce o nazwie Masala. Wzgórze zamkowe (dawny number one, nad deep in side, na przeciw zamku) Spotkanie ma na celu: Wybór władz klubowych, ustalenie statusu, itp.
[Aby udało nam się założyć ten klub potrzebujemy najmniej 15 członków]
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!!!
(korzyści z zrzeszenia się będziemy mieli nie małe)
fajnie, że lokalesi chcą się wziąć za to, bo jak wiadomo potecjał w Szczyrku jest duży i słabo wykorzystany... mam nadzieję, że Wam dogadywanie się z miejscowymi posiadaczami ziemskimi jakoś pójdzie, bo słyszałem, że jest to niełatwa sprawa... no i jeszcze leśniczy.... tak czy siak myślę, że do wyzanczenia stałych, oznaczonych i zabezpieczonych 2-3 tras na Skrzycznym dałoby się 'w miare łatwo' przekonać kogo trzeba. W końcu to głównie sprawa bezpieczeństwa.... dziwne że pieszy jeszcze tam poważnie nie ucierpiał w spotkaniu z rowerzystą.... Życzę powodzenia, w końcu do Szczyrku mamy najbliżej!!
"Hey ho lets go!"
-
- Kontakt:
Cieszę się ze mam takie poparcie. Fakt termin jest taki sobie, ale nie potrafiłem znaleźć lepszego wiecie wszystkie weekendy spędzam na Skrzycznym. Ale jest to dopiero spotkanie założycielskie i jestem ciekaw ilu będzie zainteresowanych ta opcja i czy w ogóle jest, dla kogo to robić, bo wiecie ludzie gadają a jak przychodzi, co, do czego to niema nikogo trasę zacząłem robić samemu bez żadnej pomocy dopiero później dołączyli się do mnie znajomi z Warszawy. Do klubu będzie mógł należeć każdy nie ważne czy ze Szczyrku czy z gdańska. Moje wizje rozwoju tej instytucji nie znają granic, ale na razie pozostają w sferze marzeń. Ktoś tu wspomniał o NS'ach wiesz jak uda mi się zdobyć odpowiednie pozwolenia i zgody to będzie sporo dropów shorów i innych fajnych gadżetów.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Więc relacja: Już działamy na razie jeszcze nie oficjalnie, ale na dniach zaczynamy w pełni legalna działalność. Postępy w załatwianiu pozwoleń wyglądają tak ze mamy załatwione 2/3 poparcia na budowę tras ze strony miasta i cosu jeszcze tylko zgody od nadleśnictwa, (co jest najtrudniejsze) i działamy ciężkimi maszynami, bo jak na razie trasa mierzy ok 500m i więcej bez pozwoleń nie możemy zrobić. [Wielkie dzięki dla merdos riders z Warszawy jesteście wielcy <peace>]To właśnie dzięki klubowiczom z wawy mamy zrobione tyle trasy ile mamy wielkie dzięki dla pabla z tychów i alka_fr prześwira :p
Wszelkie Newsy i inne info będę zamieszczał tu.
Wszelkie Newsy i inne info będę zamieszczał tu.