Byl jakis czas temu temat o amortyzatorze od simsona, duzo pytan o tego amorka napisalem w owym temacie, lecz odpowiedzi nie dostalem :/ ale to ni przeszkodzilo mi w tym zeby zamontowac taki sprzet do mojego rowerka :> amorek ma 150 mm skoku ale chce zwiekszyc go do 200 i wtedy bede maksymalnie zadowolony :) pozostalo mi jeszcze pomalowac caky rower i zamontowac przednia tarczowke i wtedy bedzie fajnie :P
no mog podac szczególy ale nie wiem co chcecie wiedziec a waga w sumie nie przeszkadza tak bo geo jest fajna ze bardzo latwo sie wyciaga do manuala i banego tez latwo :]
przeciez to nie ma sensu
pakujesz takie wielkie gowno w rame a potem bedzie placz ze rame polamales
glowka tak dostaje po dubie ze szkoda gadac, a Ty chcesz jeszcze go troche wydluzyc i dac mu 200mm
czy to jest jakas mania? ja jezdze w hawku z amorem 100mm i nie chcialbym nic wiekszego, nie do sztywniaka - nie ma sensu...
no troche wazy...ale jezdzilem na tym biku i calkiem spoko:) ale sadze ze 150mm styknie, wiecej nie trzeba. a glowka to zostala wzmocniona przez przyspawanie plyty wokol calej glwoki...zobaczymy jak to sie sprawdzi...
nie kosztowalo bo wyciagnelem to z mojego simsonka ;) a tak to mozna jakiegos uzywanego za 50 zl nawet dorwac. a co do roboty to nie bylo tak duzo tylko trzeba bylo z oska pokabimowac i taka tulejke dotoczyc bo ciensza rura sterowa jest niz w bajku a ty mpmac przypatrz sie a zobaczysz ze wzmocnienie głowki jest zrobione porzadne na okolo glowki jest blacha 2 mm stalowa ktora wytrzyma bardzo duzo ;)
no co to jest 20 kg? Mama bika 21 kg i spoko - XC sztywny widelec + stalowa ramka i gites - nawet skakać można. Jaks ie chce to cieżar schodzi na drugi plan. btw. Jak rower jest cieższy to podczas zajzdu jest stabilniejszy ;]
Destroyer DS2 + Duro '05 , Moto + Pure4130 i troche innej szpeji...
gg:5900968
No nawet fajnie, ale będzie się ciężko wyrywać bika na manuala bo przód ciężki.
Mam kumpla który wstawił do bika amora od WSK, amor jest dużo większy niż od simka, do tego masywna stalowa rama. Tamten bike nawet wyglądał ale ważył 30kg!!! Śmialiśmy się z kumplami że jak w drzewo zapierdoli to skosi i pojedzie dalej. Ale pomysłowość miał i bike był niezniszczalny.
w szczegolnosci do dropow bo to najbardziej lubie ;) a jeszcze sie zastanawiam czy ni przerabiac ramki na fulla :] ale chyba jednak zostane przy hardtailu