Czym pompować Bombera ?
Czym pompować Bombera ?
Witam. => z gory przepraszam za glupie i banalne pytanie, ale troche sie boje podpiąć pompkę nożną do bombera za 1600 zł :) (rozumiecie)
Mam dylemat gdyz mam nożną pompkę z manometrem (gdzies za 40 zł) i chcialem napompowac moje Z1FR3 i nie wiem dwoch rzeczy. W instrukcji przeczytalem ze mozna pompowac tylko pompką marzocchi, a wentylki wygladaja na takie same jak przy dętkach. poza tym jak juz bede pompowal to od ktorej goleni zacząć ?
Z gory dziekuje za odpowiedzi... nigdy nie pompowalem amora bo mialem RST ;) :D
Mam dylemat gdyz mam nożną pompkę z manometrem (gdzies za 40 zł) i chcialem napompowac moje Z1FR3 i nie wiem dwoch rzeczy. W instrukcji przeczytalem ze mozna pompowac tylko pompką marzocchi, a wentylki wygladaja na takie same jak przy dętkach. poza tym jak juz bede pompowal to od ktorej goleni zacząć ?
Z gory dziekuje za odpowiedzi... nigdy nie pompowalem amora bo mialem RST ;) :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576
-
- Kontakt:
ja miałem np pompke za 7zł z wężykiem i pompuje sie nia super...i nie zwracam uwagi na to co pisze w instrukcji odnośnie cisnienia...Sam je sobie dostosowuje. jak za miekki to pompuje a ja k za twardy to spuszczam...mozna też pompować kompresorem tylko trzeba uważać i zrobić jedno krótkie psikniecie aby nie uszkodzić uszczelek a co do tego to mozesz gibać w która goleń najpierw chcesz...pozdROWER
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
Panie normalnie panie, bierzesz pan instrukcje od swojego marzoka i patrzysz ile mozna do niego wladowac. Bierzesz suwmiarke mierzysz tlok pompki i obliczasz sobie jego objetosc. Teraz bedziesz wiedzial ile powietrza zostanie wtloczone. Nie bedziesz mial sytuacji ze nadepniesz sobie raz a tutaj Ci rozwali zawor czy komore. Nie wiem do ilu sie pompuje amory- nie mam o tym zielonego pojecia ale mysle ze manometr jakos bardzo nie bedzie oszukiwal. Wazne zeby wiedziec ile cm^3 wchodzi przy jednym nacisnieciu tloka, zeby sie wlasnie nie zdziwic. A najlepsza opcja to podjedz do serwisu powiedz ze chcialbys dopompowac i tyle. Powietrze jest za darmo przeciez wiec Cie nie podlicza. TAK mi sie wydaje.
n0 ridE n0 fUN