Alternatywa dla GoPro HD

mitoza-mejoza
Kontakt:

Post autor: mitoza-mejoza »

no dobra ale to jest ostateczność i dość metoda chałupnicza, jak już płacę to czegoś wymagam ;)
Heksa_chloro_cykloheksan
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

mitoza-mejoza Ta taśma, którą są podklejone podstawki do GoPro kosztuje kilkaset złotych rolka 8) To jest produkt przemysłowy. Jest niesamowicie mocna. To nie taśma Tesa z OBI za 20pln rolka ;)
Ja nie będę nawet próbować oderwać podstawki od kasku, bo obawiam się, że odejdzie z lakierem :D
pozdro

frango
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

frango pisze:Ja nie będę nawet próbować oderwać podstawki od kasku, bo obawiam się, że odejdzie z lakierem smile
Frango- Zapalniczka do ręki, podgrzewasz i odczepiasz bezproblemowo ( tak przynajmniej twierdzi producent GoPro ).
frango
Kontakt:

O! a to nie wiedziałem :) Ale ja nie wiem, czy kaski lubią ogień :D
pozdro

frango
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Przed chwila w TV coś mówili o gadżetach komputerowych, wspomnieli też coś o podobnej kamerce, mówili chyba o wyższym modelu: http://www.midlandradio.com/Action-Came ... XTC-100VP2
Może akurat kogoś zaciekawi :)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
mitoza-mejoza
Kontakt:

Słaba ta kamera szczerze mówiąc ;)

4:3 tylko i do tego 600ileśtam pixeli .

Ale cena kusząca :P Jakby Hd dorzucili do niej :P
Heksa_chloro_cykloheksan
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Pewnie niewielu z właścicieli Hero zdaje sobię sprawę, z tego, że każdy model Go Pro ma możliwość live view przez wyjście component, czyli podłączamy zewnętrzny ekran kablem do kamerki i możemy ją sobie ustawić nawet na trasie.
mitoza-mejoza
Kontakt:

Wiem , przeczytałem cała instrukcję obsługi ;)

Podczas jazdy może to być ciut niewygodne ale już krecąc coś na statywie , że tak powiem stacjonarnym ma rację bytu.
Heksa_chloro_cykloheksan
frango
Kontakt:

Nie wiem czy już było...
http://gopro.com/hd-hero-accessories/lcd-bacpac/
Cena nie zabija :) Miło, że dokładają tych kilka "plecków"
pozdro

frango
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

frango MASAKRA! :O
frango
Kontakt:

W sensie?
pozdro

frango
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

szkoda ze w zapowiedziach podawali cenę o 50% mniejszą (miała oscylować w okolicach +40$ ) mam nadzieję że jak się pojawi na ebay'u to będzie za max 60$

a swoją droga mogli by w reklamówce pokazać prawdziwe możliwości ekraniku a nie ta ściemę :)
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Prawda jest taka, że koszt wyprodukowania takiego ekraniku i paru kawałków plastyku to grosze...a koszą jak za zboże :roll: . Zakład że polski dystrybutor zawoła za ekran ze 300 stówki >?

Sam przymierzam się do kupna GO PRO, ale wersji 960, bo magiczne ekraniki po 3 stówy są mi nie potrzebne. Oczywiście miło by było, gdyby GO PRO miało taki ekran fabrycznie wbudowany, ale dopłacanie prawie 500zł do wersji 1080p praktycznie tylko po to aby mieć ekranik, który na dodatek wyświetla w kijowej jakości...nie, dziękuje.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

frango pisze:Ta taśma, którą są podklejone podstawki do GoPro kosztuje kilkaset złotych rolka Cool
jaaasne, nie wiem ile kosztują poszczególne modele 3M, ale na pewno nie tyle (od tego mam ludzi hehe)
Wiem że miałem niedawno nie lada problem z oderwaniem kawałka koryta kablowego które chciałem sprytnie przykleić w montowanej szafie, ale zrobiłem to za pierwszym razem krzywo :]

A co do całego tematu, taki komentarz: dla mnie nie ma alternatywy dla gopro, chyba jedynie vholdr (ale ogólnie cena ta sama) wszystko co tańsze albo źle kręci, albo nie nadaje się na rower (kiepskie mocowania, licha konstrukcja, brak szerokiego kąta w standardzie)

