Ceny ...ceny ...
Ceny ...ceny ...
Nie wiem czy ktos z Was bawil sie w takie rzeczy no ale moze... liczyliscie ( i macie to na dysq/kartce/etc ) ile by wynioslo Was skladanie jakiegos fajnego rowerq samemu ? Mnie interesuja Specialized P1, P2, Kona Stuff, Shred itd... jak macie takie ceny to podrzucajcie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=241042
-
- Kontakt:
zajebisty rower mozesz miec juz za 5000 no taki prawie kultowy najlepiej skladac w necie nowe czesci mozesz miec o wiele taniej ja za moj poprzedni rower dalem wlasnie 5 a normalnie bym dal 7 najwiecej zaoszczedzisz na amorze marzocchi 30% manitou 20% na ramach np. duncon do 15% i jak wezmiesz duzo czesci za jednym zamachem to tez ci walna znizke do 10% i tak juz tanszych czesci
To moje:
Hayes HFX-9 (nowy) - 400PLN
Hope C2 (używany) - 350PLN
siodło McSelle Blade (nowe - sklep) - 69PLN
napinacz MRP System1 Ultraspeed (używka) - 100PLN
widelec Hanebrink LT8 + koło Mavic D321, Hugi, Hanebrink (używka) - 1700PLN
rama HAWK PRO TEAM DH z damp. ShockWorks DH 216mm - 2700PLN
2 koła Vuelta Excal.DH+Grimeca (nowe) - 350PLN
łańcuch Shimano HG50 (nowy - sklep) - 55PLN
kaseta Alivio 8 speed (nowa - sklep) - 55PLN
manetka Alivio (nowa - sklep) - 65PLN
przerzutka SORA SS (używka) - 60PLN
kierownica BAD MAMA (nowa) - 100PLN
mostek TIOGA CUBE (nowa) - 85PLN
zębatka 48T RACE FACE (używka) - 60PLN
2 opony NOKIAN NBX 2,5 (nowe - sklep) - 160PLN
2 dętki (nowe - sklep) - 40PLN
korba Roox SpinningMax (używka) - 300PLN
gripy Lizardskin Bolt-On (nowe - sklep) - 95PLN
dekiel na stery (nowy - sklep) - 9,5PLN
sprężyna do dampera - 90PLN
pakiet Shimano (nowy - sklep) - 30PLN
śruby do korb (nowe - sklep) - 20PLN
plus jeszcze kilka drobiazgów. W sumie coś koło 6900PLN.
Te rzeczy, które kupowałem w sklepie miały dobrą cenę lub nie było nigdzie taniej.
Wiem, że za niektóre żeczy przepłaciłem za inne zaś nie. No cóż człowiek uczy się na błędach. Ale i tak dzięki forumowiczom i ich radom udało mi się chyba nie najgorzej.
Hayes HFX-9 (nowy) - 400PLN
Hope C2 (używany) - 350PLN
siodło McSelle Blade (nowe - sklep) - 69PLN
napinacz MRP System1 Ultraspeed (używka) - 100PLN
widelec Hanebrink LT8 + koło Mavic D321, Hugi, Hanebrink (używka) - 1700PLN
rama HAWK PRO TEAM DH z damp. ShockWorks DH 216mm - 2700PLN
2 koła Vuelta Excal.DH+Grimeca (nowe) - 350PLN
łańcuch Shimano HG50 (nowy - sklep) - 55PLN
kaseta Alivio 8 speed (nowa - sklep) - 55PLN
manetka Alivio (nowa - sklep) - 65PLN
przerzutka SORA SS (używka) - 60PLN
kierownica BAD MAMA (nowa) - 100PLN
mostek TIOGA CUBE (nowa) - 85PLN
zębatka 48T RACE FACE (używka) - 60PLN
2 opony NOKIAN NBX 2,5 (nowe - sklep) - 160PLN
2 dętki (nowe - sklep) - 40PLN
korba Roox SpinningMax (używka) - 300PLN
gripy Lizardskin Bolt-On (nowe - sklep) - 95PLN
dekiel na stery (nowy - sklep) - 9,5PLN
sprężyna do dampera - 90PLN
pakiet Shimano (nowy - sklep) - 30PLN
śruby do korb (nowe - sklep) - 20PLN
plus jeszcze kilka drobiazgów. W sumie coś koło 6900PLN.
Te rzeczy, które kupowałem w sklepie miały dobrą cenę lub nie było nigdzie taniej.
Wiem, że za niektóre żeczy przepłaciłem za inne zaś nie. No cóż człowiek uczy się na błędach. Ale i tak dzięki forumowiczom i ich radom udało mi się chyba nie najgorzej.
ja na początku dałem za rower 1100 zł (nowy) ale wtedy sie kompletnie nie znałem :-\ i bardzo żałowałem że go kupiłem no ale .... jak sie coś psuło to kupowałem nowe i narazie wrzuciłem w niego 1100 + 400 = 1500 zeta ale jeszcze amor i to bedzie w sumie około 2 tysi :) no i bedzie bardzo fajna maszynka i odpowiednia do moich potrzeb :)
w soomie do konca nie wiadomo czy taniej wychodzi skladak.. napewno masz to co chcesz, taniej czesci mozna dostac i w ogolnym rozrachunku troche pewnie jestes do przodu, ale czy np. nie lpiej kupic rower tylko dla ramy i wymienic to co trzeba? ostatnio jak mi trzasneli za srubki do supportu 10 zl to sie zaczolem zastanawiac czy nie liepiej bylo kupic gotowca
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
niby lepiej kupic caly rower, bo i masz gwarancje, itp, ale niestety rowery na dobrych czesciach . kosztuja wpizdu kasy...
ostatnio kolega kupil, A ganga , tego 24 cale tyl, Black, hayesy, za 3600 nowy, okazji na caly rower trzeba szukac, bo czasem mozna cos wychaczyc , ale zadko kto ma wylozyc z gory za caly rower:|
ostatnio kolega kupil, A ganga , tego 24 cale tyl, Black, hayesy, za 3600 nowy, okazji na caly rower trzeba szukac, bo czasem mozna cos wychaczyc , ale zadko kto ma wylozyc z gory za caly rower:|