Platformy SPD

teamkore
Kontakt:

Platformy SPD

Post autor: teamkore »

Jakie najlepiej kupic platformy SPD??
pozdro
Enduro
szopen
Kontakt:

Post autor: szopen »

1.crank bros
2.shimano
3.time (dzialaja super ale ostachowi w myslenicach pekla oska w jednym...)
4. vp i inny w ostatecznosci !

pozdrawiam !
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

crank bros to syf

najlepiej time a jak nie to dorwij gdzieś czerowne dx czarnych nie ma po co ku[ować rozpadają się po chwili
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

najlepiej dobre
hueheuheue
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

vp133 jesli bieda
shitmano dx jesli bogactwo
gg:3347295
Dragon
Kontakt:

Post autor: Dragon »

shimano DX ale najlepiej czerwone...najmniej awaryjne ze wszystkich DX'ów
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=369421
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

ja mam Shimano DX ale te nowe szare z plastikowa platforma i innymi zatrzaskami. Chwale sobie bardzo, trudno zatkac je błotem ale da się, niektórzy psiocza na ten plastik... hmmm.. no mi na razie nie pękł...
"Hey ho lets go!"
pczk1
Kontakt:

Post autor: pczk1 »

gdzie zabyc vp 1333 nie moge nigdzie ich znalesc pomowzcie i jaka cena bo dxy drogie
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

ja wlansie takei pare dni temu sprzedalem :D chces kontakt do tego kolesia co je kupil ode mnie ?:P
gg:3347295
Endrjuz
Kontakt:

Post autor: Endrjuz »

Nie wiem do czego potrzebujesz, ale jeśli nie jest to jakieś ściganie tylko ogólna zabawa na biku to warte poszukania są zatrzaski na platformie ale tylko z jednej strony. Nie mam tu na myśli pedałów do jazdy rekreacyjnej, ale klasyczne platformy. Ładnych parę lat temu nabyłem taki firmy WELLGO.Ich plusy to: system SPD-bez komentarza, w razie jakiejś cykorii na zjeździe bez kłopotu możesz stanąc na stronce platformy bez SPD -i nie uwierzę że ktoś ma chociażby w połowie taką samą przyczepnośc jeśli stanie na zatrzasku. Platforma ma gładką powierzchnię styku, a SPD niestety nie. Kolejny plus jest taki, że połówka z zatrzaskiem "w stanie spoczynku", czyli kiedy nie jedziemy zawsze jest zwrócona ku dołowi, a więc platforma zawsze jest od góry. Jeśli energcznie ruszymy to pedał obraca się a zatrzask bez kłopotu pojawia się na górze i można się wpiąć.
Innymi słowy masz 2 w 1 i to wcalnie nie jakieś gówno tylko fajny sprzęt. Po mieście jeździsz sobie w zwykłych butach a na jakąś konkretniejszą traskę wkładasz buty SPD i popierdalasz ile wlezie. Jak pomyślisz to buty SPD kupisz w jkaimś spokojnym "miejskim" kroju i po mieście też nie będziesz wyglądał jak pajać. Ja kupiłem sobie AXO FILTER (starą wersję) i w nich czasami jeździłem na studia.
Niestety dostać takie pedały nie jest łatwo ale w mojej opinii naprawdę warto. Mi po paru latach pękł taki śmieszny ząbek w SPD i teraz zmieniłem je na LEG EATERSY '05, ale wiem jedno- muszę je jakoś naprawić bo z kolei same platformy nie wystarczają na dłuższe wycieczki.
FUNRIDER
ODPOWIEDZ