Co kupic?
Co kupic?
a) hamulce v-ki tak do 65zl za jeden
b) obrecze dosc dobre pod v-ki za max 80zl jedna
c) opona taka dobra do streetu i jazdy po lesie, slowem w miare uniwersalna (nie jezdze bardzo ostro) do 60zl
d) co jeszcze proponujecie zmienic jesli mam:
rama: shitty "y" from tesco
amor: rst 461 dh series (102mm skoku)
kiera: porsta jak drut (moze to zmienic?)
klamkomanetki: shimano (niedawno kupione, dobrze sie sprawuja)
korba: noname (poki co bez problemow)
mostek: wpuszczany (nie chce zmieniac, zmienie razem z rama)
stery: jakies lipne
pedaly: plastikowe gowna
kaseta/wolnobieg (nie wiem co, w kazdym razie nakrecane): shimano za 50zl (nie bede zmienial na razie)
lancuch: eee no comments
przerzutka tyl: alivio
przerzutka przod: noname (prawie jej nie uzywam)
siodlo: bo ja wiem, niepotrzebne nowe
support: ???
co tu zmienic? (pomijajac to, ze wszystko) bede mial okolo 400zl na calosc, moze jakims cudem wiecej. mysle nad kierownica i rekawiczkami. a moze cos innego?
b) obrecze dosc dobre pod v-ki za max 80zl jedna
c) opona taka dobra do streetu i jazdy po lesie, slowem w miare uniwersalna (nie jezdze bardzo ostro) do 60zl
d) co jeszcze proponujecie zmienic jesli mam:
rama: shitty "y" from tesco
amor: rst 461 dh series (102mm skoku)
kiera: porsta jak drut (moze to zmienic?)
klamkomanetki: shimano (niedawno kupione, dobrze sie sprawuja)
korba: noname (poki co bez problemow)
mostek: wpuszczany (nie chce zmieniac, zmienie razem z rama)
stery: jakies lipne
pedaly: plastikowe gowna
kaseta/wolnobieg (nie wiem co, w kazdym razie nakrecane): shimano za 50zl (nie bede zmienial na razie)
lancuch: eee no comments
przerzutka tyl: alivio
przerzutka przod: noname (prawie jej nie uzywam)
siodlo: bo ja wiem, niepotrzebne nowe
support: ???
co tu zmienic? (pomijajac to, ze wszystko) bede mial okolo 400zl na calosc, moze jakims cudem wiecej. mysle nad kierownica i rekawiczkami. a moze cos innego?
Pro rider^^
Dolaczam sie do pytania??
Zbieram kase od jakiegos czasu i nie wiem co kupic....zbieram rower do dualu itp i nie wiem co zmienic najpierw czy tyne kolo pod tarcze czy rame (a-ganga chyba ze radzicie cos innego) czy taczowy hamulec hydrauliczny(raczej uzywany)na razie mam 250zl ale zaniedlugo spodziewam sie duzego przyplywu gotowki wiec...;]
Prosze o konkretne odpowiedzi.
Zbieram kase od jakiegos czasu i nie wiem co kupic....zbieram rower do dualu itp i nie wiem co zmienic najpierw czy tyne kolo pod tarcze czy rame (a-ganga chyba ze radzicie cos innego) czy taczowy hamulec hydrauliczny(raczej uzywany)na razie mam 250zl ale zaniedlugo spodziewam sie duzego przyplywu gotowki wiec...;]
Prosze o konkretne odpowiedzi.
-
- Kontakt:
eh wymiana czesci... bueee nie lubie tego bujam sie z tym ponad rok ale daje rade - jeszcze klamki (czekam az sprowadza) lancuch siodlo sztyca mostek vbraka na przod stery i bedzie wsio.. w przyszlym roku tylko kola korbe i suport i mam wypasik sprzeta do dualu. nie mowiac juz o rekawczikach goglach plecaku i zbroji bo to tez mog kupic. jakies 2500 czeka mnie wydatkow :P
ale to na caly rok
co do pytania - najpierw zmien rame na np pointa lub draga co kto lubi. razem z rama mostek i stery. i pewnie rure amora :|jesli da rade... jak nie to tez arom na jakiegos rst.
