Antidote LifeLine

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Killo ramy sa na rynku ale kto je testował? Wincent dostał porto, do zlamania i złamał ale to nie wina ramy bo takie proto. Teraz nie kojaze nikogo kto jeździ na tej ramię i ma tendencje obciazac sprzet. Bo niestety rama musi być nie tylko dostepna do kupienia ale jezdzona.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

To jaki jest sens podawania wyższej niż realna ceny, jak spore grono potencjalnych nabywców może z mety zlać, bo "eee, mam 9k, a nie 11, wezme Demo, będę ELO"?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Las3k_91 Ldz pisze: "eee, mam 9k, a nie 11, wezme Demo, będę ELO"?
eee, mam 9k, a nie 11 to zadzwonie do chłopaków z anti i poprosze o rabat ;) cuda się zdarzają ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Las3k_91 Ldz pisze:To jaki jest sens podawania wyższej niż realna ceny, jak spore grono potencjalnych nabywców może z mety zlać, bo "eee, mam 9k, a nie 11, wezme Demo, będę ELO"?
Żeby odciąć się od "ELO klientów". Tu nie ma parcia na wielkość sprzedaży.

Firma jest mała, a produkt ekskluzywny. Ekskluzywny przez parametry/właściwości ramy, ograniczoną ilość(z założenia i z możliwości) oraz dbałość o klienta i support na niespotykanym poziomie.

Ktoś kto sobie to ceni, skontaktuje się:
luke_ pisze:Kolega rozmawiał z nimi bo zastanawia się nad nową ramą i żaden z dystrybutorów podobnej klasy ram nie był tak pomocny.
Czyli da się.
off_road pisze:eee, mam 9k, a nie 11 to zadzwonie do chłopaków z anti i poprosze o rabat cuda się zdarzają
Nie cuda, a dobre podejście klienta który chce dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczy ramy. W przypadku Antidote nie targuje się z Witkiem zza lady w sklepie sportowym tylko ustala cenę z samym producentem.
Oczywiście nie można się spodziewać, że zejdą drastycznie z ceny bo ^patrz wyżej^ ale będzie to cena jak najbardziej niezaporowa.
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Las3k_91 Ldz pisze:To jaki jest sens podawania wyższej niż realna ceny
nie ma to jak walkowac kwestie na rozne strony przez strone czy dwie tego tematu..bo sa zorientowani na rynki zachodnie,a nie na rynek polski.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

matko :)
ludzie, skoro nie jesteśmy w stanie porównać ceny za jaką można kupić Antidote z ceną za jaką można kupić demo (bo nikt nie wie za jaką cenę można kupić Antidote), to porównujemy ceny WYJŚCIOWE/DETALICZNE/KATALOGOWE.
Prosta sprawa - jeśli mamy coś porównać to musi być porównywalne.
Nie można porównać ceny katalogowej jednej ramy do ceny wyprzedażowej z rabatem innej, bo takie porównanie nie jest w najmniejszym stopniu miarodajne ani uczciwe.

Wydawało mi się że sprawa logiczna i prosta, ale jednak nie bardzo.
Ja się więc zamykam - dla mnie Antidote ma cenę rozsądną na poziomie konkurencji i jeśli będę myślał o kupnie nowej ramy tej klasy na pewno będzie to jedna z ciekawszych pozycji.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Cena jest jaka jest i nie ma co o tym dyskutować na forum... lepiej niech od razu chętni na zakup ramy porozmawiają z chłopakami od Antidote ;) Prawda jest taka, że ten kto chce kupić NOWĄ ramę z górnej półki, to na pewno i na Antidote będzie go stać ;)

