Maślakologia :)))

Aqqs
Kontakt:

Post autor: Aqqs »

Prowadźcie sobie rozmowę dalej, mnie tylko dręczy pytanie co to są Subskrypcje? Jak to działa w Youtube?
Dzięki za odp i na prawdę nie przeszkadzajcie sobie bo przyjemnie się czyta.
B1 team i 5th element
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

Lisek-Tmmasz rację i tu wchodzimy w temat dlaczego powstały religie(z punktu czysto społecznego)- człowiek potrzebował czegoś odgórnego do czego/kogo mógłby się zwrócić o pomoc, każda religia jest dobra, lepiej wierzyć w jakąś niż nie wierzyć bo wtedy człowiek jak napisałeś ma więcej sił do radzenia sobie z problemami, decydowaniu co jest/będzie dobre a co złe, choć wiara moim zdaniem głównie zależy od rodziców- czy wierzyli jeśli tak to czy na serio czy na odczep się, dlatego ja szanuję wszystkich ludzi bo to zwykle w 80% nie od nich zależy czy wierzą czy nie
Schodek"kolorowy koleś"- proszę cię zachowujmy się jak ludzie i nie bądżmy rasistami chyba że żle to odczytuję to sorry
Aqqscoż za kultura, podziwiam!!!!!
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

zasady i prawa Boskie to wcale nie są jakieś reguły które wymyślił sobie Bóg pewnego dnia na drodze losowania, że ma być tak i tak, a nie inaczej w jakimś temacie i koniec kropka. gdy dobrze przeżywasz swoją wiarę i się ubogacasz duchowo, to sam dochodzisz do wniosku, że te zasady są niepodważalne i tylko postępowanie według nich może cie poprowadzić do prawdziwego szczęścia. :)
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Obrazek
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

KFPa żeś walnął takich żeczy, nieodrzeczności można znaleść wiele również na antychrystów, zresztą wiara a rząd i jego podejście do wiary to 2 różne rzeczy więc nie wiem co to zdjęcie tu robi.
Ja oficjalnie przestaję się sprzeczać(pewnie czasem jeszcze coś napiszę znając mnie, pod wpływem impulsu).Ogólnie dziękuję za dyskusję, troche trudno mi, 15 letniemu chłopakowi, sprzeczało się z ugruntowanymi w niewierze dorosłymi facetami.W każdym razie dzięki za dyskusję. Pozdrower!
mysticar
Kontakt:

KFP i bardzo dobrze.
Będziecie mieli kolejną budowlę na pokaz w warszaffce. ;)
KFP
Kontakt:

Grondag no to powiedz jakie?

40 milionów dla katolików, pytam dlaczego?
mysticar
Kontakt:

KFP chodzisz czasem na ślubiy kościelne/chrzciny/pogrzeby?
Slash
Kontakt:

Post autor: Slash »

Ja chodzę. I powiem Ci szczerze że nie zależy mi żeby siedzieć w pięknym kościele z marmurami, na pięknie zdobionych ławkach z pozłacanym tabernakulum itd. Dla mnie kościół nie musi być piękny, przytłaczający, z niesamowitym echem itp. Skoro Bóg nie jest pyszny to Jemu to też nie potrzebne. więc krótko mówiąc jest to wydawanie kasy na zachcianki proboszczów czy kto tam tym decyduje, nie wiem, nie interesuje się. Tak czy siak moim zdaniem jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
http://slash112.pinkbike.com/
mysticar
Kontakt:

Slash moje pytanie było bardziej skierowane do KFP bo poprosił on o sprzeczności jakie dotyczą antychrystów o ile dobrze zrozumiałem. Więc tak:

Załóżmy, że KFP bywa czasem na takich uroczystościach, a nawet jeśli nie on sam (w tym miejscu szacunek dla niego za wytrwanie w swoich przekonaniach), to jest wielu takich forumowych ateistów którzy bywają.
W tym miejscu nasuwa mi się pytanie po co. Aż tyle w was hipokryzji?
Równie dobrze możecie na takie eventy nie uczęszczać, życzenia panie młodej złożyć dopiero na weselu przy okazji toastu, a zmarłemu przyjacielowi dać dziubka na pożegnanie( chociaż to złe słowo bo w pewnym sensie znaczy ''do zobaczenia) np. w kostnicy. I w ten sposób możecie zamanifestować rodzinie czy przyjaciołom swoją niewiarę i pokazać w ten sposób, że wiara nie ma sensu.

