Niedostępna Przehyba?!!

ABG
Kontakt:

Niedostępna Przehyba?!!

Post autor: ABG »

przede wszystkim do bikerów z Sącza, czy słyszeliście coś (takie ploty doszły do mnie do Krk) o planowanym przez dyrekcję popradzkiego parku krajobrazowego zamknięciu dla nas tej kultowej góry (zwłaszcza żółtego szlaku-miód), jak wiecie coś więcej dajcie info, pozdrawiam
DUD
Kontakt:

Post autor: DUD »

Przechyba ----OGIEŃ Z DUPY !!
częstao tam jeżdże
OZD!!
ABG
Kontakt:

DUD pisze:Przechyba ----OGIEŃ Z DUPY !!
częstao tam jeżdże
Stary naprawdę precyzyjnie odniosłeś się do tematu
mimmo
Kontakt:

Post autor: mimmo »

e nic nie słyszałem - w tym roku juz bylismy na górze, ale ciężko było bo śnieg do poziomu jakieś 900 m i zielony na barcice - parę gleb i mało błota - ja nie wiem w jaki sposób mogli by zamknąc i z jakiego powodu - tam nie ma jakichś szczególnych przeciwskazań, anie niszczenia przyrody, nawet motorami enduro się noszą z suchej - chyba ze chodzi o motory. No pozdrawiam. Acha jak bys sie wybierał daj znać moze by urzadzil jakis wjazd na góre!!
.: mimmo :.
mimmo
Kontakt:

(wajzd - tzn. zeby ktoś nas wywiózł :)
czaja
Kontakt:

Post autor: czaja »

niby jak mieliby to zrobic? ogrodzic caly beskid sadecki jakims plotem???jak sie jedzie od strony gabonia jest taki lesniczy,ktory ma uaza i wywozil nas kilka razy za 0,5 czystej + zwrot paliwa.nie wiem jak jest teraz,bo dawno temu tam nie bylem

prehyba rulez.zjazd z gory do rytra->jak ktos jechal to wie o co chodzi :) 12 km dh
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=558293
ABG
Kontakt:

czaja pisze:niby jak mieliby to zrobic? ogrodzic caly beskid sadecki jakims plotem???jak sie jedzie od strony gabonia jest taki lesniczy,ktory ma uaza i wywozil nas kilka razy za 0,5 czystej + zwrot paliwa.nie wiem jak jest teraz,bo dawno temu tam nie bylem

prehyba rulez.zjazd z gory do rytra->jak ktos jechal to wie o co chodzi :) 12 km dh
zjazd do Rytra to niebieski szlak- trzeba przyznać że piękna sprawa ale preferuję żółty w stronę Starego Sącza (chyba dłuższy i bardziej zróżnicowany, hopki itp) ale nie upieram się bo nieieskim jechałem ostatnio jakieś 10 lat temu, kiedy kochałem się w czymś takim jak xc. Co do ogrodzenia beskidów- w Zawoi czy Karkonoszach nikt tego nie robi a jednak zakaz jest (niestety dość skutecznie egzekwowany).
Mam pytanie do wszystkich którzy tam jeżdżą -jak jest z podjazdem? czy ktoś wywozi bikerów od Gołkowic (asfaltem)
PS widzę czaja że miszkamy blisko siebie;) (sądząc po zdjęciu na pinkbike) -ja dokładnie po drugiej stronie Wisły
mimmo
Kontakt:

ciężko jest z tymi wjazdami czasem się uda czasem nie - tzreba sie w każdym razie nachodzić za tym - może jak by się jakoś zorganizować, ale oficjalnie nikt cię tam nie wywiezie - ale jak już kiedyś będziesz na górze to spróbuj jeszcze zielony szlak na barcice (między niebieskim i żółtym) końcówka jest zajebista.
No pozdrawiam wszystkich wybierających sie w beskid. zawsze się znajdzie górka - acha na wierchomli będzie coraz ciekawiej - trasa zjazdowa już prawi gotowa. Też polecam :)
ODPOWIEDZ