Weeze on PinkBike

///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

Hah
Ten test już dawno wisiał na koncie Fraser'a, ale po przeczytaniu go myślałem że nie wbije na główną, a tu jednak po takim czasie... niespodzianka :?
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

F4rr3ll pisze:najlepiej niech Sega się wypowie co nieco to może rozjaśni sprawe
że tak powiem teraz to doj....bałeś , chyba nie ma lepszej osoby jak właściciel do recenzowania własengo produktu.:)
Jego wypowiedz w tym wątku tylko udowodni niezależność forum.:P
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

balfa2step pisze:Jego wypowiedz w tym wątku tylko udowodni niezależność forum.:P
sugerujesz ze forum jest w jakis sposob zalezne od weeze/Segativa?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

piotrex pisze:jaki jest koszt produkcji napinacza weeze?
Wg mnie nie przekracza 150zl, jesli tak to juz kwestia nieumiejetnie dobranego procesu produkcji.
Kto w tych czasach bazuje na marzy rzedu 500%?

To chyba najdrozszy napinacz na rynku w tej chwili :D A perfekcyjny jak widac nie jest.
piotrex
Kontakt:

ja tam szczerze mowiac nie mam pojecia ile kosztuje wyprodukowanie napinacza weeze,ale jak juz sie bawimy w takie wyliczenia to dodalbym koszty prowadzenia dzialanosci i dodalbym,ze weeze nei zajmuje sie sprzedaza bezposrednio (co jest moim zdaniem duzym bledem),tylko wylacznosc na dystrybucje na Europe przekazalo Vincere.
jesli masz racje co do kosztow produkcji,to fakt-cena jest troche za wysoka.
jesli.

tak samo jak nie wiem czy jest perfekcyjny czy nie,bo nie mialem go w rekach,ale spotkawszy osobnika uzywajacego tego napinacza w koninkach nie zaobserwowalem nadmiernego halasu plynacego z napinacza..
balfa2step
Kontakt:

piotrex pisze:sugerujesz ze forum jest w jakis sposob zalezne od weeze/Segativa?

Nie wprost oczywiście że jest i widzi to każdy kto dłużej śledzi teamty na forum. Nie wnikam czy to dobrze czy źle ale również oczekuje rzetelnych testów na łamach tego forum a nie o wadach części dowiaduje się z zagranicznych portali.
piotrex
Kontakt:

rotfl.no to moze objasnisz nam w jaki sposob?
p.s. na forum nie ma zadnych testow,chyba ze ktorys z Uzytkownikow zrobi jakis i go tu zamiesci.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Sprawa z tym testem wygląda tak, że materiały wysłane zostały w grudniu 2010 roku, wysłaliśmy im wszystkie koronki, 2 napinacze z włókna (proste), osie i topcap'y. Umówieni byliśmy na pełny test, a wyszła szybka notka "jest krzywy, głośny i nie opłaca się", nie ma wzmianki o innych produktach - Po przeczytaniu tego, miałem obiekcje, ale nie wstrzymałem wysłania, z tego względu, że każdy ma prawo do swojej opinii, a weryfikują użytkownicy.

Nie zrozumieli też idei napinacza, przy czymś co waży niecałe 70g, trzeba przysiedzieć żeby działało dobrze - napinacz nie jest głośny, po prostu był źle ustawiony.

Widocznie napinacz nie jest d;a każdego - Kaktuss z forum, nie raz mówił, że oparł się napinaczem na pieńku, że wyciągał żywicę z dolnej klatki - ale, tak jak pisałem, trzeba przysiąść.

BikerJG, produkty nie są drogie, napinacz w materiale wychodzi tyle, że taniej się nie da. A koronki... e13 kosztuje 150pln, a są klepane w 1000x większym nakładzie w miesiącu, niż my sprzedajemy w rok... Oni płacą 1$, my sporo więcej...
balfa2step
Kontakt:

balfa2step pisze:Nie wprost oczywiście że jest

Jak widzisz nie oskarżam tutaj władz dh-zone że są skorumpowani i zalezni od jakiej kolwiek firmy/marki itp.Jestem daleki od wyciągania takich wniosków.
Chodzi raczje o atmosfere na forum stworzoną przez samych użytkowników.
Atmosfera w której chwalona jest jedna firma a zapominany o wielu innych ciekawych projektach np. zumbi/omen/mozart itp . W przypadku ich produktów krytyka leje się szerokimi strumieniami i niewielu to oburza. Tutaj jeden niezalezny test wywołuje takie emocje- szok.
balfa2step
Kontakt:

