czemu HAMULC HAYESE MX 2 HD przód tak dzwoni??
czemu HAMULC HAYESE MX 2 HD przód tak dzwoni??
czołem mam HAYESA MX 2 HD z przodu i chce kupić do tyłu takiego samego tylko się zastanawiam czy HD 8" czy XC 6". ten 6" na pewno by tak nie dzwonił na wybojach jak 8" i nie wiem co zrobić??
może tył jest bardziej stabilniejszy??
bo tarcza 6" na pewno jest bardziej stabilna i by tak nie latała
POMOCY
pozdrawiam DAREKO
może tył jest bardziej stabilniejszy??
bo tarcza 6" na pewno jest bardziej stabilna i by tak nie latała
POMOCY
pozdrawiam DAREKO
Dzwoni? Tzn. masz jakies metaliczne dzwieki? Ja mam hayes 9 ale sadze ze jesli tarcza Ci dzwoni to masz ja zle dokrecona. Dokrec i powinno byc ok. A jesli to zacisk to juz Ci nie pomoge bo mam iny i nie wiem jak mx2 jest zbudowany.
A jesli chodzi o roznice pomiedzy 8 " a 6" to jest tylko w sile hamowania. Obie sa tak samo sztywne (mam obie). Tarcze sa na sztywno dokrecone do piasty wiec nie wiem jak moga dzwonic na wybojach.
A jesli chodzi o roznice pomiedzy 8 " a 6" to jest tylko w sile hamowania. Obie sa tak samo sztywne (mam obie). Tarcze sa na sztywno dokrecone do piasty wiec nie wiem jak moga dzwonic na wybojach.
dzwonia bo sie obijaja o klocki :P tarcze do hujesa maja ten urok ze sa ciensze niz zwykle i wlasnie przy 200 efekt dzwonienia wystepuje (nie jest to moj wymysl tylko pare posiadaczy hujesa mi tak mowilo :P) sam mam hmx1 160mm na tyle, ale tarcze nieoryginalna. co prawda ledwo co sie zmiescila miedzy klocki gdyz poniewaz zacisk nowka byl i kloce tez, ale dotarlo sie troche idaje rade. na przod bede bral tez hmx1 kieeedys ale zastanawiam sie czy nie lepiej jakies jeoryginalnej ale grubszej tarczy nie zapodac
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
hayesy maja to do siebie że dzwonią
jest to tez kwestią regulacji
po pewnym czasie same się docierają
możesz jeszcze raz je wyregulować
może hamulec na piaście słobo się trzyma i na zakrętach tarcza trze
zobacz czy przy dolnej śróbce hamulec nie jest wysunięty zbyt blisko tarczy
jeśli masz wytarty lakier od strony tarczy to znaczy że to o to trze tarcza
a nie o klocki
jest to tez kwestią regulacji
po pewnym czasie same się docierają
możesz jeszcze raz je wyregulować
może hamulec na piaście słobo się trzyma i na zakrętach tarcza trze
zobacz czy przy dolnej śróbce hamulec nie jest wysunięty zbyt blisko tarczy
jeśli masz wytarty lakier od strony tarczy to znaczy że to o to trze tarcza
a nie o klocki
dareko a moza nam powiesz dokaldnie kiedy dzwonia jak skrecasz, jak jedziesz prosto, jak hamujesz( niektore jeszce piszcza przy hamowaniu) jesli "dzwonia" to jak juz reszta powidziala musis wyregulowac go zobaczysc czy trze o klocki czy o sam zacisk, zobaczyc czy na widelcu jest dobrze dokrecony, czy na piascie ITP to jest prosta konstrykcja, nie powinienes miec problemu
P.S. ma ktos na sprzedarz jakiegos hayesa hmx 1/2 180mm i w gore ??? piszcie gg: 1083793
P.S. ma ktos na sprzedarz jakiegos hayesa hmx 1/2 180mm i w gore ??? piszcie gg: 1083793
dziala super =>Z.1QR.20 z 2000
Ja mam i z tyłu i z przodu MX-1 i obie na 203mm, powiem ci tylko że z tyłu jest dużo ciszej, czaseem sie zdarzy że brzdęknie ale rzadko, pzród mam od niedawna ale zdarza sie że ostro dzwoni np. jak sie szybko jedzie i skręca gwałtownie kierą, w końcu nie jest to wszystko chyba tak idealnie prościutki i dopasowane żeby było zawsze idealnie, napewno dużo zależy jak sobie ustawisz bo wiadomo że jak weźmiesz oddalisz sobie jak najdalej klocki od tarczy to dzwoniło raczej nie bedzie ale klameczka bedzie bardzo luźniutko chodziła a jat tego nie lubie i sram na dzwonienie. Pokombinuj troche z tymi ustawiniami to może bedzie lepiej. Zakrec kołem w miejscu trzymając rower w górze i oblookaj który klocke jest za blisko czy coś w tym stylu. Powiem ci jeszcze że kumpel ma od roku a ganga z MX2 203 mm na obu kołach i jak czasem razem gdzieś jedziemy szybko to tez mu zadzwoni ale chyba mnie po takim czasie no bo jednak klocki juz swoje przeszły czyli sa dalej od tarczy.
To tyle, pozdro
To tyle, pozdro