Nie, nie jest to kolejny temat czy taki widelec jest dobry i czy ktos ma na sprzedaz (chociaz czesciowo... ale nie uprzedzajmy faktow).
Prosilbym bardzo posiadaczy tego widelca o wypowiedz o kapslu ktory jest uzywany zamiast gwiazdki. Czy ciezko cos takiego dostac, albo dorobic? Jesli mozna dorobic to gdzie i (mniej wiecej) za ile. Mam okazje kupic taki sztuciec ale bez kapsla, a slyszalem ze gwiazdka sie nie bedzie trzymala w rurze i jakies takie historie.
Za wszelkie wypowiedzi dziekuje:)
trek bruiser sztuciec
-
- Kontakt:
trek bruiser sztuciec
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
.::GG[4839750]::.
dostać nie dostaniesz. Chyba że ktoś ma kilka widelców a kapsel sobie o jeden mniej zostawi.
Dorobić można z takiego profilu sześciokatnego co z niego ślusarze nakrętki tna jak plasterki. Od środka wytaczasz pod 1i1/8" i gwintujesz. Nie wiem jaki gwint czy metryczny czy calowy.
Nie wiem czy taki duzy gwint mozna łatwo zrobić.
Gwiazka moze tylko dlatego nie przypsować- że rura sterowa mu gruubą ścianke i mniej miejsca na gwiazdkę. Ale to ok. 10zł i mozna chyba spróbwać , nie?
A jak już wejdzie do będzie się chyba lepiej trzymała niż normlanie, chyba że tak sie złoży że kat będzie taki, że sie wyślizgnie spowrotem.
Dorobić można z takiego profilu sześciokatnego co z niego ślusarze nakrętki tna jak plasterki. Od środka wytaczasz pod 1i1/8" i gwintujesz. Nie wiem jaki gwint czy metryczny czy calowy.
Nie wiem czy taki duzy gwint mozna łatwo zrobić.
Gwiazka moze tylko dlatego nie przypsować- że rura sterowa mu gruubą ścianke i mniej miejsca na gwiazdkę. Ale to ok. 10zł i mozna chyba spróbwać , nie?
A jak już wejdzie do będzie się chyba lepiej trzymała niż normlanie, chyba że tak sie złoży że kat będzie taki, że sie wyślizgnie spowrotem.
dupa.
-
- Kontakt: