Drag i 6m drop ... hmmm???

Diamondback
Kontakt:

Post autor: Diamondback »

widzialem ten film i gdzies go mam...
Franz
Kontakt:

Post autor: Franz »

Wiem, że zdjęcia nie oddają istoty rzeczy, jednak ten drop to żadne HC - lądowanie wygląda na lajcikowe. Teraz Ci wierzę Sid, że z tego skaczesz. Zresztą Bender jak skakał z tych 12-stu metrów to wyglądało o wiele wyżej niż jest to na twoich zdjęciach... Uwierz, że nie jestem tylko teoretykiem co to tylko umie pierdolić na forum, ale sam zajmuję się jazdą na poważnie, nie jeden filmik już nakręciłem i nie jedną fote trzasnąłem, więc wiem co i jak.
FR ponad wszystko.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

franz jak twierdzisz ze to zadne HC to pogadamy jak przyjedziesz... i jak wtedy saniesz i powiesz ze to hc nie jest i skoczysz. jesli tak to respect. jesli nie to bede sie tylko smial. bo na podstawie zdjec to moge mowic o wszystkim ze kijowe, zero hc, a w rzeczywistosci tego nie skocze.

i to <franz> jest osoba o ktorej mowi sid... az sie slabo robi.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

niektoere txty to mnie rozwalaja, ale milo ze zaczeliscie rozmawiac bardziej kulturalnie :-)
http://bodzio.pinkbike.com/
molmagic
Kontakt:

Post autor: molmagic »

Co tu dużo pisać...moim zdaniem lepsza zabawa na małym dircie niż na dużym dropie...po co katować siebie i sprzęt??
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
Franz
Kontakt:

Post autor: Franz »

Panowie looz!!! Każdy ma inny pogląd na jazdę, każdy jest w innym stopniu zaawansowania i każdy lubi co innego!!! Rozumiem, że forum służy do wyrażania swoich opinni na dany temat, jednak za często przeradza się to w głupią i niepotrzebną kłótnię!!! Spokoluz - powiem szczerze, że skakałem z dużo grożniej wyglądających dropów, jednak pewnie zaraz powiecie, że się wywyższam i że jaki to ja kozak nie jestem - hehe! Szczerze pierdole to co myślą inni na mój temat, ja jeżdże dla własnej przyjemności, a nie po to żeby to kozakować z czego to ja nie skakałem, czy z kimś rywalizować. Looz!!!!!!
FR ponad wszystko.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm ale mowiac ze ten drop to lajcik i ze skakales z grozniejszych tak sugerujesz ;] tez nie moge ci nie wierzyc... ale sid ma filma :P

nio ale ty latasz dla siebie :) ano wiec koniec dyskusji peace.

a co do tego malego derta - kazdy lubi co innego. dropy latam, w dercie czasem skocze (narazie ze stolikiem :P) - lubie wszystko oprocz monotonii. ile mozna skakac w dol - ile robic one handy, a ile grindowac murki? a tak wszystko razem mi pasi. wtedy co lubie kiedy lubie itp. po prostu freeride :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

To ostanie zdanie takie glebokie bylo... Chlip...
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Jezzzu!!! Jesli ktos chce skoczyc dropa, to niech go skacze. Z dirtem jest to samo, ale nie wiem po co rozwzac wyzszosc hopek nad klifami, bo przeciez kazdy lubi cos innego. Mnie na przyklad zupelnie nie pociaga street, czy dirt, choc sa ludzie, ktorzy spedzaja na tym kilka lat i nadal czerpia przyjemnosc. Zupelnie nie rozumiem po co ta klotnia i rozumiem kilka osob, ktore klocily sie z Sidem, bo ja niedawno mialem topic, w ktorym SID uparl sie, ze uwazam, ze jest Hardtail do dh, podczas, gdy nic takiego nie napisalem. Moja rada, to czytajcie uwaznie kto co pisze, bo wydje mi sie, ze chlopak chcial sie podzielic swoimi wrazeniami i liczyl na zachete u DH zone, a spotkal sie z opinia, ze jest ******, mimo tego, ze wiekszosc was go nie zna.
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

Moge wtracic słowo ekhm wiec:
nie jestem z wawy ale na tej hopie.dropie a najbardziej trafnym okresleniem było by STEPDOWN SID-a byłem i widziałem jak to wyglada lubie takie rzeczy i takie rzeczy skacze nie powiem drop jest nieprzecietny ale to za sprawa jego lądowania tzn. praktycznie jego braku nie chce zeby ktos ocenił mnie jako kolejnego cwaniaka który cokolwiek obiecuje ale naprawde sie na niego napaliłem i jesli kiedykolwiek bede miał okazje byc z rowerem w warszawie to z pewnoscia poswiece mu troche czasu
ale jak narazie respekt dla tych którzy tam skaczą

co do tematu jesli ma to byc drop przypominający formą tego w warszawie to raczej nie masz sie czego obawiac dlamnie drop wyglada tak ze leci sie w dół i tylko w dół np.Jaw drop ten benderowy to jest drop
a nie do przodu *** wie ile i dopiero w dół bo cos takiego to jest poprostu step down a to sie skacze łatwiej poprostu

jak ktos skoczy takiego prawdziwego dropa 13 metrów (w dół)to własnorecznie napisze mu list z gratulacjami

póki co nie mylcie pojec :))
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Szkoda, że zdjęcia są od tyłu -> trudno ocenić wysokość :-(
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

wd40 - szanuje Twoje wypowiedzu bo jestes spokojnym, zeczowym czlowiekiem i nie obrazasz byle kogo i za cokolwiek. Ciesze sie, ze umiesz inaczej niz wszyscy spojzec na kwestje dyskusji :)

Jednak znowu musze co nie co sprostowac :P
Na zachete od strony dh-zona nie licze. Jestem tu od okolo ponad 3 lat (nie liczylem dokladnie, nie znam dat, moze nawet w okolicach 4). WIele zeczy juz tu widzialem i naogul nie bawi mnie dyskusja na dh zonie. Jednak wlasnie jestem w trakcie egzaminow i nie mam tyle czasu zeby wychodzic na rower, wiec w ramach przerwy w nauce czesciej tu wpadam, zeby sie troche rozerwac. Jednak podejzewam, ze w przyszlum roku, po wakacjach bede tu w najlepszym wypadku zagladal raz na tydzien, czesciej mnie to raczej nie bawi. (poza tym forum w porownani do starego bardzo sie poprawilo, tam to juz wogule nie warto bylo sie wypowiadac).

Drugie spostowanie :P
Ja nie uparlem sie, ze Ty konkretnie powiedziales, ze jest koniecznie sztwyniak do dh, tylko miales to w topiku. Ja tylko zucilem haslo, ze sztywniakow do dh nie ma (takie luzne, z nudow, nie mialo nic na celu) jednak pare bezmyslnych osob (tak jak i w tym topiku) zaraz zaczelos ie klucic i wyzywac mnie od niewiadomo czego, ze sa i wogule. Na ogul mnie cos takiego nie bawi, ale teraz jak juz wspomnialem, dla relaksu na cos takiego od czasu do czasu odpisze. Cala dyskusja nie byla bezposrednio skierowana do Ciebie :) Nie prubopwalem Ci nic na sile wmowic.

Co do dropa, to tylko powiedzialem, ze dropa majacego napewno ponad 6m. skoczyl kumpel na sztywniaku i nic mu nie bylo. To bylo na temat tego topiku. Jak tak napisalem odrazu rozpoczela sie chryja, wszyscy zaczeli sie o cos klucic i mowic mi co jest mozliwe a co nie (jak ja widzialem i sam skoczylem). Nie zalezy mi, zeby moj drop czy step down, czy jak by to nie nazwac byl tematem No 1 na forum, ale jak ktos mi wmawia, ze mowie nieprawde to mnie to troche denerwuje.

Na koniec wd40-szanuje Twoje opinie i Twoj spokoj. Powinno byc wiecej takich forumowiczow :)
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

Hm a apropo dropów niewie może ktos na jaką odległość leci sie na pierwszym dropie w szczawnie?? bo ja za 1 razem sie za mocno bujnałem i poleciałem mniejwiecej 3 metry przed bandą!! wiec niezadużo mi zzostało do płaskiego wiec niewiem w sumie ile przeleciałem! bo ten drop wydaje sie tam lajtowy bo na wysokośc to jest tak z i metr ale on ma profil tak wybijający nie płaski no i lądowanie jest długie i dosyc strome (jak dlamnie) i naprawde lotu było duuuzo:D niewie moze ktoś ile to tam mniej wiecej jest do lotu??
www.ROMED.pl lamusy!
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Dzieki Sid, a propo tych ht, to bylo minelo. Faktycznie czasem z byle powodu wywiazuje sie dyskusja, a wlasciwie klotnia na tak bzdetne tematy, ze slabo sie robi i kojazy mi sie to z rozmowa wkurzonych przedszkolaczkow. Wydaje mi sie, ze to forum nie jest po to aby sprzeczac sie tylko po to aby podzielic sie z kims swoimi sukcesami, nawet jak mialby byc to pierwszy bunny, ale tez po to aby mozna by sie spytac jak ma sie problem z kupnem czy naprawa sprzetu. Nazywanie kogos ******, dlatego ze mysli cos innego, preferuje inny typ jazdy jest nienamiejscu...
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

A jaki to był hardtail co na nim skoczył ten kumpel, Gabriel ? Sida na tym dropie może teraz się wszyscy na takie ramki będą przeżucać :P
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

to byl DC Pitbull 1 albo 2, ale napewno Pitbull

a co do tematu:
czy to bedzie mniej wiecej taki drop:
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=237464
???
http://bodzio.pinkbike.com/
piernik
Kontakt:

Post autor: piernik »

juz sie tak nudze ze dodam swoje pare groszy....

obejrzalem sobie ten wasz filmik
13 metrów to na oko 4 piętro :)
a to mi wyglada na oko z 2 - 2,5 metra przewyzszenia
moj margines bledu moze wynosic gora z 1 metr najwyzej, a wiec......
3,5 metra gora przewyzszenia, ale daje sobie reke uciac ze tyle tam nie ma
na odleglosc tak na oko jest tam z 8 - 10 metrów góra

wkurwia mnie jak mierzycie te swoje przeszkody, po co klamac i tak wyjdzie ze oszukujecie, w ogole takie swojskie klimaty ktore ostatnimi czasy sie zrodzily w necie i tym samym w rzeczywistosci tez mnie wkurwiaja

zamiast skakac z byle czego byscie sie poscigali 4X
[url=http://www.drozdowicz.com]drozdowiczdotcom[/url]
pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

no sciganie jest spox
ale trzeba miec jakas technike zeby sie poscigac......
a ja mozna nabyc miedzy innymi skaczac z "byle czego" - jak to mowisz
..................
moze ktos dac linka do tego filmiQ......albo przez gg.....?? ;]
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

może ktoś da wkońcu jakiś link do tego filmu lub przez GG: 8295078
Bo tak to nie wiem o czym mówicie :P
ODPOWIEDZ