Ulepszanie hampla
-
- Kontakt:
Ulepszanie hampla
A wiec jestem początkującym bikerem i nie znam sie jeszcze na sprzęcie za dobrze. Mam hample tarczowe ale to są tzw spowalniacze. Zbieram kase na coś lepszego ale to troche potrwa. Może znacie jakieś sposoby żeby te hample działały troche lepiej. Czy przejechanie papierem ściernym po tarczy coś da??????
-
- Kontakt:
Ehhhhh.....uwielbiam ludzi konkretnych......."mam hample tarczowe ale tzw spowalniacze", to jest jakaś konkretna firma?????? Jak masz "spowalniacze" to kupa hamulce, a tamte na śmietnik wyrzóć.....chyba, że chcesz się srać z czyszczeniem klocków, ewentualną ich wymianą i czyszczeniem tarczy to proszę bardzo (bo pewnie zatłuszczona), ale mniej nerwów stracisz kupując nowe.........np Hayesy MX-2, czy Blackboxy, o ile znasz te nazwy :P
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
to tak jak byś chciał ulepszyć malucha i zrobić z niego porshe :-( tak sienei da jeśli masz g**** to nie zrobisz z tego snikersa takie życie za jakość trzeba niestary zapłacić przetarcie tarczy i klocków jak na moje nie wystarczy poprostu działanie hamulca jest kijowate i nic z tym nie zrobisz:(
Ostatnio jeździłem na black boxie i spodobał mi się jedynym mankamentem był skok klamki bo ja mam hydraulike także sie przyzwycaiłem :-) może gadam tu jakieś niestwożone rzeczy no ale takie są moje spostrzeżenia
Pozdrawiam i powodzenia
Ostatnio jeździłem na black boxie i spodobał mi się jedynym mankamentem był skok klamki bo ja mam hydraulike także sie przyzwycaiłem :-) może gadam tu jakieś niestwożone rzeczy no ale takie są moje spostrzeżenia
Pozdrawiam i powodzenia
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
-
- Kontakt: