Tuleja w Vanilla

Adams
Kontakt:

Tuleja w Vanilla

Post autor: Adams »

Witam. Mam pytanko... nie znalazlem zadnej odpowiedzi na moje pytanko.
chcialem wymienic sprezyne w damperze ale nie moge sobie poradzic z ta tuleja na dole. Jak ja bezpiecznie usunac w domowych warunkach? Nie chce walic mlotkiem zeby nie pogiac dampera. Czy ta tuleja sklada sie z 2 czesci czy z jednej? Nie mam ani imadla oni nic specjalistycznego w domu a mysle ze jest jakis nie serwisowy sposob na to.
Jutro wszystkie sklepy zamkniete wiec fajnie by bylo jakbym sam to zrobil a nie palowal sie do sklepu zeby mi taka pierdole zrobili:-)
Adams
Kontakt:

Nikt nic nie wie na ten temat?
student
Kontakt:

Post autor: student »

boze jak dolna tuleje do sciagniecia sprezyny chyba gorna i powinna ci wyjsc palcami spokojnie a jak nie to nie to nacisnij mocniej i wyjdzie s tego co ja wim to ta ktora trzeba sciagnac sprezyne to ma takie 2 tulejki najpierw kture ci powinne wypasc jak leciutko dotkniesz i ta gluwna przez ktora przechodzi sruba i ta nacisnij mocniej palcami i wyjdzie
stinky power ;d
Adams
Kontakt:

Student.. a jednak nie :-) nie gorna tuleja tylko dolna. Od gory w damperze mam nieruchome zabezpieczenie na ktorym opiera sie sprezyna.
Od dolu jest cale body dampera na ktorym jest gwint i pierscien regulujacy naprezenie wstepne. Po jego odkreceniu w dol mozna go zdjac i wysunac sprezyne. Ale tuleja nie chce zejsc tak latwo bo jest wbita w to oczko dampera. Dlatego pytam czy jest na to jakis patent?
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

toleja mocująca do ramy ?
Adams
Kontakt:

Tuleja ktora jest w tym oczku w damperze. Przez srodek tej tulei idzie sruba ktora skreca sie damper do wahacza
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Poloz to sobie na brzegu mlotka/deski/czegos twardego. Znajdz w domu cos co rozmiarami mniej wiecej pasuje w eyelecik i wybij to mlotkiem. Zawze dziala. Tylko wiecej precyzji i umyslu jak sily. Mozesz sobie pomoc oliwka jesli masz.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

Ja mam Vanille RC i tam te tuleje sa w czesciach wiec mlotkiem nic nie wybijesz tylko trzeba wyciagac z jdnej i z drugiej strony osobno
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

ta tuleje najlepiej delikatnie na imadle wycisnac, nie zostaja zadne slady na damperze, wiem bo sam wymienialem , z reszta Adams, wpadnij do mnie to ci zmienie ;)
Local Swinga-Swinga
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Tak jak moowi pedros... w fox'ach tuleje są dwuczęściowe, łączone w srodku oczka.
xuserx
Kontakt:

Post autor: xuserx »

mhm. ja tez mam podwojne. jak nie da rady palcami to pomoz sobie kombinerkami
--
http://www.GRBF.com ziom ;]
ODPOWIEDZ