wysokość buunego

Banananan
Kontakt:

Post autor: Banananan »

Heh, a ja dzisiaj zacząłem katować bunny hopa... Na razie mi nie wychodził za bardzo, ale dzisiaj jakoś szło super. Wskakiwałem na każdy krawężnik nawet taki 30 cm. :)
Przeleciałem prawie całe osiedle, ale wracając do chaty już, na chodniku koło bloku (mały krawężnik - 10 cm. około), wskakując na niego zarąbałem tylnim kołe i poszła dętka... Ech... Wszystko ładnie szło i na koniec padło... :)
Ale walić to, ważne, że mi bunny zaczął wychodzić jako tako... :)

PS: Co sądzicie o rozcięciu starej dętki, odcięciu wentyla i owinięciu nią nowej? Więcej wytrzyma uderzeń na kant? Duża będzie różnica w wadze? W ogóle jest sens robić coś takiego? :)
rastabandit
Kontakt:

Post autor: rastabandit »

wiekszy sens kupic zjazdowa michellin za 32 zeta.tez ciezka ale nie tak jak 2 na raz a sprawdzona.bo np podwojne zwykle pekałem a tej jeszcze nigdy nigdy.odpukac
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

najwiekszy sens (co dopiero odkryłem po paru latach) ma opona z bardzo grubą ścianką. Są totalnie anti-snake. Ja od pól roku nei maiłem snejka, a ciagle dobijam. I żadne specjalne felgi, rozciete dętki czy dh detki nie pomogą tak jak gruba ścianka opony. moje hookworms = ZERO snejków.

mimo że na kanty smietników i murków z takimi flakami skacze:
http://www.pierzak.org/galeria/?g=2&i=3
dupa.
Banananan
Kontakt:

Post autor: Banananan »

erenes -> Heh... Niezłe zdjęcie... :) Ja mam opony Kendy więc najlepsze to one nie są... :) Jutro jak kupię dętke to zrobie to podwójną i tyle... A na razie będę skakał przez kartony po mleku bądź coś takiego, chociaż jak skacze na chodniki, krawężniki to mam jakąś taką wiekszą motywacje i lepiej mi chyba idzie... Chociaż tak prawdę mówiąc to wczoraj skakałem przez kartony a dzisiaj przez krawężniki więc może przez kartony też będzie mi się dobrze latało... :)
filipmel
Kontakt:

Post autor: filipmel »

ja tam robie bunnego na jakieś 35 cm, zacząłem się uczyć 3 miechy temu. Jak dla mnie najlepiej sie uczyć przeskakując przez płyki chodnikowe lub cegły ustawione 1 na drugiej - bezpieczne to bo jak sie huknie to cegly lecą a nie ty - no i opona cała. Stopniowo dokłada sie płytki i wychodzi. Ja zaczynałem od 2-3 kafli, a ostatnio zrobiłem 8. A zeby snake'a nie łapać do nabić powietrza na twardo i już - mam zwykłą dętkę i oponę 2.35 i juz dawno nie przebiłem mimo ze pare razy silnie walnąłem.to tyle, narka
filipmel
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

spoko musze pocwiczyc ale niemoge bo mam cala spuchnietareke :(:(:(
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
~koozak3~
Kontakt:

Post autor: ~koozak3~ »

ja tam na 40cm zrobie
ODPOWIEDZ