Wracając do tematu budowy świątyni. Czytałem jakiś czas temu artykuł w newsweeku bądź wprost, dokładnie nie pamiętam na temat badań o leczeniu wierzących chorych. Z badań wynikało jasno, że chorzy którzy wyznają jakąś religię (w tym chrześcijańską żyby nie było, że tej może to nie dotyczy) znacznie łatwiej poddają się leczeniu, szybciej zdrowieją itd.
Więc myślę, że państwo w ostatnich 12 miesiącach na pewno oszczędziło te 2zł (!!!)na leczeniu każdego z tych 20 mln (przypuszczalnie, bo nie wiem ile dokładnie jest katolików w Polsce; myślę że więcej) i może sobie pozwolić na taki 40 milionowy zbytek. :D

Imo ten demotywator jest totalnie pod publiczkę, żeby pokazać, że te 40 mln to nie wiadomo jak duże pieniądze, a tak naprawdę, to zadłużenie niektórych POJEDYŃCZYCH szpitali więcej wynosi. :lol:
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

To można by tym szpitalom pomóc pozbyć się długów zamiast marnować kasę na pierdoły.
mysticar
Kontakt:

To już prośba do naszego ukochanego premiera Tuska i Platformy która tak była wychwalana przed wyborami często właśnie przez wielu ateistów, przeciwników
Kaczyńskich&Katoli&PiSu i całego tego zła.
Pierwsze Tusk brał ślub pod publiczkę, żeby wzrosło w sondażach u moherów, a teraz jak poparcie leci na łeb to rząd dofinansowuje budowę świątyni. :D

edit
Ale przeczytaj jeszcze raz drugą część mojego wcześniejszego posta Sokół. Skoro katolicy sobie zasłużyli to niechaj mają tą świątynię.
Sokół
Kontakt:

A to mało mają świątyń? Od cholery ich wszędzie i jeszcze nowe budują.
Zresztą skoro sobie zasłużyli, to można zbudować mniejszą, tańszą i lepiej wykorzystać resztę pieniędzy.

I ostatnio coś piszą, że Rydzyk może zbankrutować, jednak nie jest do końca tak źle z tym krajem.
KFP
Kontakt:

mysticar nie nie chodzę do kościoła w ogóle, nie byłem tam od dziecka i dobrze mnie z tym!

mysticar pisze:Wracając do tematu budowy świątyni. Czytałem jakiś czas temu artykuł w newsweeku bądź wprost, dokładnie nie pamiętam na temat badań o leczeniu wierzących chorych. Z badań wynikało jasno, że chorzy którzy wyznają jakąś religię (w tym chrześcijańską żyby nie było, że tej może to nie dotyczy) znacznie łatwiej poddają się leczeniu, szybciej zdrowieją itd.
Więc myślę, że państwo w ostatnich 12 miesiącach na pewno oszczędziło te 2zł (!!!)na leczeniu każdego z tych 20 mln (przypuszczalnie, bo nie wiem ile dokładnie jest katolików w Polsce; myślę że więcej) i może sobie pozwolić na taki 40 milionowy zbytek.
:mrgreen: (komentarz do tego jest chyba zbędny!)

a kasę na świątynie z tego co się orientuję nie dał Tusk a ktoś inny, i niczym sobie nie zasłużyli ot gra pod publiczkę(pod mohery) żeby głosów sobie nabić w wyborach
mysticar
Kontakt:

Rzeczywiście zbudujmy o połowę mniejszą, a za zaoszczędzone 20mln (!!!) np.zreformujmy służbę zdrowia.
Zaznaczę tylko, że sam też raczej jestem przeciwny budowie tej świątyni.

