do posiadaczy Ballistica Dual
do posiadaczy Ballistica Dual
TEMAT TYLKO DLA POSIADACZY BALLISTICA - nie masz tej ramki - nie wypowiadaj sie !
po krotkim wstepie chcialbym prosic was o podanie jaka kto ma oponke w tej ramie... ballistic jakto ballistic - duzo miejsca nie ma. Przygotowuje sie do zakupu opony na tyl i nie chce walic w ciemno takze piszcie jaka opone macie (firma/model) i rozmiar.
dzieki
po krotkim wstepie chcialbym prosic was o podanie jaka kto ma oponke w tej ramie... ballistic jakto ballistic - duzo miejsca nie ma. Przygotowuje sie do zakupu opony na tyl i nie chce walic w ciemno takze piszcie jaka opone macie (firma/model) i rozmiar.
dzieki
-
- Kontakt:
kurwa co wy wszyscy mcie jakas manie wpierdalania opon od traktorow do roweru ,a w szcegolnosci do hardtail-ow. 2,1 opona nie wystarczy ?? opory toczenia sa mniejsze lżej sie jezdzi , nie ma problemow z tym czy sie zmiesci w ramie i wogole ....a lata sie zajebisicie
zmorą tego sportu jest to że zrobił sie TRENDI :/
No wlasnie mam obrecz 35mm - excalibur dh i z nia jest maly problem jak wcisne wieksza oponke...
MASAKRATOR - chyba pomylilo Ci sie... do sztywniakow laduje sie wieksze ze wzgledu na brak amortyzacji :) ja nie kumam pacjentow wsadzajacych sobie 3,0 do fulla :) a 2,1 to oponka nadajaca sie do ciezkiego fulla (jak chcesz go odciazyc) albo do xc/enduro.
MASAKRATOR - chyba pomylilo Ci sie... do sztywniakow laduje sie wieksze ze wzgledu na brak amortyzacji :) ja nie kumam pacjentow wsadzajacych sobie 3,0 do fulla :) a 2,1 to oponka nadajaca sie do ciezkiego fulla (jak chcesz go odciazyc) albo do xc/enduro.
oj dobra... nie kloccie sie :) ja pierdziele... tak dla jasnosci... mialem w dragu 2,35 i mialem chwilowo 3,0 a takze 2,35 (duro) czyli jakies 2,1... przepraszam bardzo ale ale na tych 2,1 czulem jak oponka sie umiera pod naciskiem szerokiej obreczy, poza tym bylo twardo jak cholera... a trialu nie jezdze... preferuje raczej jazde po schodach itd a do tego spory klapek sie naprawde przydaje...
MeMeK - w takim razie kupiles oponke u Kuraka :) hehe... tez cos u nich chyba kupie , maja teraz duzo opon.
Troyo - masz racje co do techniki ale wdaje mi sie ze pomyliles w tym przypadku rozmiar opon ze skokiem amora :) fakt faktem ze wiekszy balon lepiej trzyma trakcje!
pozdro i nie kloccie sie :D
MeMeK - w takim razie kupiles oponke u Kuraka :) hehe... tez cos u nich chyba kupie , maja teraz duzo opon.
Troyo - masz racje co do techniki ale wdaje mi sie ze pomyliles w tym przypadku rozmiar opon ze skokiem amora :) fakt faktem ze wiekszy balon lepiej trzyma trakcje!
pozdro i nie kloccie sie :D
i co myslisz ze pojechales mi po ambicjach ?? hahah pompuj drzewa frajerze i tyle , dobra opona duzo zmienia fakt ale to ze szersza to nie znaczy lepsza ...a co do tej naklejki to czyzbys mial na mysli ze jestem lamus bo sobie nakleilem naklejke dc na ballisticu w rzyciu gowniarzu nie widziales jak jezdze wiec morda w kubel pomiocie .I prosze cie nie katuj mnie tak ...jak ktos ma dobra technike to nie trza duzego lacia i tyle poprostu sie wybiera nierownosci nogami a nie 3.0"kapciem niskocisnieniowym ...poza tym dalem mu juz odpowiedz ******...
nie no pewnie ze tak, ale tak jak mowisz - charakterystyka jazdy w lesie a w miescie to dwie rozne sprawy... korzenie i nierowna droga w lesie to technika tlumienia kolanami :) ale niestety betonowe krawezniki i schody nie wybaczaja tak latwo wiec laduje co tylko mozna. W ogule sam jestem zwolennikiem mniejszych kol bo to przede wszystkim mniejsza waga ale jesli chodzi o miasto to troche dziwnie to wszystko widze na waskich oponach.
DZIEKI ZA WYPOWIEDZI
DZIEKI ZA WYPOWIEDZI