Marzocchi Bomber Drop-Off Comp

SiD
Kontakt:

Marzocchi Bomber Drop-Off Comp

Post autor: SiD »

Jak w temacie. Co wiecie o tym amorku? Ma jakies regulacje, cokolwiek? Wystepuje w innych wartosciach skoku niz 110 mm? Albo mozna wewnetrznie zmienic mu skok? Jest on wraz z Kona Stuff (mozna obejzec na stronie www.skiteam.pl ). Zastanawiam sie czy kupowac drozszy model kony (drozszy od Scarp) miedzy innymi dla tego amorka. Pewnie korona peka w nim jak we wszystkich DJ itp. :/ ehhh

Czy moze jednak na P1 sie kusic...? sam nie wiem

Wszystki wiadomosci na temat rowerkow zlozonych (gotowych) do 4 000zl (glownie Kona Specialized P1 itd..) mile widziane.
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

jak nie robisz 3m dropów na płaskie to nie pierdolnie
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
SiD
Kontakt:

Wiesz... twoja odpowiedz brzmiala mniej wiecej "wszystko mozna rozjebac, trzeba tylko odpowiednio mocno przyjebac" Jednak ja znam ludzi ktozy na plasko wogule nie skakali a korony im pekly. Tak wiec nie chodzi tu o straszne katowanie sprzetu...
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ponoc jest usytouwany nizej od drop offa i drop offa dwojki. wyglada calkiem ok te czarne lagi sa ... hm ciekawe :) jak chodzi to nie wiem moze kumpel sobie stuffa kupi to sie wypowiem :]

wie ktos za ile cos takiego osobno mozna dostac?
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
SiD
Kontakt:

No wlasnie ja tez sie nad Stuffem zastanawiam... i zastanawiam sie czy warto. Z tego co sie orientuje to drop offy dzialaja lepiej niz DJ. Sie okaze. Uginalem go w lapach i calkiem sympatyczny. Wolabym 130mm. Z tego co sie na stronce doczytalem to ma regulacje tlumienia (zewnetrzna?) i mozliwosc dopompowania... W sumie sympatyczny amor. Kona stuff fajnie z nim wyglada - bialo czarna :P
SiD
Kontakt:

czekam na opinie...
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm sid znasz wujka/lukasza?
on moze bedzie mial tego bika nic pewnego ale moze... wogole to odezwij sie do mnie na gg to o tej konie pogadamy, oka? to czekam :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Peace sid....on nie ma regulacji tlumienia zewnetrznej.....wedlug instrukcji nie ma zadnej..>!!!!!!!!!

Obadaj sobie plik w pdf ie :)

I Juz :)
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

Dobra sprawa jest taka: Drop-off comp nie ma regulacji tłumienia - tylko przez wymianę oleju, ma możliwość zmiany twardości komorą powietrzną. Występuje w wersji 130 mm np. w Konie Coiler. Wiec powinno chyba dac sie na 130 przerobic...
"Hey ho lets go!"
SiD
Kontakt:

Hmm... zapytam ich w Skiteamie... moze maja jakis na zbyciu i przeloza :P
Dzieki za odpowiedzi. Zobaczymy cze mnie bedzie jeszcze na stuffa stac :p
Sector
Kontakt:

Ah a co do skoku to rowniez uwazam ze powinno sie dac przerobic na 130 mm.

Peace :)
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

to jest tzw. oem czyli amorek robiony specjalnie dla producentów rowerów kto ich wie co to jest i jak to działa
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

co do Drop Off Comp to jest Oem czyli nie kupisz go w sklepie bo jest mątowany do seryjnych rowerów co do wyceny to tródno powiedzieć pewnie coś około 1300 - 1500 jak by był do sprzedaży i istnieje pare wersji ze skokiem 110 - Stuff, 130 chyba Coiler i 2-dwu półka w Stinki ze skokiem 150
The Power Is On Your Side !!!
Sector
Kontakt:

jest jeszcze z 150 drop off :) 9 jedno polkowy...ale ze my mamy tu konkret amor to powiem ze ja wycenilbym go na mniej niz dropa 2 :P...i troszku smutno ze brak jakiejkolwiek regulacji...ale niektorzy ludzie nie lubie bawic sie w takie regulacje. Ja tam bymnie kupil :P
SiD
Kontakt:

Ale ja nie chce kupic tego amorka osobno i jak tez slusznie zauwazyliscie nie mozna. Nie w tym zecz. Jak bym kupowal osobno, kupil bym shermana, albo shilvera (teg mniejszego), ale chodzi o calosc w rowerze. Ja tam lubie regulowac sobie, ale ten rower ma byc tylko po bulki do sklepu, a ze po drodze do sklepu sa chopy, schodki i morki to inna sprawa :P Ogulnie ma byc na miasto, zeby sie przyjemniej niz na fulu brykalo...

Kurcze bede musial na nowo nauczyc sie na malyrowerze jedzic.. :P

No wiec jakies sugestje rowerow do 4 000zl? Ktora kone? A moze P? A moze specialized rockhoper? Pozdrawiam! ( u mnie najwyzej w opini stoi Stuff, potem P1 potem scarp i shred)
freeride21

Post autor: freeride21 »

jak jest bez regulacji to lipa i to niezła lipa...
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

sid ty posuwasz na big hitcie long czy tam comp z juniorem 02?
teh_pwnerer
SiD
Kontakt:

Nie, ja posuwam na Big Hicie Expercie - wszystko 2003 ktorego rowniez w ski teamie zakupilem w zeszlym roku. W sumie niewiele mam o zazucenia temu rowerkowi oprucz tego ze djaja do niego ******* stery, ******* pedaly i chujowa tylna piaste. No i przy damprzeze daja za duze i za krotkie tulejki. Ale rower jest spoko :)
ODPOWIEDZ