edit:
chciałbym jednak bardzo wysłuchać twojego komentarza bo nie wiem co w tym śmiesznego :?:
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

mysticar Stary, wez pod uwage ze jesli ktos jest ateista i idzie na slub czy tam pogrzeb to nie jest hipokryta, bo idzie poprostu w godny sposob towarzyszyc w takiej uroczystosci, i nie koniecznie musi ja przezywac duchowo, przez zwykly szacunek dla kumpli czy zmarlych. to jest zupelnie normalne.

KATOLICY, CHRZESCIJANIE, czy Jezus przypadkiem nie byl ubogi? nie manifestowal ubogosci? Wiec za Jego sladem swiatynie, koscioly, i inne domy Boze powinny byc pelne Boga a nie pychy, hipokryzji i zlota. Moim zdaniem swiatynia powinna byc zwyklym budynkiem, bez zbednego wyposazenia, w srodku lawki/krzesla ogrzewanie i naglosnienie i tyle, po co wiecej do gloszenia slowa Bozego?
Budowa takich wielkich i odjebanych w kosmos swiatyn tylko zamienia religie w zwykly biznes. Ja juz nie mowie o tym ze ksieza powinni byc ubodzy bo to sa zwykli ludzie, i maja taka sama prace, wiec i od zycia moga cos miec.
Sam nie wierze w Boga, ale wierze w Jezusa - nie jako syna Bozego ale bardziej jako wielkiego ideologa ktorego system wartosci jest niestety utopia/Anarchia.

Polska jest strasznie dziwnym krajem, rzad zamiast zajac sie waznymi sprawami, pierwsze co robi po dostaniu sie do koryta to lustracja i obrabianie dupy swoim poprzednikom, druga rzecz to wlasnie lizanie dupy na wszelkie sposoby i od wszystkich stron klerowi (praca na przyszle wybory :p ), rzecz kolejna - pierdolenie sie z euro ktore na **** nam jest potrzebne jak tylko idzie na to kasa a i u nas nie ma infrastruktury, gdzie tu kurwa wladza? gdzie ludzie zajmujacy sie prawdziwa polityka? Idioci tylko sztucznie probuja naciagnac swoja skutecznosc i tylko mydla oczy wyborcow tak blachymi sprawami.
Wezmy w swoje wlasne rece swoj wlasny los.

Pozdrawiam.
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

mysticar ja Ci powiem z czego sie KFP smieje.
Prawda jest taka ze jak ktos wierzy i nagle jakos powaznie choruje, to pozniej jak jakims cudem wyzdrowieje to pozniej taka osoba nie zawdziecza swojego zdrowia lekarzowi tylko Bogu :p
A co do tej skutecznosci, ze niby wiecej z nich zdrowieje, to odpowiem tyle ze ludzki mozg nadal kryje wiele tajemnic.
Wez tez pod uwage ze nawet jesli panstwo cos zaoszczedzilo to pierwsza rzecza jaka powinno zrobic z tymi pieniedzmi jest zainwestowanie ich w jakas powazna i potrzebna rzecz a nie w kolejna swiatynie, kolejny stadion, kible w sejmowym sraczu itp itd.

Chcialbym jeszcze za mojego zycia napisac polska przez duze P.
mysticar
Kontakt:

Bogu czy nie Bogu, efekt jest efektem i tamte badania to potwierdziły <=> kasa zaoszczędzona.
Taki apel do ochrzczonych ateistów. Jeśli nie chcecie mieć nic wspólnego z wiarą, to wypiszcie się z kościoła. Pokażcie, w statystykach, że jesteście siłą z którą należy się w tym kraju liczyć, bo jak narazie według statystyk wyznaniowych nic nie znaczycie, a przecież tylu z was jest ochrzczonych i ''robi'' w statystykach jako ''katolik''
Sokół
Kontakt:

A badania mogły być sfingowane...
ODPOWIEDZ