Odchudzenie Intensa M3
Jak już napisałem wcześniej amora nie zmienie szukałem go po całym globusie i go w końcu znalazłem we włoszech nie mam zamiaru go sprzedawać tak samo jak hamulców.
Co do UST bo tutaj jest możliwość największego zbicia wagi. Ważę jakieś 83kg kolega spaced śmiga na UST i nic sie nie dzieje. I tak nie wiem co robić pchać się w UST i płacić miliony żeby zyskać 1,15kg czy zapłacić mniej 300-400zł żeby mieć 0,9kg do przodu i większą pewnośc że opona się nie przebije ?
W takim czy innym wypadku chce kupić oponki schwalbe wie ktoś kto jest dystrybutorem w pl ?
Co do UST bo tutaj jest możliwość największego zbicia wagi. Ważę jakieś 83kg kolega spaced śmiga na UST i nic sie nie dzieje. I tak nie wiem co robić pchać się w UST i płacić miliony żeby zyskać 1,15kg czy zapłacić mniej 300-400zł żeby mieć 0,9kg do przodu i większą pewnośc że opona się nie przebije ?
W takim czy innym wypadku chce kupić oponki schwalbe wie ktoś kto jest dystrybutorem w pl ?
Obręcze warto a opony lepiej zwykłe+mleczko
A jaki problem ze znalezieniem dystrybutora na Polskę ? Google padło ?
3min i:
SCHWALBE-Distribution Partner in Poland:
P.H.P. Unibike sp.j.
Ul. Przemyslowa 28b
85-758 Bydgoszcz
POLAND
Phone: +48-52-3489611
Fax: +48-52-3489614
E-Mail: unibike@unibike.pl
Website: www.unibike.pl
A jaki problem ze znalezieniem dystrybutora na Polskę ? Google padło ?
3min i:
SCHWALBE-Distribution Partner in Poland:
P.H.P. Unibike sp.j.
Ul. Przemyslowa 28b
85-758 Bydgoszcz
POLAND
Phone: +48-52-3489611
Fax: +48-52-3489614
E-Mail: unibike@unibike.pl
Website: www.unibike.pl
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Steel2 zależy od priorytetu powiem ci. Zwykle opony nie ust na lekkiej obreczy typu 721 + bezdetkowo na sealant to na bank duzo lzej ale wieksze ryzyko, ze przy dobiciu opona "pierdnie ci powietrzem" (bo nie wszystkie detkowe dobrze trzymaja na stansie czy podobnych) no i raczej tak nisko z cisnieniem nie zejdziesz.
Bomber_GD w sumie Steel sugeruje dobra opcje dla ciebie bo jak nie masz spiny na mega trakcje i jezdzisz po GD. To 721+ jakies detkowe opony z przeróbka na bezdetkowy system i powinno byc mega lekko. Jak to zrobic masz opisane na www.go-ride.com w tech dziale ale mozesz sie tez poczytac na ridemonkey czy mtbr o tym jak to ludzie tam robili bo jest to dosc popularne rozwiazanie za wielka woda. Mi nie podeszło ale wtedy pewnie to zle robilem bo wiedza nie była duza.
No chyba, ze sie jednak wykosztujesz i kupisz nowe kółka ust od fulcruma czy deemaxy 09 bo jedno i drugie jest powaznie lekkie (bodajze 2100 i 2150g za komplet) i wtedy bedzie tak lekko jak pomysł z 721 jesli nie lzej.
Bomber_GD w sumie Steel sugeruje dobra opcje dla ciebie bo jak nie masz spiny na mega trakcje i jezdzisz po GD. To 721+ jakies detkowe opony z przeróbka na bezdetkowy system i powinno byc mega lekko. Jak to zrobic masz opisane na www.go-ride.com w tech dziale ale mozesz sie tez poczytac na ridemonkey czy mtbr o tym jak to ludzie tam robili bo jest to dosc popularne rozwiazanie za wielka woda. Mi nie podeszło ale wtedy pewnie to zle robilem bo wiedza nie była duza.
No chyba, ze sie jednak wykosztujesz i kupisz nowe kółka ust od fulcruma czy deemaxy 09 bo jedno i drugie jest powaznie lekkie (bodajze 2100 i 2150g za komplet) i wtedy bedzie tak lekko jak pomysł z 721 jesli nie lzej.
No dobra rozumiem nie kupowanie obręczy bezdętkowej bo jedyna różnica między dętkową a UST to taka że ust jest szczelniejsza i tą dętkową mogę zrobić na bezdętkową no ale oponę jednak chyba powinienem kupić bezdętkową bo ona się różni od dętkowej konstrukcją i wytrzymałością itp. tym bardziej, że Schwalbe Big Betty UST 2,4 waży 945g
Segativ jaki masz konkretnie zestaw kół ?
Segativ jaki masz konkretnie zestaw kół ?
nie czytałem poprzednich postów, ale moja propozycja jest następująca:
- siodło np Velo Carbon, wersja z wyściółką, goła tnie nogi - około 150 g (zysk 550 g)
- kiera np FSa K-Force Carbon-DH jak nie boisz się węgla - waga 230 g (zysk 60 g)
- sprężyna w damperze na TI zysk spory
- most - thomson elite x4 - waga ~ 150 g, lub coś zintegrowanego (zysk 155 g)
- pedały - np. Wellgo MG-1 - 376 g (zysk ~170 g)
- dętki - duży zysk wagowy
- obręcze bym jeszcze zmienił.
Podsumowując, bez zmiany korb/hampli/widelca 2,5 kg mniej nie jest osiągalne.
- siodło np Velo Carbon, wersja z wyściółką, goła tnie nogi - około 150 g (zysk 550 g)
- kiera np FSa K-Force Carbon-DH jak nie boisz się węgla - waga 230 g (zysk 60 g)
- sprężyna w damperze na TI zysk spory
- most - thomson elite x4 - waga ~ 150 g, lub coś zintegrowanego (zysk 155 g)
- pedały - np. Wellgo MG-1 - 376 g (zysk ~170 g)
- dętki - duży zysk wagowy
- obręcze bym jeszcze zmienił.
Podsumowując, bez zmiany korb/hampli/widelca 2,5 kg mniej nie jest osiągalne.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
No dobra to nawet nie te 2,5kg ale tak niespełna te 2kg to bym chciał zejść chociaż na te 18kg.
Dobra chodzi mi o to czy jeśli będę miał obręcz np mavica 721 i oponę nie ust i to wszystko zrobione bez dętki to czy to wytrzyma jazdę bez użycia dętki i nie mówie tutaj o jeździe tylko po 3city bo w tym roku mam zamiar zaliczyć pare wyjazdów w góry.
Dobra chodzi mi o to czy jeśli będę miał obręcz np mavica 721 i oponę nie ust i to wszystko zrobione bez dętki to czy to wytrzyma jazdę bez użycia dętki i nie mówie tutaj o jeździe tylko po 3city bo w tym roku mam zamiar zaliczyć pare wyjazdów w góry.
hmm ;p
jak chcesz tylko koła to idz na calość xD
ja mam detki po 130 gram i miniony 2,35 40a
ubiegly sezon obei dedki wytrzymały
nowe kola mam na ex721/hope/ i szprychy cieniowanie dt
nei wiem jak to cieniowanie sie sprawdzi bo rozne sa opinie
ale kumpla koło na ex721/hope/dt alpine wazy 990
moje jak mnei pamiec nie zawodzi 900
oczywiscie chodzi o koło przednie
jak chcesz tylko koła to idz na calość xD
ja mam detki po 130 gram i miniony 2,35 40a
ubiegly sezon obei dedki wytrzymały