Nowa, 2010 Glory w wersji freeride

randy-rockstiff
Kontakt:

Post autor: randy-rockstiff »

frango pisze:randy-rockstiff, Raidery to "local touch" smile A tak poważnie, to lekkie, bardzo tanie, całkiem niezłe felgi. Kilku kumpli je ma i nie narzekają. A że mogę je mieć za jakieś 50pln, to jak się rozwalą, to nie ma co płakać, tylko się wymienia i już.
To fakt, tylko, że nie chodzi tutaj o koszt. Mocne? Polemizowałbym. Fortressy są ok, ale Raidery to już lekko przesada.
frango pisze:bamix71 sprężyna Ti dodaje tylko koników i niewiele poza tym. Różnica w wadze jest około 80g.
Zysk wagowy na zmianie sprężyny ze stalowej na ti, to chyba najmniej istotny aspekt tej wymiany.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

bamix71 serio? To wytłumacz mi czemu niektóre teamowe rowery nie maja sprezyn ti? Ostatni raz kiedy pytalem sie o brak ti sprezyn do damperów bosa i Tim Flocks (ten od TF tuned) odpowiadał mi, ze bos twierdzi ze róznica w wadze jest nieopłacalna wzgledem kosztow. O pracy nawet słowa nie było, a biorac pod uwage jak bardzo przywiazuja uwage do detali to watpie by to pominieto.
Temat sprezyn ti poruszany byl wiele razy. Róznica w pracy jest lecz nieduza i nie wpływa na ogolnie pojety performance.

A co do panów czepiajacych sie komentarza odnosnie Vanderhama i Athertonów to polecam ten link > http://www.slownik-online.pl/kopalinski ... 63D5A7.php
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

randy-rockstiff Jak już napisałem, kilku moich kumpli ich używa i są zadowoleni.

Co do tytanu. Sprężyna Foxa 450x2,8 waży 440-450g. RCS, Obtanium z adapterami, NukeProof są niewiele cięższe, a trzeba zapłacić za nie około 700pln. Może mają ciut lepszą charakterystykę niż stal, ale podejrzewam, że dla mnie nie wyczujwalną. Wolę, dołożyć jeszcze ze 2-3 stówy i kupić Evolvera.
pozdro

frango
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Ooo stary gratuluje baja i dziwi mnie to rycie sie innych. Kefir widzę ze chya zazdrościsz?? Znam cię i wiem ze nie jeden sprzęt miałeś i nie ,, podnieca cię,, to ale kurwa daj spokój, ja tak samo jezdzilem na różnym sprzeciw i co?? Nie powinienem reagować na to E ktoś składa tak boski rower?? Spacer!!!! Ja cię kocham!! Naprawdę mnie rozwalasz zawsze! Dzięki ci:p heheh, wracając do roweru, hmmm rama jest mega, dla mnie wymiana na evola z RC4 chyba mija sie z celem no chyba ze twoja waga( jest naprawdę!! Bardzo dobra!) jest dla ciebie za wysoką! Haha no i jeszcZe mmmmmmmmm ten TOTEM!!! Wiem wiem nie ma siebczym podniecać ale obiecaj mi Ze jak przyjadę do Spaceda ( wrescie..) to dasz mi sie na nim przejechać bo w totemie sie zakochałem! Kuniec!

A btw. Forum faktycznie się nie rozwija/ czy ktoś zauwarzyl ze steel chyba umarł albo wrescie wam pokazał wala!! Hehe
Karpiel i Duncon to moje zycie
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

frango pisze:sprężyna Ti dodaje tylko koników i niewiele poza tym. Różnica w wadze jest około 80g.
Już kiedyś to przerabialiśmy w innym temacie. A Ty dalej swoje. Pokazałem Ci realne dane i różnica w wadze wynosiła tam chyba 170 gram na Twojej sprężynie... A Ty dalej idziesz w zaparte...
bamix71 pisze:.co do napinacza to polemlizował bym...e-13 nie jest zły ale sa lepsze (kustomy)
Radek , różnie to bywa. Nie zgodzę się. Może w wyjątkowych przypadkach tak , gdzie jakość przewyższa E13 czy inne. Do tej pory było ciężko z tym...
war23 pisze:A btw. Forum faktycznie się nie rozwija/ czy ktoś zauwarzyl ze steel chyba umarł albo wrescie wam pokazał wala!! Hehe
Steel nie umarł. Nie mam zamiaru go tu bronić czy coś. Powoli też przestaje mieć ochotę tu zaglądać przez takich jak Ty i całą resztę krasnoludów. Być może on też? Do tego interesuje się czym innym ostatnio...
war23 pisze:Znam cię i wiem ze nie jeden sprzęt miałeś i nie ,, podnieca cię,, to ale ***** daj spokój
Nawiasem mówiąc nie pierwszy temat gdzie gwiazdkujesz co chwile... Lubisz tak to czy jak ? Bo nie widzę realnej potrzeby używania na forum takich sformułowań. Stawiaj kropki , przecinki no i wystarczy jeden wykrzyknik. Kup słownik.

