do posiadaczy Ballistica Dual

matysz
Kontakt:

do posiadaczy Ballistica Dual

Post autor: matysz »

TEMAT TYLKO DLA POSIADACZY BALLISTICA - nie masz tej ramki - nie wypowiadaj sie !

po krotkim wstepie chcialbym prosic was o podanie jaka kto ma oponke w tej ramie... ballistic jakto ballistic - duzo miejsca nie ma. Przygotowuje sie do zakupu opony na tyl i nie chce walic w ciemno takze piszcie jaka opone macie (firma/model) i rozmiar.

dzieki
_Michał_
Kontakt:

Post autor: _Michał_ »

Witam ja mam ta ramke , troche lipa z oponą jest mi na dx ninja 2,35 ocierała , a kenda kinetic 2,35 wlazła ale jest bardzo mało miejsca od ramy:/
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

ja mam duro 2,3 i weszła ale wiele miejsca nie zostalo no cóż myśle że jakieś 2,5 na wąskiej obryczy powinno wejść ale lepiej nie ryzykuj 2,3 wchodzi
Misza
Kontakt:

Post autor: Misza »

Ja mam Ballistica x-lighta i zalozylem na obręcz supra mt opone ritchey z max 2.35. Jak centrujesz kolo to w ramie a nie na centrownicy, wted msz obręcz idealnie środku i nic nie obciera.
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Ninja 2,35 hujnia trza się meczyć z ustawianiem i nie polecałbym ci jej kupywać letko ci zejdzie albo co i hujnia, jeszcze się hujowo na mase z Excalibura DH ściąga następna opona moja to bedzie jakaś kenda, ale nie vee ruber.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
MASAKRATOR
Kontakt:

Post autor: MASAKRATOR »

kurwa co wy wszyscy mcie jakas manie wpierdalania opon od traktorow do roweru ,a w szcegolnosci do hardtail-ow. 2,1 opona nie wystarczy ?? opory toczenia sa mniejsze lżej sie jezdzi , nie ma problemow z tym czy sie zmiesci w ramie i wogole ....a lata sie zajebisicie
zmorą tego sportu jest to że zrobił sie TRENDI :/
matysz
Kontakt:

No wlasnie mam obrecz 35mm - excalibur dh i z nia jest maly problem jak wcisne wieksza oponke...

MASAKRATOR - chyba pomylilo Ci sie... do sztywniakow laduje sie wieksze ze wzgledu na brak amortyzacji :) ja nie kumam pacjentow wsadzajacych sobie 3,0 do fulla :) a 2,1 to oponka nadajaca sie do ciezkiego fulla (jak chcesz go odciazyc) albo do xc/enduro.
szmitu
Kontakt:

Post autor: szmitu »

ja mam nokiana fat hakka 2.3 i siedzi w sam raz.wiekszej nie radze
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

maxxis high roller 2,35 w rzeczywistosci 2,1 i w **** miejsca jeszcze , kumpel mial w niej high rollera 2,5 ale na styk prawie :] moim zdaniem 2,1 do sztywniaka jest ok wieksze sucks :P
MeMeK
Kontakt:

Post autor: MeMeK »

ja w swoim balisticu mam na tyl zalozona opone kenda nevegal 2.35, miesci sie i nawet przy malym biciu nie obciera.

Poza tym Matysz ma racje, co do wielkosci opony w sztywnym rowerze.wczesniej jezdzilem na 2.1, ale to za malo przy wiekszym katowaniu.
MeMeK
Kontakt:

matysz ---> oponke kupywalem w band arties, na lubelskiej
troyo
Kontakt:

to za malo przy wiekszym katowaniu dla kogos kto ma 0 technike :/ i tym samym mysli ze duzym balonem zrobi se fulla z hardtaila :|
MeMeK
Kontakt:

troyo nie czytaj miedzy wierszami, nikt nie porownuje tu sztywniakow do fulla
chlopak prosil o konkretna rade, a nie jakies przemyslaenia
grubsza opona w przypadku sztywniaka poprawia komfort jazdy i sprawia ze nie niszczy sie tak szybko sprzet
MeMeK
Kontakt:

troyo ---> dobrze dobrana opona sporo zmienia,ale w twoim przypadku nawet naklejka na balisticu nie zmieni nic
matysz
Kontakt:

oj dobra... nie kloccie sie :) ja pierdziele... tak dla jasnosci... mialem w dragu 2,35 i mialem chwilowo 3,0 a takze 2,35 (duro) czyli jakies 2,1... przepraszam bardzo ale ale na tych 2,1 czulem jak oponka sie umiera pod naciskiem szerokiej obreczy, poza tym bylo twardo jak cholera... a trialu nie jezdze... preferuje raczej jazde po schodach itd a do tego spory klapek sie naprawde przydaje...

MeMeK - w takim razie kupiles oponke u Kuraka :) hehe... tez cos u nich chyba kupie , maja teraz duzo opon.

Troyo - masz racje co do techniki ale wdaje mi sie ze pomyliles w tym przypadku rozmiar opon ze skokiem amora :) fakt faktem ze wiekszy balon lepiej trzyma trakcje!

pozdro i nie kloccie sie :D
troyo
Kontakt:

i co myslisz ze pojechales mi po ambicjach ?? hahah pompuj drzewa frajerze i tyle , dobra opona duzo zmienia fakt ale to ze szersza to nie znaczy lepsza ...a co do tej naklejki to czyzbys mial na mysli ze jestem lamus bo sobie nakleilem naklejke dc na ballisticu w rzyciu gowniarzu nie widziales jak jezdze wiec morda w kubel pomiocie .I prosze cie nie katuj mnie tak ...jak ktos ma dobra technike to nie trza duzego lacia i tyle poprostu sie wybiera nierownosci nogami a nie 3.0"kapciem niskocisnieniowym ...poza tym dalem mu juz odpowiedz ******...
troyo
Kontakt:

dla przykladu ninja 2,35 nie bedzie trzymac lepiej niz larsen tt 2,0 oczywiscie mowie o dualu a nie o szalenstwach po miescie :]
troyo
Kontakt:

i tak btw. nie mowie absolutnie ze wszyscy co maja dupne oponki sa chujowi zeby nie bylo potem ze kogos objerzadzam za rozmiar opony :]
matysz
Kontakt:

nie no pewnie ze tak, ale tak jak mowisz - charakterystyka jazdy w lesie a w miescie to dwie rozne sprawy... korzenie i nierowna droga w lesie to technika tlumienia kolanami :) ale niestety betonowe krawezniki i schody nie wybaczaja tak latwo wiec laduje co tylko mozna. W ogule sam jestem zwolennikiem mniejszych kol bo to przede wszystkim mniejsza waga ale jesli chodzi o miasto to troche dziwnie to wszystko widze na waskich oponach.
DZIEKI ZA WYPOWIEDZI
ODPOWIEDZ