Sztywny widelec??!!

Sputnik
Kontakt:

Sztywny widelec??!!

Post autor: Sputnik »

Witam .Szukalem tego postu ale nie bylo tego co mnie interesowalo!!A mianowicie jakie polecacie sztywne widelce>? Gdzie mozna taniej zgarnac jakies? Ktos sprzedaje tylko chodzi o nowki>? dzieki z gory pozdro!!!!!!
Zycie jest jak bitwa, niekonczonaca sie gonitwa ,ostra jak bzytwa pomaga mi modlitwa !!
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a wiec tak : z widelcow ktore mialem to sa dwa : dabomb i trek, ktorego mam obecnie. dabomb nowy - 300 zeta. ja kupilem uzywany za 170, sprzedalem fakt faktem za 250 ale nie wazne :D treka nowego dorwalem za 250 rowne wie w sumie nie stracilem a co nowe to nowe i co trek to trek. dochodzac do sedna oba widelce moge polecic bo oba sa zajebiste, trek imho laniejszy, grubszy itp. a nawet jakbym mial zaplacic za niego 300 zeta to sadze ze warto wiec szukaj szukaj, zawsze zostaje Ci nowka dabomb dostepny od reki - treki teraz jest naprawde baardoz trudno dorwac.

to tyle :) jestem za trekiem, ale no co zrobic - ani widu ani slychu po nich
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

nie mogles wyszukar jakie polecamy sztywne widelce? no gratuluje
teh_pwnerer
Sputnik
Kontakt:

dzieki Cszyvy !! A co powiecie o dmr??
Zycie jest jak bitwa, niekonczonaca sie gonitwa ,ostra jak bzytwa pomaga mi modlitwa !!
Krzywy
Kontakt:

o dmrach masz caly topic przejrzyj dwie ostatnie strony w sprzecie...

juz pisalem - wygladaja biednie i jakos malo waza.. a wlasnie waga - te dmry ztego co pisalo to okolo 1,6kg , dabomb 1900 gram chyba a trek .. 2,1 kilo? cos w tym guscie. no i jeszcze wysokosc, tak pi razy oko to dabomb ma 46cm trek 45cm czyli zadna praktycznie roznica. nie wiem ja z dmrami - ile wyoosci maja a cena chyba 300 zeta tez to odpada dla mnie na bank

masz jeszcze destroyery, kompletnie nie godne uwagi wg mnie, ale to juz prywatne zdanie moj. wygladaja hujowo, cienkie, niskie (40cm albo i mniej) wygiete a nie maja przesuniecia na hakach co moze powodowac ich lamanie. BIDA. jedyny atut to cerna - 100 zeta chociaz przy takim wykonaniu to jak dla mnie w sumie bardziej wada bo jak ma sie pogiac to 100 zeta to o te samo 100 zeta za duzo :)

tak, wszystyko sie moze pogiac i zlamac ale trek wytrzyma o wiele wiecej niz taki destroyer jak mysle ;)

hmm jeszcze material - trek, dabomb i destroyer crmo. dmry zapewne tez ;D

sterowka - znaczy sie rura. w trekach moze denerwowac to ze jest ruciutka (19cm) przez co nie mozna wystarczajaco wysoko kiery dac, dodatkowo jest ta fajna nakretka ktora nie wymaga stosowania gwiazdki, zajebisty patent :D w podpisie masz foty widlow i dabomb i treka, jak koniecznie bys chcial inne to na priv

---
uff akurat troche o sztywnikach wiem to sie rozpisalem :P
www.bikeaction.pl
kocur
Kontakt:

Post autor: kocur »

dmr... drogie ale nikt nie narzekał.jest jeszcze brave machine za 500zł i funn na sztywna oś
Krzywy
Kontakt:

n i jeszcze apropo sterowki to w treku jest nieporownywalnie grubsza ;D niz w dabombach i destroyerach na przyklad. nawet problemy z wbiciem gwiazdki byly (u kumpla) (rury mu zabraklo przez wysokoa glowke i wyysoki mostek)

pivoty - w treku i dabombie pod 26 a w destroyerze pod 26/24 wedle zyczenia. mocowanie pod tarcze jest. same haki kola - patrz na foty bo trudno wytlumaczyc :D w ttreku przyspawane do rurki, w dabombach przyspawane do scietej rurki :P a w destroyerze po prostu caly widelec jest pod katem

jak mi sie cos przypomni to napisze jeszcze ;]
www.bikeaction.pl
Krzywy
Kontakt:

www.bikeaction.pl
Sputnik
Kontakt:

Dzieki wielki !!! E funn po ile jest ?? Ma ktos jego foty? Da sie go kupic w polsce bo nie widzialem
hofmen
Kontakt:

Post autor: hofmen »

funn stiffy. korekcja jak widel 3-4" ( seryjny od banshee byl wyzszy,ale pozniej z Pipem zrezygnowali z tego), obecnie tylko na tarcze standard 2000, prawdziwa os 20mm skrecana na sruby(osie typu qr20 niestety nie pasuja) os w komplecie. Ciezko go zniszczyc. moge zalatwic cos takiego , ale nie jest to tania rzecz( okolo 500zl z osia)
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
hofmen
Kontakt:

Post autor: hofmen »

aha. www.funnmtb.com lub funnmtb.co.uk
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
|\/| A + 3 K
Kontakt:

Post autor: |\/| A + 3 K »

DMR-owskie widelce są podobne do trekowskich i są lzejsze o polowe :), ale polecam od treka...
metal w sercu, anarchia w głowie, muzyka i street we krwi, rząd w dupie:)
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

jak zobaczylem funna z boku to zwatpilem najgorzej wygladajacy sztywniak jak dla mnie
teh_pwnerer
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

wiedzmin tamten zgiety tak ale wejdz na strone tera i zobacz prosciotki calkiem w cipke
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
<<ADASKO>>
Kontakt:

Post autor: <<ADASKO>> »

no ja powiem krudko trek jest niezniszczalny, pancerny i zajebisty, jest dyższy od innych wideł no i jest taki mocny i gruby oraz ma taki kąt że jest jak amor z 80 skoku poprostu jeswt wyjebany w kosmos da bomba jest troche słabszy ale ten od traka masakra niedozajechanie mozesz sukać go na allegro no i czasami tutaj ogłaszaja na dh pozdro
|\/| A + 3 K
Kontakt:

Post autor: |\/| A + 3 K »

z widelcem od treka jest ciezko, ja pol roku szukalem az kumpel mi powiedzial ze erenes sprzedaje, no i kupilem za 250 ale przynajmniej nie musze szukac :]
metal w sercu, anarchia w głowie, muzyka i street we krwi, rząd w dupie:)
Stasio
Kontakt:

Post autor: Stasio »

Kupiles chba widelec, ktory ja mialem kupic :/
Krzywy
Kontakt:

jak okreslasz ze dabomba slabszy? polamales?

trek jest zniszczalny. wszystko da sie zajebac. fakt faktem jest mocny i trzyma duzo, i ma dobra opinie i fajny wyglad.

dmrowskie widelce nie sa lezjsze o polowe a o pol kilo. trek - 2100 (okolo) a dm pisze 1600...
www.bikeaction.pl
ODPOWIEDZ