Steel jak wróci to na pewno będzie mógł założyć taki sam temat uwierz...
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

KaczorAC1...nie napisałemże e-13 to lipa...sam mam e-13 w dziwnym kolorze (pare osób się czepiało)...są też inne firmy które robią fajne napinacze...
co do customowego napinacza itp. to takie detale dodaja smaczków :wink:
co do kolegi Steela to jak wyżej....nie zapadł w zimowy sen tylko się zbroi :mrgreen:
Radix
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

KaczorAC1 boże człowieku daj sobie spokój, tak to był żart że umarł, co do krprj to co z tego, to i tak działa cenzura i nie widzę problemu, co do słownika to sorki, nie ma mnie ciągle w domku, a co za tym idzie pisze z ipoda, który przepraszam nie ma slow polskich( czytaj. Znaków) a sam sobie wybiera Propozycje Slow i wychodzi to dość dziwnie:)
Karpiel i Duncon to moje zycie
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

No dobra :) chcialbym zobaczyc foto tego cudenka :)

Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

byl temat o glorce 2010 i tam powinieneś umiescic Twoje posty a nie od razu zakladac nowy temat.

takie jest moje skromne zdanie, zmieniam rower srednio co 6 miesiecy i tez mam zakladac nowe tematy za kazdym razem (bez wzgledu na to czy to jest glory 2010 czy bh 2002 ) wiadomo ze kazdy uwaza swoj sprzet za cos wyjatkowego ale zakladanie tematu zeby pokazac bika ??? bezsens!!

moze lepiej zalozyc dzial z markami rowerow gdzie beda tematy z modelami (tak jak jest na PB forum)

tyle ode mnie :D
frango
Kontakt:

Jak to jest, że w założonym identycznym temacie na RM i MTBR nikt płacze, że temat założony nie w tym miejscu.
Dlaczego mam dawać info o moim sprzęcie w temacie o prezentacjach rowerów gianta na 2010.
To temat o mojej Glorce, złożonej zupełnie inaczej niż fabryczna.

Kaczor, a ja ci pokazałem, że różnica w wadze jest 80g, ale ty chyba nie chcesz tego przyjąć do wiadomości...

War23, nie chcę zmieniać RC4 na Evolvera, chcę miec dwa dampery. Raczej nie ma wątpliwości, że RC4 będzie lepiej działać w tej ramie, bo chociażby dlatego, że jest pod nią fabrycznie stuningowany. A Evolver będzie standardowy. Ale słyszałem i czytałem, że Evolver ISX6 bardzo fajnie działa w aktualnej Glory DH (06-09), więc jeśli będę mógł, chętnie to sprawdzę.
pozdro

frango
KaczorAC1
Kontakt:

frango pisze:Kaczor, a ja ci pokazałem, że różnica w wadze jest 80g, ale ty chyba nie chcesz tego przyjąć do wiadomości...
Powodzenia.
frango
Kontakt:

Nie będę do tego wracać, wierz w co chcesz.
To temat o moim rowerze, a nie akademicka dyskucja o wagach sprężyn.
pozdro

frango
KaczorAC1
Kontakt:

Ok , niech tak zostanie. Tylko skąd masz informacje że ta rama jest ręcznie spawana ? Producent się tym nie chwali , przecież powinien jeśli tak naprawdę jest ? Chyba że słabo szukam...
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

kolejny tema kompletnie nic nie wnoszący , autor tematu chce jedynie pochwalić sie kolejnym ,,masowym rowerem,, szału oczywiscie nima w zadnym elemencie roweru . W dziale ,,sprzet,, o ile wiem pytamy o czesci , rowery, wymieniamy się wiedzą na ten temat a nie CHWALIMY swoim nowym rowerem .
Proszę o zamkniecie tematu lub przeniesienie do odpowiedniego miejsca.
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

wes dodaj zdjecia na inny serwer bo nie dzialaja a chetnie bym to zobaczyl ;)
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Ludzie, czemu wy to wszystko traktujecie tak personalnie? Odbieracie temat kolegi frango za jakiś personalny atak? Zaburza on wasze poczucie "forumowej" estetyki?

Rozumieć, że jeszcze nie miałeś okazji przetestować? Liczę na relację, jestem bardzo ciekawy jak się sprawdzi ten szatan :twisted: ? Ja jednak cały czas nie mogę przekonać się do design-u, ale zastanawia mnie sztywność ramy.
PS. Mogę wiedzieć jakiego jesteś wzrostu?
[b] Monkeyman [/b]
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Och, ach, śliczności, kocham... ale po co ten temat? Dołączam się do opinii "wrogów publicznych" :?
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

szkoda słów i tyle zobaczymy czy ktoś wpadnie na taki sam pomysł jak nasz kolega z forum i pochwali sie nowymi sprzetami :) zawsze lepiej bo mozna mieć wizje i złożyć coś sensownego...no nic poczekam dalej zobaczymy
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Ja się przyłącze bo "prawdopodobne mam najdroższy rower na tym forum" świetny co ?

http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/gale ... p_7274.jpg

Z takimi tematami to na BA, albo jest temat o "naszych maszynach"
ODPOWIEDZ