to bedzie 400 rama + 25 mostek (zoom) + 50 zl (jakies ****** stery) i ewentualnie rst za 300 zl to jest razem kolo 700/800 zl chyba ze amor bedzie pasil
TO JEST PODSTAWA
potem kiere (kolo 100?)pedaly(50) hample (tektro vki za 40zl oba) i oponki 2,3 (ninje, keny razem 100) razem all to bedzie okolo 300zl. TO JERST BARDZO WAZNE
nastepnie kola pod tarcze na dt i dm24 - kasteta sram 5,0. tzn kolo tylnie bo przod bedzie dawal rade. hm to kolo to obrecz 100 zl piasta ? 150 a szprychy 70... kaseta 80 czyli kolo 400 zl - i masz MOCNE kolo
na przod - alex dm18 piasta jakas shit (ale pod tarcze) i szprychy dt lub gorsze. obrecz - 70 (max) piasta chyba 80 (deore) szprychy max 70 moze mniej czyli... 220 zl kolo
nie liczac wkrecania suportu (wlasnie suport czy bedzie pasowal...) sterow i takich tam
LACZNIE to bedzie 1500 zl i da sie jezdzic.. :| i wyznaje zasade ze na tanie czesci mnie nie stac wiec od razu cos dobrego brac... potem amor korba i takie tam pierdoly..
/sory za chaotycznie napisane spiesze sie jak cos niejasno pytaj sie :P/
ale to na caly rok
co do pytania - najpierw zmien rame na np pointa lub draga co kto lubi. razem z rama mostek i stery. i pewnie rure amora :|jesli da rade... jak nie to tez arom na jakiegos rst.
to bedzie 400 rama + 25 mostek (zoom) + 50 zl (jakies ****** stery) i ewentualnie rst za 300 zl to jest razem kolo 700/800 zl chyba ze amor bedzie pasil
TO JEST PODSTAWA
potem kiere (kolo 100?)pedaly(50) hample (tektro vki za 40zl oba) i oponki 2,3 (ninje, keny razem 100) razem all to bedzie okolo 300zl. TO JERST BARDZO WAZNE
nastepnie kola pod tarcze na dt i dm24 - kasteta sram 5,0. tzn kolo tylnie bo przod bedzie dawal rade. hm to kolo to obrecz 100 zl piasta ? 150 a szprychy 70... kaseta 80 czyli kolo 400 zl - i masz MOCNE kolo
na przod - alex dm18 piasta jakas shit (ale pod tarcze) i szprychy dt lub gorsze. obrecz - 70 (max) piasta chyba 80 (deore) szprychy max 70 moze mniej czyli... 220 zl kolo
nie liczac wkrecania suportu (wlasnie suport czy bedzie pasowal...) sterow i takich tam
LACZNIE to bedzie 1500 zl i da sie jezdzic.. :| i wyznaje zasade ze na tanie czesci mnie nie stac wiec od razu cos dobrego brac... potem amor korba i takie tam pierdoly..
/sory za chaotycznie napisane spiesze sie jak cos niejasno pytaj sie :P/
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
hmmm za 150 to obrecz dobra mozna miec i nic wiecej :]
100 zl to dm24... nie kupuj gorszej bo jeszcze kasa za centrowanie ci dojdzie. a piasta - tryl 150 przod 80, kaseta, szprychy nyple?? za co to?
hm masz malo kasy - rozwaz mozliwosc kupna xcalegho rowerka na np raty :| wiem ze to tragedia ale inaczej sie nie da... to koszuje, jak chce sie skakac itp to trza. giant acid, wheeler buddy albo kona shred?
ja jezdze na pogietych dm18 i zbieram na dm24 na dt i deorkach... i bede zbieral i centrowal dopoki sie da :( narazie mam inne wydatki na glowie ale w wakacje kto wie...
100 zl to dm24... nie kupuj gorszej bo jeszcze kasa za centrowanie ci dojdzie. a piasta - tryl 150 przod 80, kaseta, szprychy nyple?? za co to?
hm masz malo kasy - rozwaz mozliwosc kupna xcalegho rowerka na np raty :| wiem ze to tragedia ale inaczej sie nie da... to koszuje, jak chce sie skakac itp to trza. giant acid, wheeler buddy albo kona shred?
ja jezdze na pogietych dm18 i zbieram na dm24 na dt i deorkach... i bede zbieral i centrowal dopoki sie da :( narazie mam inne wydatki na glowie ale w wakacje kto wie...
www.bikeaction.pl
aa ja CI powiem tak- nie zmieniaj nic, badz twardy i zbiaraj na nowego bajka. Tez mialem taki rower, z czasem rowerek dostawal coraz bardziej w dupe, kala si ecentrowaly, piasty giely, korby luzowaly... praktycznie po kazdej jezdzie bylo cos do wymiany... wjebalem w ten gupi rower tyle ze spokojnie moglbym miec przynajminej pol pozadnej dualuwy... i teraz teko zaluje... rower sie rozsypal a ja siedze na dupie kompletuje nowy i pluje sobie w brode ze tyle kasy utopilem( ale wtedy to mlody o gupi bylem)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066