Mnie bardziej interesuje to co będzie za 2,-3 lata z Antidote, jakie mają plany na przyszłość, co będzie z LL, czy myślą nad nowymi modelami, jak sobie wyobrażają firme za parę lat.
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Damian04 pisze:Cena jest jaka jest i nie ma co o tym dyskutować na forum...
No właśnie nie bardzo, skoro realna jest inna od podanej, wolę mieć czarno na białym ile mnie wyniesie.
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Las3k_91 Ldz cena realna to 2150EUR i taka cena obowiązuje na cały świat. A że jesteś rodzimym downhillowcem, to jak Polak z Polakiem zawsze można się dogadać. Powinieneś się cieszyć z tego powodu... ;P
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Dobra, przekonało mnie takie ujęcie tematu :D
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

polok03 pisze:Musiałbym być chory na głowę, żeby oddać rocznego LL carboniaka za 5-6k.
Ten kto prognozuje taką utratę wartości na tej ramie widać, że nigdy jej na oczy nie widział, a już na pewno nie jeździł.
ja jezdzilem i widzialem i wiem ze cena uzywki spadnie, no chyba ze jest sie zakochanym po uszy w swoim sprzecie i nawet sie nie dopuszcza mysli o tym ze moj ukochany "carbon" straci 40% po roku...

sorry tak jest i bedzie- produkt hi end ale to nie jest 60 letnie ferrari ..
luke_ pisze:Wziąłeś jakąś chorą cenę antidote z tego co widzę, wyższą niż detaliczna a pozostałe wziąłeś też z pały.
podawal ceny z damperami
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Czlenson pisze: Tu nie ma parcia na wielkość sprzedaży.
O stary ale mnie rozbawiłeś. Czyli robimy sobie mega ramke dla sztuki i sprzedamy 4 egzemplarze i bedzie zajebiscie?
Jak to (+ tekst o ekskluzywności -tez niezly joke) ma byc argument za niewielka sprzedaża to radze zastanowić się po co firmy istnieją na rynku, okaże sie chyba, że mamy same fundacje,caritasy i inne czerwone krzyże ;)
Czlenson
Kontakt:

Korean_Boy pisze:O stary ale mnie rozbawiłeś. Czyli robimy sobie mega ramke dla sztuki i sprzedamy 4 egzemplarze i bedzie zajebiscie?
Jak to (+ tekst o ekskluzywności -tez niezly joke) ma byc argument za niewielka sprzedaża to radze zastanowić się po co firmy istnieją na rynku, okaże sie chyba, że mamy same fundacje,caritasy i inne czerwone krzyże
Manufaktura a nie wielki twór. Tak to czytaj stary. 50 sztuk rocznie a nie 500+. Czytaj dalej - ograniczona ilość(z założenia i z możliwości). Jakiej wielkości produkcji spodziewasz się po 3 kolesiach którzy jeszcze ciągną foride i robią projekty dla innych firm? Oni swoje zarobią.

Co do utraty wartości - dla mnie każda rama/rower po roku traci przynajmniej połowę wartości.
GBN CREW

jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Czlenson pisze:dla mnie każda rama/rower po roku traci przynajmniej połowę wartości.
Jak wiemy z ekonomii wartość przedmiotu wynosi tyle ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

jasiek_krk czyli dla Czlenson jest to ok 50%.
Czlenson pisze:Manufaktura a nie wielki twór. Tak to czytaj stary. 50 sztuk rocznie a nie 500+. Czytaj dalej - ograniczona ilość(z założenia i z możliwości).
To jest klucz - czy robi się badziewie za 10pln, czy Hi end za 12000k - trzeba wiedzieć, czy jest się w stanie wyprodukować na czas wszystko.

Dlatego też ustala się pewną cenę - im dłużej coś się robi (może i nawet o stygnięcie żywicy chodzić, nie konkretnie o zajęte ręce przy pracy), tym to coś jest droższe - inna sprawa czy ktoś za to zapłaci - takie prawa rynku. Jak sprzedajesz 50szt na rok, to cena będzie odpowiednio wyższa, niż czegoś co sprzedaje się 500szt. Ponieważ inaczej dzielisz koszty przygotowania itd.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Może to nie LL, ale też od Anti :)
Łukasz Baran rozpoczął testy prototypu :)
Obrazek
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ale fajny! :D Można to już jakoś wcześniej kupić? Jakiś prototyp? ;)
Czlenson
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
braaaaaaaaaaaaaap
GBN CREW

tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

:shock: ide pozbierac szczeke z podlogi ....

ODPOWIEDZ