strach

budka
Kontakt:

strach

Post autor: budka »

ej kurde co zrobic zeby sie kurde przelamac?? chodzi mi o wieksze hopki. Jezdze juz troszke i nigdy nie balem sie skakac. teraz rpobuje zrobic stolik i jakos tam idzie. ale kurde w niedziele tak wyrznalem lbem w glebe przy speedzie niezlym ze kurde teraz prawie karkiem nie ruszam, moze inaczej spytam, przed hopka myslicie o czyms?? jazda sprawia przyjemnosc, ale sie skupiacie badz macie jakies sposoby zeby przelamac strach? nie oszukujmy sie, kazdy przed duza hopa czuje respekt...
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

moze na poczatek to zaloz jakiegos integrala ?:D
sikun jestes...
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

no dokładnie kask załóż a potem to moze być tak wypijasz kielicha na odwage, mój sposób :P a jak masz dziewczyne to umów się tak zę jak skoczysz to będzie czekała na ciebie nagroda. Zawsze działa ;)
The Power Is On Your Side !!!
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

Zalezy. Jak mam przed soba cos wielkiego i niepewnego to robie dwa - trzy skoki calkowicie probne, powolne i ociezale, tylko zeby sprawdzic... A potem jak juz dochodzi do lotow wiekszych to przed skokiem mysle tylko o... hmmm... chyba o niczym :D
Jumping
Kontakt:

Post autor: Jumping »

Srtachu nie przezyciezysz... dlatego musisz myslec pozytywnie z przekonaniem,ze zrobisz bezblednie to co zapolanowales.Najgozej jest jak stracisz strach bo w tedy zaczynia sie gra o zycie.
Wiem bo sam tak mialem (zaczolem skakac wszedzie i z wszystkiego,gdzie tlko da rade wsadzidz bika)i wiele ryzykowalem dopuki mi niewyszlo, wtedy dochodzisz do tego ze strach to dobra sprawa i ze pozwala zachowac rozsadne i klarowne myslenie.Po tym dziekowalem Bogu ze nic powaznego mi sie nie spalo.
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

no w kasku bedziesz sie czuł pewnie ale jak uważasz że hopa jest dużo za duża to nie skacz.
ja miałem taką technike jeździłem z takimi dwoma kumplami na chopy i jak oni ładnie przelecieli to ja też leciałem :D
Yuen
Kontakt:

Post autor: Yuen »

ja mam przed kazda scianka, hopa itp duzego cykora. ale robie tak: siedzie np przed hopa i patrze i sie namyslam, potem jaed jeden skok, jak ktos napisal bardzo wolno i ociezale i potem coraz szybciej. ale jak widze cos, ze wiem, ze moge latwo nie dac rady, to nie jade. mam ta granice, gdzie wiem, ze "no way, to nie dla mnie i nie na moje sily"
Pro rider^^
Erdraug
Kontakt:

Post autor: Erdraug »

EmBond ten sposob z dziewczyna nie zawsze sie sprawdza. Po tym jak kiedys spotkalem sie z nia, a na reze mialem szrame okolo 15 cm to powiedziala ze zabrania mi skakac :D. Na szczescie jakos sie tam wytlumaczylem i nadal z nia chodze i nadal skacze (ale Ona by mnie chyba zabila gdybym ja poprosil o motywacje do skoku). A pro po strachu to najlepiej stol i na poczatku 2-3 probne. No i przymusowo w kasku.
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

nie no wlasnie wymieniam sprzet i w pierwszej kolejnosci kupuje komplet ochraniaczy, ale jak skacze cos wiekszego to pozyczam kask od kumpli. ale kurde nie wiem jak to jest, ze jak ktos sie patrzy to jakos tak nie wychodzi, za bardzo chce sie czlowiek popisac, chyba sie trzeba wyciszyc i dobrze sie wpasowac, ale latwo mowic:)
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

kazdy przed hopa czuje respekt tylko ze:
jak masz silna psychike to sie przelamujesz i lecisz
a jak jestes niezbyt silny psychicznie to siedzisz, myslisz i jak juz skoczysz to ciagle cos nie wychodzi bo brak Ci pewnosci siebie

a moj sposob jest taki:
patrzysz na hope-tylko zeby zobaczyc jak wyglada i jaka jest dluga(no i ocenic jak szybko najechac) wlazisz na rozped i skaczesz...ale musisz juz panowac nad rowerem w locie bo jak dopiero sie uczysz i skaczesz na granicy bezwladu to nie ma sensu probowanie czegos nowego bo jak
a)nie doleciesz to nie wyrwiesz tylu do gory(tak zeby w ladowanie wbic sie tylnym kolem a nie rozjebac amora, kolo, rame)
b) przeciegnie Cie na przod to nie zdazysz wyskoczyc lub podciagnac rower
itd........
najwazneijsze jest to zeby nie przymierzac sie za dlugo bo im wiecej przymiarek tym bardziej sie boisz.

a najlepiej jest(przynajmniej dla mnie) po prostu wiedziec ze z tego skoczysz predzej czy pozniej wiec po co to odkladac??:)
Marcel
Kontakt:

Post autor: Marcel »

pierdolnij se sete to strach ci odejdzie i głowa prestanie cię boleć...

:-DDDDD

pozdro wszystkim!!!!
walić podpisy
R_O_S_A
Kontakt:

Post autor: R_O_S_A »

nałykaj sie czegos lub troszke alkocholu!!:D
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

taaa nałykaj sie alkocholu.... :-|
nie masz siły na pedałowanie wybicie itp. no lecisz na ryj. :P
powodzenia życze tym co piją i skaczą ...
Gaju
Kontakt:

Post autor: Gaju »

Żadnego alkoholu , alkohol zmniejsza reflex trzeba się dobrze rozgrzać i skakać w miarę swoich możliwości a nie kozaczyć no i oczywiście mieć kask i ochraniacze
http://dirtjump71.magma-net.pl
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

pomyśł ze ta chopa to nic nie jest lajcik wyobraź sobie pritzela albo cowana jak ladują na hopy po 20 metrow to wtedy ci latwij pojdzie :)
ExtremBiker
Kontakt:

Post autor: ExtremBiker »

ja zawsze mysle nad technika nim sie do czegos zabiore... a jak przekombinuje to najwyzej jest lekka gleba i dalsza motywacja... a co do alkoholu to jest ( w wiekszosci) dla zulerii rowerowej, czy jakby to okreslic... trzeba skakac dla przyjemnosci... a nie dla piwa
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=238504
Marcel
Kontakt:

[quote="Gaju"]Żadnego alkoholu , alkohol zmniejsza reflex trzeba się dobrze rozgrzać i skakać w miarę swoich możliwości a nie kozaczyć no i oczywiście mieć kask i ochraniacze[/quote]

ej tomi wyglonda na WINO w kartonie te tanie hihihi a ta szluga to gańdzia hahahahahah http://dirtjump71.magma-net.pl/foty%202 ... to_17.html
walić podpisy
Marcel
Kontakt:

zapraszam na promoceje trzeżwości... dawno się tak nie ubawiłem...
walić podpisy
Marcel
Kontakt:

GAJU ta fodka to chyba na twojej stronie???
walić podpisy
ODPOWIEDZ