JAKIE PEDAŁY SPD DO DH ? I JAKIE BUTY
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Najlepszymi były od niepamiętnych czasów stare czerwone DXy - czasem można trafić na allegro.
Z nowych to tylko 3 modele wchodzą w grę: nowe DXy, Time'y zjazdowe i CrankBros'y - na inne bym wcale nie zwracał uwagi, jakieś wellgo czy VP są 3 klasy niżej.
Ja osobiście nastawiam się na DXy i takie w najbliższym czasie sobie nabywam, ale to głównie ze względu na przywiązanie do firmy, Time'y też są wypasione, natomiast "ubijaczki" jakoś mi nie podchodzą ...beee :))
Z nowych to tylko 3 modele wchodzą w grę: nowe DXy, Time'y zjazdowe i CrankBros'y - na inne bym wcale nie zwracał uwagi, jakieś wellgo czy VP są 3 klasy niżej.
Ja osobiście nastawiam się na DXy i takie w najbliższym czasie sobie nabywam, ale to głównie ze względu na przywiązanie do firmy, Time'y też są wypasione, natomiast "ubijaczki" jakoś mi nie podchodzą ...beee :))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
VP 133, kopia DX.nie jeździłem nigdy na DXach ale na tych VPkach jeździ sie naprawde dobrze. tu masz test: http://www.dh-zone.com/testy/vp_133.php można je wyrwać za 150 zeta , a co do butów to polecam Shimano , ja mam model SH-M071 ale wcześniej miałem jakieś najtańsze wiązane i też dawaly rade. Wogóle doszedłem do wniosku że buty SPD są najmocniejszymi bucikami(wszystkie Adasie,Ryboki i inne sie cjowają) jeździ sięw nich cały rok w każdej pogodzie. troche sie w nich chodzi,czasem pod jakąś góre nawet trza podejść,a na nich żadnego śladu zużycia.
pozdro
pozdro
Ja mialem DX'y a teraz mam vp-133. (nie mialem kaski na DX:-( ) i powiem ze roznica w pracy jest minimalna i to tylko w wielkim blocie. Takie mam odczucie. Ale ja smigalem na "starym: modelu dx'ow. jak jest teraz z nowymi to nie wiem. Za vp dalem 160 zeta wiec polowe mniej niz za DX. Jesli chodzi o jakosc to uwazam ze jest porownywalna z DX'ami. Jesli nowe Dx maja kompozytowa (plastikowa) ramke to mysle ze jakos drastycznie spadla(czytaj inne posty o spadajacej jakosci :-) ). Vp mam juz rok i nic sie nie zmienilo w ich pracy. Dlatego polecam. Nwet jak sa gorsze od Dx'ow to mozna sobie kupic 2 pary. A 2 pary Vp na 100% dluzej pociagna niz jedna DX'ow.
Prezes? A Ty na Vp smigales, ze piszesz ze gowniane sa? Z Twojego postu wynika ze tylko miales DX'y. VP to wierna kopia DX za pol ceny.
Ja polecam VP
Prezes? A Ty na Vp smigales, ze piszesz ze gowniane sa? Z Twojego postu wynika ze tylko miales DX'y. VP to wierna kopia DX za pol ceny.
Ja polecam VP
opanujcie się ludzie i nie kupujcie czarnych dx-ów jezli już coś to szukajcie używek czerwonych
czarne są beznadziejne sypią nie strasznie Cieńciała w ciągu pół roku (z tego co kiedyś mówieł) załatwił 3 komplety kumpel rozpieprzył po roku kllbek z resztą też to spsół... o kranbrosach zapomnijcie jeszcze większe (gówno jeżeli chodzi o zjazdowe) to się sypie już po paru tygodniach znojomy rozwalił 2 komplety w przeciagu tygodnia tak że powodzenia życze
najlepiej trzymaja się time-y i też najlepiej przacują nie zapychją się błotem tak jak dx-y generalnie teraz to najlepsze wyjście....
sam mam czerwone dx jeżdze nai nich 4 rok i nic się z nimi nigdy nie działo
co do butów to polecam northwave też mam je 4 lata i są w super stanie mowa o modelu freeride 2001 noaprawde nic dodać nic ująć
następne też kupie nortwave naprawde warto
powodzenia życzę :)
czarne są beznadziejne sypią nie strasznie Cieńciała w ciągu pół roku (z tego co kiedyś mówieł) załatwił 3 komplety kumpel rozpieprzył po roku kllbek z resztą też to spsół... o kranbrosach zapomnijcie jeszcze większe (gówno jeżeli chodzi o zjazdowe) to się sypie już po paru tygodniach znojomy rozwalił 2 komplety w przeciagu tygodnia tak że powodzenia życze
najlepiej trzymaja się time-y i też najlepiej przacują nie zapychją się błotem tak jak dx-y generalnie teraz to najlepsze wyjście....
sam mam czerwone dx jeżdze nai nich 4 rok i nic się z nimi nigdy nie działo
co do butów to polecam northwave też mam je 4 lata i są w super stanie mowa o modelu freeride 2001 noaprawde nic dodać nic ująć
następne też kupie nortwave naprawde warto
powodzenia życzę :)
-
- Kontakt: