Drag i 6m drop ... hmmm???

Jumping
Kontakt:

Drag i 6m drop ... hmmm???

Post autor: Jumping »

mam zamiar skoczyc z ponad 6m dropa,tylko ze stykam sie co z moim dragiem sie stanie...lot bedzie dosyc pionowy, na odleglosc to 3 m przelece i wyladuje na gorce.chyba,ze pujde na maxa i sie jescze bardziej rozpedze i wybike to z 4.5 powinno byc ale to odracu o metr wyzej bedzie... wiec skakali bysie na dragu z amoraem 150mm skoku czy tez poczekali miesiac na nowa rame :)??????
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

skacz na dragu, po co psuc nowa rame? ;->
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

skacz tylko nie zapomnij o kamerze:PP

a tak powaznie to zalezy w duzym stopniu od nachylenia lądowania. no i od tego jaki amorek posiadasz. generalnie ja bym się jednak zastanawiał nad zaliczeniem takiego dropu na HT. a masz może jakieś foto miejscówki?
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

Skacz na główkę....wiekszy chartkor....no i rama się nie zniszczy. :)))))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Jumping
Kontakt:

amora moge regulowac w zakresie skoku 128 a 180mm i ma tlumienie dobicia.a ladowanie jest tak pod kontem 60stopni.Kamera bedzie i to nie jedna zreszta ten filmik bedzie duzym 40 min filmiku,narazie zrobilem 16 mg demo i niemam gdzie zamiescic tego ;/(jest post na ten temat.
matDH
Kontakt:

Post autor: matDH »

daj foto draga i miejscówki :D
www.pinkbike.com/photo/1927184
Jumping
Kontakt:

gdybym mial to bym dal.mialem ale byl formacik amor jest mojej roboty jak cos :P :) foty moze na jutro skombinuje
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

skacz, nastepny test dla slawiennej ramki :D

powodzenia i jak cos to odezwij sie, moze uda sie cos zalatwic z tym serwerem :d
sikun jestes...
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

skok 4 m na dragu byl. czekamy na 5 a 6 to poczekaj :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

No ja bym radził najpierw polatać dropy 3,4,5m i stopniwo dojść do 6m.
pitbull
Kontakt:

Post autor: pitbull »

fikaj!!! spoko odjazd tylko nie wiem jak za bardzo wygląda twój bike---jak masz to daj fotki! pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=258640
R_O_S_A
Kontakt:

Post autor: R_O_S_A »

skakaj!!! Ja mam pointa i jak dostane nowy amor to trez pomysl!!:)
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Dobrze kolega mowi, skacz pomalu.

Nie wiem jak jestes zaawansowany wiec nie chce wyjsc na jakiegos madralinskiego, ale wydaje mi sie ze jesli to ma byc twoj skok zycia ;] (wczesniej skakales 1-2m a tu nagle cie wzielo, ajebne go) to sie powaznie zastanow.

Po pierwsze sila uderzenia jest tak wielka ze raczej zapomnisz o jakimkolwiek tlumieniu , ze starachu prawdopodobnie zacisniesz rece i nogi na maxa i zajebiesz fest. Mozesz sobie zerwac miesnie , sciegna, nio i sie polamac.

Wydaje mi sie ze ryzyko nie jest warte zachodu...

Nio ale jesli koniecznie chcesz sobie zrobic krzywde , powodzenia!

Jesli natomiast latales juz takie rzeczy i masz jakies doswiadczenie, umiesz miekko spadac i zlozyc sie w ladowanie, to spadniesz miekko i bedzie ok ;]

GL & HF anyway
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Max ma swietą racje. Lepiej nie rób tego jesli nie masz duzego doswiadczenia! Jak zle wyladujesz to mozesz sobie nawet odbic nerki albo je zerwac a wtedy to powiem tyle....kaplica stary
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Co tu duzo mowic i udzielac rady. Poprostu we wszystkim trzeba miec wyobraznie - szczegolnie wtedy gdy zachodzi zagrozenie zdrowia lub zyca. Chlopak musi wiedziec co robi i tyle. Mysle, ze i tak zrobi co uwaza i nasze rady na niewiele sie zdadza. Dobrze by bylo gdyby nie zapomnial o kasku full face, zbroi i reszcie ochraniaczy. No ale jak zle spadnie to ni nie pomoze :/

Do autora posta - wiesz wiecej zalezy od Twoich umiejetnosci i od profilu samego ladowania niz od ramy. Gabryjel skoczyl ze mna dropa na ok 13 m. na sztywny rowerze. Nic mu nie bylo, nawet DJ nie dobil bo ladowanie bylo baardzo pochyle. Twoj drag tez spokojnie by to przezyl... ale skoro nie znam Cie, nie wiem jak jezdzisz, nie widzialem dropa, to skad mam wiedziec? Pamietaj, ze to nie film i jak glebniesz mozesz miec konsekwencje do konca zycia! Nie szedl bym na Twoim miejscu na zywiol - a moze sie uda... bo mozesz juz zawsdze tego zalowac... ale mysle ze rama wytrzyma, a jak nie, to raczej nie jej wina.
Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

troche sadyzm...moja rada....... kup sobie młotek bedzie taniej a i tak sie zabijesz... :) żartuje(dla niekumatych:p) ale tak na serio to nie polecamłbym
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja tam wrecz odradzam, moze i bedziesz kozak w oczach kolegow, ale powiedz PO CO?

CO jest fajnego w jebnieciu o ziemie , nie lepiej sie pobawic w jakis trick z dropa z 2m? Naprzyklad jakis kozacki whip albo 360 na malym dropie sie uczyc ;]

WIecej fun, ciekawszy lot, lepszy efekt ;]

Nie wiem no , ja duze dropy lubie ogladac w tv, sam zaliczylem ich tylko kilka i zaluje - odbilo sie to na sprzecie, zdrowiu , i nie wiele radochy z tego mialem...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

SiD drop 13 m na sztywniaku ?? może jakis film ???
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

SOD nie wierzę Ci z tym dropem. 13m? To by sie do Kranked nadawało.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
ODPOWIEDZ