Zwała z tylnym mechanikiem***))_)=

Hof
Kontakt:

Zwała z tylnym mechanikiem***))_)=

Post autor: Hof »

moj win zip na tył hamuje nie tak zle bo jezdze na nim juz od około 2 miechow
a je***y wciaz zawaliscie ociera
juz nawet koles w najlepszym rowerowym ktory pomagał mi to wyregolowac
powiedział ze nie podejmie sie tego po raz drugi bo tylko sie w smarze upierdoli
ja wydam hajs zeby mu kupic soczek on od soczku bedzie miał srake i h*j z tego wyjdzie
sam siedziałem przy nim z cztery godziny a w dupe sie nie da go wyregolowac
w dodatku kiedy skacze na tylnym kole łapie luzy i tyka

co robic aby lepiej chodził moze ktos miał podobny problem
w gory thx
pzdr
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

jaaaaaaaa........człowieku!!!!!!!! nikto Ci nie mówił, ze się na tarczy nie skacze?????? poje*ało Cię?????? Naucz sie sam robić przy rowerze, regulacja hamulca tarczowego i to jeszcze mechanika to nie jest trudna rzecz.......możesz regulować przecierz pozycję tarczy między klockami przesówając zacisk po wcześnijszym odkręceniu śróbek (dla mnie to oczywiste że śróbki trzeba odkręcić, nie wiem jak dla innych, dlatego piszę...)......jak wyregulijesz, to nie muszę pisać już, że trzeba je dokręcić....jak tarcza jest krzydo międzu klockami, to powycinaj małe prostokąciki z żyletki i powtykaj gdzie trzeba........miałem gorsze problemy i jakoś sobie poradziłem....:/........
http://dhcyc.pinkbike.com
Hof
Kontakt:

z odkrecaniem od adaptera i ponownym ustawianiem probowałem
ale prosto nie da sie ustawic
dhcyc
Kontakt:

to albo masz mocowanie w ramie skrzywione, albo masz taki patent jak ja, który lekko mówiąc jest wybitnie nietrafiony......a przyczyną tego jest na 90% skakanie na tylnym kole.....popróbij podkładkami, pomoże też :P na 90% (hehe, ale się złżyło :P), ale to zależy od rozmiaru uszkodzeń/skrzywień.....popatrz, na którym etapie jest nie równo i tam pokmiń cos.....możliwe, że sam hamulec się popsuł.......
Hof
Kontakt:

hmmm wszystko chyba proste
moze hampel...a co do podkładek to gdzie je wkisic..pod sruby?
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

to co, jak ma się tarcze to koniec ze skakaniem na tylnym kole? hmmm...bo to nie jest coś co bardzo mnie kręci ale czasem sobie skocze pare, parenaście razy... a myślałem o zmianie vki na tarcze :/
A jak wygląda sprawa z abubaką przy tarczy? wytrzyma i nie będzie łapała luzów?
joachim
Kontakt:

Post autor: joachim »

mi sie zdaje czy kogos tu mocno popierdo....?? ciekawe ze od 3 lat jakos skacze na tylnym kole robie abubaki itp i jakos nic zlego sie z moim champlem nie stalo :| a rowniez fascynujacy fakt przy filmach streetowych typu Jib , Jib 2 70% kolesi ma chample tarczowe. no ja nie wiem zkad wyscie sie urwali :/ pozdrowienia !!
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Matko boska myslałem ze padne jak czytam ze skaczesz sobie na tylnym kole majac tarcze... LOL
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
dhcyc
Kontakt:

joachim....to się ciesz, że masz taki hampel........ale sam pomyśl, jaką wielkość ma koło, a jaką tarcza i jakiej trzeba siły, żeby to utrzymać w miejscu........tarcze nie są raczej do trialu......na przód tak, ale nie na tył, no chyba że ktoś naprawdę potrafi, ale nie pierdo*cie mi tu, ze tarcze są do podskakiwania na tylnym kole!!!!!!!!
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

tarczy sie nie nadają do trialu bo sa za sztywne, wprawdzie niektórzy jeźdzą ale to sie szybko urywa, ja mam z tyłu hayeska mx2 i robie abubaci i nic sie z nim nie dzieje :) mam fart :D możliwe że ta tarcza 200 też coś daje =]
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

abubaca + 200mm hayes hmx2 = peknieta rama kony u kumpla :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Masta Blasta
Kontakt:

Post autor: Masta Blasta »

a mi wyrwało golenie w dj.zbyszku qr.30mm od skakania na przednim kole !!
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

a ja sie zastanawiam, co by bylo jak bym zalozyl sobie tarcze 200mm do duro i grimece sys-12.... narazie mam tarcze 160 i przy hamowaniu tak dziwnie "cos robi" i mam wrazenie, ze ten duro juz luzy zlapal....
dhcyc
Kontakt:

ehehehe.........lepiej nie próbuj lizzard king, były foty jakiegoś srsauntoura, co mu odrąbało pół dolnej goleni i to samym shimano 525 hydraulikiem :p, ale na 90% to widziałeś :P
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

a ja się boję o mojego Mazocha bomber MX comp`a Coil bo mam tarcze 200 i XT`ki i myślę że chyba mi golenie lekko pekają przy koronie lub też sam teflon :(

A co do topicu:
Na tarczy się nie skacze moim zdaniem na kółku!! Lepiej już zainwestuj w V-ke
Jeśli tarcza jest skrzywiona w jednym miejscu to bierzesz ją w łapke i odginasz. Regulacja mechaników jest dość łatwa. Ja i tak wole hydraulike :P

Pozdrower i powodzenia
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

dhcyc widzialem, widzialem :D
TwojaStara!
Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
Kontakt:

Post autor: TwojaStara! »

lol...
www.dirt71.prv.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

bloszek co Ty ********** za przeproszeniem z tym braniem tarczy "w lapke"??mam Ci powiedziec co sie bierze w lapke :)??w rekach tarczy nie wyprostujesz nei ma bata...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
dhcyc
Kontakt:

piotrex, pomyśl, co ty pierd***sz, jeżeli tarcza jest lekko skrzywiona, to da się ja naprostować rękami bez problemu, ale jak to skrzywnienie jest widoczne gołym okiem to qpa......
ODPOWIEDZ