Witajcie proszę scharakteryzujcie i opiszcie mi jak ma wygladać rowerek do dirtu oczywisc co ma w sobie mieć jakie czesci itp wiem tyle ze powinien mieć singielspida i tylny hebel a poza tym chodzi o naped opony itp itd pomuszcie mi :-))))))
dział dla początkujących !!! a co do roweru to wzmacniana rama alu albo cr-mo jakieś oponki 2.1 - 2.3 najlepiej slick, amor ze 100-130 skoku jak dla mnie
co do ramy to chyba jasne, ze wzmocniona i nie duza(najlepiej 14 cali) i nie musi byc wcale singlespeed, ja montuje napinacz, kasete i przerzutki na 8 biegow, no i oczywiscie kiera gieta;)
no tak ja tez z ss nie bede sie piermandolił jak coś ale amor mam z nim problem kurde jestem początkujący wiec narazie Dragstar styknie podobnmo ze był robiony w tym właśnie celu czyli Dirt a co do kółek to ja waze 45 kg to tył DM 24 i formule z machami styknie a przód DM 18 i tez forumle i mach a co z mostkiem i kierą ??
krótka rama
mała
np kona cowan mniejwięcej taka geo
amor ok 80mm 100mm np sherman jump
koła wytrzymałe najlepiej 48 szprych i 26''
hampel z tyłu tylko tarczówka z bardzooo długim kablem
najlepiej ss albo przeżutka koło 8zębatek
napinacz
korba Bmx cromo
mostek bmx kostka
kiera albo bmx albo mtb
stery ????
peadały platformy
i potężne siodło
ej no... kumpel to taka kiere zalozyl - zeby rowerka jakos do serwisu doweizc i zmienil od razu bo kupil nowa :P bo mu sie pogile a i sie nie dalo jechac... ale to tylko 'tajk na chwile' :P
lol ale brechty mialem jak przeczytalem o tej kierze :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
do dirtu prawdziwego to chyba tylko bmx a do takiego na mtb to jakakas niska rama ze sztywniakiem pod suport bmx korba bmx 3 pc ... i takie tam pomniejsze gowienka zaczerpniete z bmx