Tor do dirtu, northshore

grzesiekc
Kontakt:

Tor do dirtu, northshore

Post autor: grzesiekc »

Witam !
Od razu mowie ze widzialem pare postow nizej temat o torze do dirtu ale nie ma tam zadnego info szukalem rowniez w starszych postach i nic ciekawego nie znalazlem.

Planujemy budowe toru do dirtu oraz northshora. Musimy wykonac plan
a nie bardzo wiemy jeszcze jak, czy ktos wie gdzie mozna znalezc, posiada
plany torow do dirtu, ew przekroje skoczni wraz z wymiarami ? Nie jestem
lamerem i wybudowalem juz sporo skoczni w zyciu ale chodzi mi o rysunki, wymiary, czysta teorie kilku hop, plastykiem to ja nie jestem :)
Druga sprawa to northshore, czy ktos wie jak mozna cos takiego narysowac ?
Mamy go juz zaplanowanego w glowach ale raczej nie bardzo wiemy jak mozna przeniesc to na papier, moze ktos widzial w necie cos takiego ?

W poszukiwaniu tych rzeczy internet takze przeszukalem ale niestety na nic nie trafilem, moze poprostu nie umiem poslugiwac sie google, licze ze znajdzie
sie ktos kto mi pomoze.

Pozdrawiam - Grzesiek
GG 1187411
Serdak
Kontakt:

Re: Tor do dirtu, northshore

Post autor: Serdak »

grzesiekc pisze: ale chodzi mi o rysunki, wymiary, czysta teorie kilku hop
z takim podejsciem to powodzenia- z teori to kupe zrobisz a nie hope: bierzesz tą ziemie co masz sypiesz ze 2-6 m odsiebie na dwie kupy i robisz takie wybicie wzgledem prędkości zebys lądował na lądowaniu- wpadnij na Gocław
JaroX
Kontakt:

Post autor: JaroX »

Było takich postów conajmniej 3. Poszukaj.
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Poza tym ja tego nie rozumiem... wystarczy popatrzeć na jakiś film i widać o co chodzi => wybicie, lądowanie i już. Profil samemu się zrobi, najpierw nieidealny, potem porpawka i już.
I chyba nikt nie jest takim zjebem, żeby latać z miarką i wymierzać hopy według jakiegoś tam planu, bo raz, że pochyłość terenu będzie inna i już wszystko w łeb bierze, a dwa - trzeba jeszcze znaleźć plan dopasowany do własnych możliwości.
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

teee a kto latał z miarką w szklarskiej porębie na dircie??
koleś se dirta tam na zawodach zbodował i musiał mieć idealną hopę do backflipa, ooo to był chyba nypel ale nie jestem pewien
a jak się wkórwiał jak mu łazili kibice po wybiciu... heheheh
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

buehehehe, panowie, na wyczucei wszystko, hopa nie może być za krótka, bo dziobak, musi być dłuższa od roweru, ale bez przesady, im bardziej pionowa, tym wyżej latasz i negatyw musi być bliżej, na odległościówke trzeba mieć prędkość i stosunkowo mały kąt chopy.......pokombinujcie, znajdżcie jednego co będzie testował i do roboty ;)
http://dhcyc.pinkbike.com
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

nic nie robili a udają że się znają... nie rub z tymi 6 metrami "i zobaczysz jak wyjdzie bo się zabijesz, nie masz co tracic czasu bo nikt tu ci ne pomoże(miałem takisam topic 6 miesięcy temu, no może bez ns...)
co do ns to budujesz jak leci, im bardziej dzikie tym lepsze, drewno bież z tatraku, a co do chop to najlepiej gdzieś pomież, wymiary chopek widziałem na pinkbikeu jak wyszukiwałem polskie zdjęcia, powinieneś znaleść.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
grzesiekc
Kontakt:

Post autor: grzesiekc »

Hmm
Po 1 panowie to po waszych wypowiedziach wnioskuje ze nie czytaliscie tego co napisalem tylko odpowiedzieliscie na naglowek.
Wyraznie napisalem ze nie chce tworzyc hopek z planow, nie jedna hope w zyciu postawilem bez planow. Chodzi o to, ze musze zlozyc plan toru do urzedu miasta zeby zostal on zaakceptowany poniewaz chcemy zrobic to legalnie zeby nikt nie mogl sie przyczepic. Musze narysowac plan na ktorym beda uwzglednione hopy w teorii to i tak bedzie wygladalo tak ze sami zrobimy profil skoczni itp itd ale musze miec podkladke tzn musze miec to na rysunku z wymiarami itp, musi to wygladac choc troche profesjonalnie :)
Co do northshora to tez wiem jak sie go robi, ale plan tego tez musze stworzyc... z tym nie da sie tak jak z profilami hop skopiowac tylko trzeba narysowac od poczatku ale jakbym mial cos do wzorowania sie to byloby super... Wiec chlopaki nie bierzcie mnie za kogos kim nie jestem, poprostu chcemy zbudowac tor i musimy przedstawic jego plan jesli mozecie pomoc to bede wdzieczny ;)

Pozdrawiam - Grzesiek
gg 1187411
Serdak
Kontakt:

Post autor: Serdak »

to narysuj pełno falistych lini i powpisuj maxymalna ilośc katów i odległości zebo to jakos spoko wyglądało i idz tam- oby sie udalo !!!!!!!!!!
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

i pokoloruj je na brązowo!!!
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
ODPOWIEDZ