Wujek_cieta_riposta 960 nie kręci w 60fps i w najwyższej rozdzielczości ma 4:3 zamiast 16:9 - wygląda gorzej. Sam myślałem w ten sam sposób, że można oszczędzić, ale jednak coś za coś. I chyba mniej niż 500zł różnicy jest jak się poszuka, szczerze nie wiem za ile, musiałbym kumpli popytać co mają gopro.
mitoza-mejoza
Kontakt:

SeraaX pisze:960 nie kręci w 60fps
Nie prawda , mam i mogę śmiało stwierdzić , że kręci !! aczkolwiek przy 60fps mamy 16:9 WVGA . Nastepnie mamy 720 p i 16:9

Co do maxymalnej rozdzielczosci 960p niestety jest tylko 4:3 wiec jak dla mnie kompletnie niezdatne do użytku ;)

Co do 1080p to ciezko znalezc cos ponizej 1200 zł , może naked.... ale szczerze po co komu naked:>

SeraaX pisze:A co do całego tematu, taki komentarz: dla mnie nie ma alternatywy dla gopro
Fakt, też dochodzę do takiego wniosku. Szukałem alternatywy i co ? Najmniej problematyczne do zamocowania, dobra tolerancja na wibracje i wytrzymałość mnie przekonała ostatecznie do Gopro i utwierdziła , że żal zachodu , żeby szukać alternatywy
Heksa_chloro_cykloheksan
frango
Kontakt:

SeraaX Co do taśmy... taką cenę usłyszałem od lokalnego dystrybutora 3M... może mnie oszukał? ;)

Co do alternatywy... zgadzam się z oboma przedmówcami ;)
pozdro

frango
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Słuchajcie- mam problem... 2 miesiące temu kupiłem sobie GO PRO HD 960p, używałem jej zamontowanej do full face'a. Wczoraj wyciągnąłem nowe, nie używane jeszcze mocowanie i chciałem przymocować je do mojej maski od paintballa, żeby pokręcić trochę jak się strzelam, ale to dziadostwo w postaci taśmy 3M zbytnio nie chce trzymać. Odtłuściłem maskę, odtłuściłem taśmę, nawet zmatowiłem maskę papierem wodnym i potem znowu odtłuściłem, jednak taśma po jakimś czasie samoczynnie odpada... help. :(
mitoza-mejoza
Kontakt:

Gratuluję zakupu :) Rewelacyjne filmiki z tej 960p się kręci.

Wracając do tematu , zapewne wiesz, że jeżeli już raz przykleiłeś i jak piszesz odkleiło się to już nie masz co liczyć na to , że taśma posłuży po raz wtóry .

Muszę o to zapytać : naklejałeś płaskiego klipsa czy tzw. curved ? na jaką powierzchnię ? Niby trywialne pytanie ale , któż to wie gdzie jest problem ;)

Być może taśma nabrała powietrza i klej wysechł ?

Sugeruje zastosować dobry klej, który po wyschnięciu , że tak się wyrażę zdobywa swoje właściwości ,,klejące" http://www.loctite.pl/cps/rde/xchg/henk ... mepage.htm - oni mają hardkor kleje :) , lub wtopić w maskę ten klips, ja tak robiłem ( ale nie był to klips GOPRo i efekt jest niezły, uważać trzeba tylko aby nie zdeformować klipsa, raczej sposób dla kogoś , kto już ,,maczał w tym palce"

Najlepszy i najdroższy : kupić na Allegro zestaw cały ....
Heksa_chloro_cykloheksan
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

nakleiłem płaski klips, ale powierzchnia maski w tym miejscu też jest praktycznie 100% płaska. Przetarłem taśmę znowu rozpuszczalnikiem i jest nadzieja, bo trochę się klei. Po odklejeniu się klipsa maski ( najpierw zamontowałem klips w innym, bardziej narażonym na zginanie miejscu ) Spróbowałem teraz metody "dawaj sku#wysyna podgrzejemy" :) podgrzany klej trochę złapał, wszystko wyjaśni się jutro, bo tak jak mówi instrukcja "połączenie osiąga pełnie siły po upływie 12h", więc albo będzie się mocno trzymać, albo całkiem odpadnie.
ODPOWIEDZ