BikerJG pisze:Wg mnie nie przekracza 150zl, jesli tak to juz kwestia nieumiejetnie dobranego procesu produkcji. Kto w tych czasach bazuje na marzy rzedu 500%?
Możesz mylić się z takimi osądami , produkcja takich części jest bardzo droga , głownie ze wzgledu na rodzaj produkcji - jednostkowa.
Cena jest wysoka moze nawet zbyt ale nigdny nie bedze ona na poziomie tłoczonych/ wykrajanych e13 itp.
piotrex
Kontakt:

balfa2step pisze:Atmosfera w której chwalona jest jedna firma a zapominany o wielu innych ciekawych projektach np. zumbi/omen/mozart itp . W przypadku ich produktów krytyka leje się szerokimi strumieniami
pierwsza wymieniona przez Ciebie firma na krytyke raczej mocno sobie zapracowala,a co do dwoch pozostalych to zadnej fali krytyki nie kojarze,ale rozumiem ze Ty kojarzysz i rozwiejesz moje watpliwosci jakims linkiem.
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

balfa2step pisze:zapominany o wielu innych ciekawych projektach np. zumbi/omen/mozart
taaaaaa , zumbi , ciekawe czemu nikt o nim nie mówi ...
balfa2step
Kontakt:

piotrex pisze:pierwsza wymieniona przez Ciebie firma na krytyke raczej mocno sobie zapracowala,a co do dwoch pozostalych to zadnej fali krytyki nie kojarze,ale jesli Ty kojarzysz to zapodaj jakims linkiem.
Wystarczy że wspomne o narzekaniach na brak taco w napinaczach mozart , i ogólnie o jakości wykonania np prowadnic ( wg mnie super wykonanie ) , oraz o np braku miejsca na opone w omenie itp .

To tak w ramach wyjasnienia , temat dotyczy innego wątku. Także myśle ze warto zakonczyc tą wymiane zdań.
piotrex
Kontakt:

balfa2step pisze:brak taco w napinaczach mozart
balfa2step pisze:braku miejsca na opone w omenie
no to jest akurat konstruktywna krytyka,ja tam akurat nie widze w niej nic zlego.
kwestii jakosci prowadnic nie ruszam,bo nie przypominam sobie takich argumentow.
no ale to sa zaledwie trzy zarzuty,to jeszcze nie fala.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

balfa2step pisze:Możesz mylić się z takimi osądami , produkcja takich części jest bardzo droga , głownie ze wzgledu na rodzaj produkcji - jednostkowa.
Tylko ile może kosztować wycięcie z płyty karbonowej kilku elementów ? + kilka śrubek alu ?

Cena jaka jest taka jest, tylko dziwi mnie, że część osób zwala na mega wysoki koszty produkcji. Ja ten napinacz miałem jeden dzień i podziękowałem. Śmigam na 100g cięższym E13 z którym nie miałem ani razu problemu przez 2 lata ..
balfa2step
Kontakt:

piotrex pisze:no to jest akurat konstruktywna krytyka
A głośna praca , słaba możliwość regulacji to co to jest nie konstruktywna krytyka ?

Chwilowo nie ma czasu na przekopywanie całego forum w poszukiwaniu takich teamtów ale jesli znajde napewno je do Ciebie wysle nawet na pw.
piotrex
Kontakt:

w zasadzie problem polega nie na krytyce napinacza weeze tylko na tym,ze twierdzisz ze byla fala krytyki na inne firmy,skoro fala ta byla dla Ciebie zjawiskiem negatywnym to wnioskuje ze krytyka byla bezpodstawna i niekonstruktywna,a ja jej nei moge znalezc i sie do tego odniesc..
XxUzixX
Kontakt:

Re: Weeze on PinkBike

Post autor: XxUzixX »

balfa2step mozartt jest głośny? Najpierw trzeba go potrafić ustawić, a później komentować. I co Ci nie pasuję w ustawieniu tego napinacza?
piotrex
Kontakt:

XxUzixX pisze:balfa2step mozartt jest głośny?
wrzuc na luz,on pisal o weeze.
ODPOWIEDZ