Zwała z tylnym mechanikiem***))_)=
Zwała z tylnym mechanikiem***))_)=
moj win zip na tył hamuje nie tak zle bo jezdze na nim juz od około 2 miechow
a je***y wciaz zawaliscie ociera
juz nawet koles w najlepszym rowerowym ktory pomagał mi to wyregolowac
powiedział ze nie podejmie sie tego po raz drugi bo tylko sie w smarze upierdoli
ja wydam hajs zeby mu kupic soczek on od soczku bedzie miał srake i h*j z tego wyjdzie
sam siedziałem przy nim z cztery godziny a w dupe sie nie da go wyregolowac
w dodatku kiedy skacze na tylnym kole łapie luzy i tyka
co robic aby lepiej chodził moze ktos miał podobny problem
w gory thx
pzdr
a je***y wciaz zawaliscie ociera
juz nawet koles w najlepszym rowerowym ktory pomagał mi to wyregolowac
powiedział ze nie podejmie sie tego po raz drugi bo tylko sie w smarze upierdoli
ja wydam hajs zeby mu kupic soczek on od soczku bedzie miał srake i h*j z tego wyjdzie
sam siedziałem przy nim z cztery godziny a w dupe sie nie da go wyregolowac
w dodatku kiedy skacze na tylnym kole łapie luzy i tyka
co robic aby lepiej chodził moze ktos miał podobny problem
w gory thx
pzdr
jaaaaaaaa........człowieku!!!!!!!! nikto Ci nie mówił, ze się na tarczy nie skacze?????? poje*ało Cię?????? Naucz sie sam robić przy rowerze, regulacja hamulca tarczowego i to jeszcze mechanika to nie jest trudna rzecz.......możesz regulować przecierz pozycję tarczy między klockami przesówając zacisk po wcześnijszym odkręceniu śróbek (dla mnie to oczywiste że śróbki trzeba odkręcić, nie wiem jak dla innych, dlatego piszę...)......jak wyregulijesz, to nie muszę pisać już, że trzeba je dokręcić....jak tarcza jest krzydo międzu klockami, to powycinaj małe prostokąciki z żyletki i powtykaj gdzie trzeba........miałem gorsze problemy i jakoś sobie poradziłem....:/........
http://dhcyc.pinkbike.com
to albo masz mocowanie w ramie skrzywione, albo masz taki patent jak ja, który lekko mówiąc jest wybitnie nietrafiony......a przyczyną tego jest na 90% skakanie na tylnym kole.....popróbij podkładkami, pomoże też :P na 90% (hehe, ale się złżyło :P), ale to zależy od rozmiaru uszkodzeń/skrzywień.....popatrz, na którym etapie jest nie równo i tam pokmiń cos.....możliwe, że sam hamulec się popsuł.......
mi sie zdaje czy kogos tu mocno popierdo....?? ciekawe ze od 3 lat jakos skacze na tylnym kole robie abubaki itp i jakos nic zlego sie z moim champlem nie stalo :| a rowniez fascynujacy fakt przy filmach streetowych typu Jib , Jib 2 70% kolesi ma chample tarczowe. no ja nie wiem zkad wyscie sie urwali :/ pozdrowienia !!
joachim....to się ciesz, że masz taki hampel........ale sam pomyśl, jaką wielkość ma koło, a jaką tarcza i jakiej trzeba siły, żeby to utrzymać w miejscu........tarcze nie są raczej do trialu......na przód tak, ale nie na tył, no chyba że ktoś naprawdę potrafi, ale nie pierdo*cie mi tu, ze tarcze są do podskakiwania na tylnym kole!!!!!!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a ja się boję o mojego Mazocha bomber MX comp`a Coil bo mam tarcze 200 i XT`ki i myślę że chyba mi golenie lekko pekają przy koronie lub też sam teflon :(
A co do topicu:
Na tarczy się nie skacze moim zdaniem na kółku!! Lepiej już zainwestuj w V-ke
Jeśli tarcza jest skrzywiona w jednym miejscu to bierzesz ją w łapke i odginasz. Regulacja mechaników jest dość łatwa. Ja i tak wole hydraulike :P
Pozdrower i powodzenia
A co do topicu:
Na tarczy się nie skacze moim zdaniem na kółku!! Lepiej już zainwestuj w V-ke
Jeśli tarcza jest skrzywiona w jednym miejscu to bierzesz ją w łapke i odginasz. Regulacja mechaników jest dość łatwa. Ja i tak wole hydraulike :P
Pozdrower i powodzenia
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt: