hmx1 czy hmx2
hmx1 czy hmx2
hampel na przod : hmx 1 z tarcz 160 mm za 160 zl czy hmx2 z 200 mm za hmm kolo 190-200....
z tego co pamietam sam zaciski roznia sie nieco budowa , nie pamietam tylko czym dokladnie :/ ....no i pytanie ladowac do dualowki tarcze 200 mm ? nie potrzebuje hebla ktory bedzie mi kolo blokowal jednym palcem..
pzdr 900
z tego co pamietam sam zaciski roznia sie nieco budowa , nie pamietam tylko czym dokladnie :/ ....no i pytanie ladowac do dualowki tarcze 200 mm ? nie potrzebuje hebla ktory bedzie mi kolo blokowal jednym palcem..
pzdr 900
www.mm-foto.pl
no czy jednym palcem?????hehe, tu chyba o hydrauliku mowa.....ja mam mx2 z przodu, 200mm....tak z sumie nie narzekam, tylko tarcza tak dziwnie bulgoce jak jade wolno i hamuje, ale to chyba normalne.......jak chcesz żeby pięknie hamowało to musisz wziąć dobre klamki, nie sam hampel się liczy ;)
one się różnią tym, że do mx2 wchodzi trochę mniejszy, okrągły kloc, a do mx1 bardziej kwadratowy wchodzi, taki jak do hydraulików, no i mx1 ma jakieś tam dodatkowe dziury do chłodzenia, ale przy 200mm to co tam..............ja bym wziął raczej mx1 z 200mm ;), chociaż mx2 200mm też zła nie jest :p
one się różnią tym, że do mx2 wchodzi trochę mniejszy, okrągły kloc, a do mx1 bardziej kwadratowy wchodzi, taki jak do hydraulików, no i mx1 ma jakieś tam dodatkowe dziury do chłodzenia, ale przy 200mm to co tam..............ja bym wziął raczej mx1 z 200mm ;), chociaż mx2 200mm też zła nie jest :p
http://dhcyc.pinkbike.com
no takiego miksu ze hmx1 i 200 nie da rady ;] ...jednym palcem to w przenosni :D , poprostu nie potrzebuje hampla ktory bedzie blokowal kolo , jesli roznica w zacisku jest znikoma to lepiej wziasc 200 mm ( zawsze bedzie latwiej sprzedac :P ) a z drugiej strony 160 ktos sprzedaje u mnie w miescie wiec plus...
ktos cos jeszcze skrobnie ? jakis posiadacz hmx1 z 160 ?
ktos cos jeszcze skrobnie ? jakis posiadacz hmx1 z 160 ?
www.mm-foto.pl
kumpel ma hmx2 (dostał razem z a gangiem jakimś) i łapie mu jak hydraulik, ja kupiłem sobie nówke na allegro i miałem go na przodzie i ciągle kłopoty miałem (mamy tarcze 203mm) teraz mam go z tyłu i łapie świetnie z abu nie puścił jeszcze ani razu a mam stary pancerz bez tej gumowej owijki na zewnątrz i z klamką deore założoną na odwrót (lewa klamka założona po prawej do góry nogami :):):):) )więc jest dobrze =]
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D