DNM Burner RC vs. ST 8RC

Pedros
Kontakt:

DNM Burner RC vs. ST 8RC

Post autor: Pedros »

Mam zamiar kupić jednego z tych amorków ale nie jestem zdecydowany. O ST 8 RC słyszałem wiele niepochlebnych opini. ale może wypowie sie ktoś kto go ma. Czy warto dołozyć 100zeta i kupic Burnera RC. Czy burnera RC też mozna podpompować tak jak ST8RC. Kto go ma niech coś napisze.
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

RC nie ma wentylka do pompowania, komora jest zamknieta i sam tego nie rozkrecisz jak sie zapowietrzy :/
Dziala fajnie, ale regulacje sa rownie kijowe jak w st8rc - dzialaja pod koniec skali. Ja kupilem rc i mam nadzieje ze sie nie bedzie zapowietrzal jak st8rc :]
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

Acha mam zamiar założyć tego amorka do ramy sekim canibal. Wazna sprawa czy tłumienie dobicia działa w Burnerze? czy tak jak w st8rc na samym koncu regulacji i bardzo słabiutko. Jak ktoś ma w sekimie tego amorka to z haka spreżyną i ile wazy.
matysz
Kontakt:

Post autor: matysz »

najlepiej byloby jakbys dorwal kogos kto ma DunCona Mastiffa... w nich sa juz ze tak powiem "fabrycznie" montowane Burnery RC

Pozdrwawiam
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

ja mialem st8rc w rb bandit fr i chodzil miodzio przez pewien czas. pozniej cos sie spieprzylo. potem sprzedalem rame z damperem mojemu kumplowi i chodzil coraz gorzej. no i w koncu posiadaczem tego calego sprzetu stal sie Inur, ale nie wiem co zrobil z tym damperem. ogolnie raczej nie polecam, regulacja kompresji nie dziala w ogole, powrot - tylko kilka ostatnich klikniec. burner jest chyba lepszy, ale nie widzialem go ani nie jezdzilem...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja mialem burnera u siebie jakis czas i dawalo rade, fajnie to pracowalo i wygladalo tak samo jak st8 w sumie ;]

Ale zyl.

A st8 zdychal kazdy w czasem tydzien... Co chwile wszystko zdychalo, zabilem tez st8a , st8ar i 22ar po kilka ;/
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

Bender:
dziala jak dziala... nie zamierzam tlumika wymienic bo i tak niedlugo rama pojdzie od kosza... co potem zrobie z nowym tlumikiem i brakiem ramy?
www.trialshop.pl
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

[quote="Bender"] regulacja kompresji nie dziala w ogole, powrot - tylko kilka ostatnich klikniec. burner jest chyba lepszy, ale nie widzialem go ani nie jezdzilem...[/quote]
Burner dziala dokladnie tak samo... :/
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Inur => a jaka masz rame??
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

w sumie to te dnm-y nie są aż tak dziadoskie tylko że trzeba z nimi w **** robić :-/ miałem st8rc w sekimie ale windzie i działało całkiem znośnie powiedział bym nawt całkiem nieźle:-)

w cannibal-u jest większy problem...
damper wchodzi 200mm sprężyna to skłaniał bym się do 900 jeżeli chcesz jeździć na największym skoku zależy jeszcze ile ważysz jak około 80kg to myśle że 900 będzie dobra

650 składają się od razu przynajmniej u mnie(benest) :| a waże 75kg
aha jeszcze zależy jakiego masz amora z przodu i jaką łapie Ci geometrie im większy amor tym większa siła działa na tył i łatwiej wszystko się składa
niewiem jak jest z burnerem w cannibalu ale st8rc cholernie się grzeja i olej gotuje po czym lubi cały damper stracić tłumienie

sam się właśnei zastanawiam jaki damper tam włożyć bo benest nie daje rady:| chcaięłm foxa vanilie rc ale chyba nie będzie mnie stać na to... może ewentualnie swinger 4way czy jak tam sie to nazywa bo to mozna nawet w przystępnej cenie dorwać...

niewiem czy to jest składnie napisane... ale chyba nie jak chcesz wiedzieć coś więcej to wal na gg 3832916
pozdro
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Jezeli w st8rc nie dziala regulacja tł dobicia to prawdopodobnie masz zapowietrzony damper albo wogole nie masz powietrza w zbiorniczku. Inna sprawa ze lepiej tej regulacji wogole nie ruszac. Mam st8rc juz jakis czas i przyznam ze czesto trzeba w nim dłubac. DNM'y lubią sie rozkręcać...
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

ale co sie dziwicie - st8rc to cos z klasy suntour ns. nic dziwnego ze nie dziala. sprzet z dolnej polki zawsze ma jakies mankamenty. myslalem ze burner jest lepszy, mialem z nim stycznosc i regulacja dzialala super - moze masz cos nie tak ze swoim tlumikiem?

piotrex - bandit fr
www.trialshop.pl
ODPOWIEDZ