Protone tuning dla Boxxera i 888
mxmisiek jest dokładnie tak jak piszesz , jestem bardzo zadowolony z pracy systemu , wspomniałem o korku bo mam niemiłe doświadczenia z innych widelców , gdzie bardzo łatwo było uszkodzić gwint , co dla kogoś kto często serwisuje może być pewnym mankamentem. Jeśli chdzi o wyregulowanie to , zaczynająć od seryjnych ustawień to jest to dość pracochłonne , ale po kilku testach wszytko staje sie jasne i ładnie można dopasować charakterystyke pracy do swoich potrzeb.Jeśli ktoś miał by jakieś pytania odnośnie regulacji można pisać do mnie na priv.
troyo Zakładając, że nie wiesz z czego jest wykonany ten korek, to nie wiesz wogóle o czym piszesz i co chcesz udowodnić.
Korek jest wykonany z nylonu. Zakładam też, że nie wiesz co to, więc odsyłam do lektury (w skrócie matariał o bardzo dużej wytrzymałości, stosowany min. do wytwarzania śrub okrętowych ! ) http://www.profilex.com/pa.php
Korek jest wykonany z nylonu. Zakładam też, że nie wiesz co to, więc odsyłam do lektury (w skrócie matariał o bardzo dużej wytrzymałości, stosowany min. do wytwarzania śrub okrętowych ! ) http://www.profilex.com/pa.php
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
...a jeszcze odnosnie cisnienia i korka wycelowanego w glowe.... co ci dadza wyliczenia cisnienia, skoro nie znasz sily potrzebnej do zerwania gwintu w korku? moze sie okazac, ze wytrzymuje 4 razy wiecej , alu tez sie urywa
http://koszulekup.pl Koszule meskie i krawaty sklep internetowy
EDDIE moze nie zauwazyles , ale nie widze , zeby gdziekolwiek przewinelo sie pojecie poliamidu poza Twoim ostatnim postem. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze rama jest wykonana z metalu i jedna bedzie zrobiona z olowiu a 2ga ze stali .

Swietnie, ze robia z poliamuidu sruby okretowe , ale sa one troche inaczej projektowane pod inne obciazenia, warunki i gabaryty. W ogole , ci wszyscy inzynierowie na swiecie to jacys debile. Po co robic tlumiki , korki , rowery ze stalialu/magnezu skoro jest nylon! Hmm , moze dlatego, ze Rm poliamidu w porywach zbliza sie do Rm czystego aluminium (czyli 3-4 razy slabszy od standardowo uzywanego w branzy alu 6060/6061 T6, nie mowiac juz o stopach z serii 7)? Pomijam fakt, ze pewnie panowie z RS'a , marza i innych dobierali gwinty i ich parametry wlasnie pod korki wykonane a aluminium- stad taki a nie inny skok i dlugosc gwintu , ktore powinny byc "troche" inne dla nylonu.
EDDIE pisze:do wytwarzania śrub okrętowych !

Swietnie, ze robia z poliamuidu sruby okretowe , ale sa one troche inaczej projektowane pod inne obciazenia, warunki i gabaryty. W ogole , ci wszyscy inzynierowie na swiecie to jacys debile. Po co robic tlumiki , korki , rowery ze stalialu/magnezu skoro jest nylon! Hmm , moze dlatego, ze Rm poliamidu w porywach zbliza sie do Rm czystego aluminium (czyli 3-4 razy slabszy od standardowo uzywanego w branzy alu 6060/6061 T6, nie mowiac juz o stopach z serii 7)? Pomijam fakt, ze pewnie panowie z RS'a , marza i innych dobierali gwinty i ich parametry wlasnie pod korki wykonane a aluminium- stad taki a nie inny skok i dlugosc gwintu , ktore powinny byc "troche" inne dla nylonu.
troyo To, żę nylon nadaje się do zrobienia korka do amortyzatora, nie znaczy że do ramy też, nawet jeśli jest to bardzo wytrzymały materiał. Więc smieszna i dziwna jest Twoja wypowiedź. Idąc takim tokiem myślenia można by znaleźć mnóstwo przykłądów materiałów które są o wiele wytrzymalsze od alu, ale się ich nie używa. Dlaczego wtedy nie wklejasz swojego kociaka z OMFG NO WAII?? I nie piszesz dlaczego to stado inżynierów to debile, bo nie używają masowo tytanu czy Inconel 625 do robienia ram? Może taka produkcja byłą by za droga w stosunku do jej efektów hmm?
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
niezła aferka się tutaj rozpętała
, Panowie jak komuś nie pasi plastikowy korek, tak jak np mi, to dorabia za max 30 zł korek z alu, każdy tokarz to zrobi na miękko . a cena 470 może nie jest mała, ale z drugiej strony co w tym sporcie jest tanie.. ja uważam że to świetna alternatywa np. dla mega chłamu który od 2008 roku produkuje marzocchi , gówniane tłumiki z wadą konstrukcyjną , łamiące się na dwie części. zamawiam w tym tygodniu i zobaczę jak działa

JEEEEB Z DZIDY !!!!
-
- Kontakt:
U mnie w mieście mamy 12 sztuk łącznie 66 i 888, jakoś nikt nie połamał tłumika i u każdego amortyzator działa dobrze, nie ma jakiś wad konstrukcyjnych.groober pisze:alternatywa np. dla mega chłamu który od 2008 roku produkuje marzocchi , gówniane tłumiki z wadą konstrukcyjną , łamiące się na dwie części.
Jaki amortyzator marzo <2008 masz? Bo chyba nie pisałeś swojej opinii bez wcześniejszej praktyki w formie posiadania i używania amortyzatora?
...dla wiekszej pewnosci proponuje wam zakladac prezerwatywy z grubego lateksu, zbrojone kewlarem, zamiast lekkiej koszulki termoaktywnej zbroje luskowa, ewentualnie kolczuge, kask lepiej nie z tworzywa, taki mosiezny do nurania na wielkie glebokosci bedzie ok, a rame pusta w srodku najlepiej zalac czyms co zwiekszy jej wytrzymalos...
...po chui inzynierowie sa na swiecie! ciagle cos wymyslaja nie wiadomo po co...
....architekt???
-po co, ja sam dom narysuje i to taki jak mi pasuje, a wogole, to zeby sie nie zawalil mieszkal bede w schronie
... po chui sie uczyc, lepiej od razu na rower i tak wszystko wiemy lepiej
... plastik??? to jakies piekielne cus
powodzenia korki :P!
... a wlasnie, do szampana kiedys wsadzilem kolek z alu i tez ebany wysssszczzzzelil :]
...po chui inzynierowie sa na swiecie! ciagle cos wymyslaja nie wiadomo po co...
....architekt???
-po co, ja sam dom narysuje i to taki jak mi pasuje, a wogole, to zeby sie nie zawalil mieszkal bede w schronie
... po chui sie uczyc, lepiej od razu na rower i tak wszystko wiemy lepiej

... plastik??? to jakies piekielne cus
powodzenia korki :P!
... a wlasnie, do szampana kiedys wsadzilem kolek z alu i tez ebany wysssszczzzzelil :]
http://koszulekup.pl Koszule meskie i krawaty sklep internetowy