joł
mam klopota z moim deore 525, przedni hampel zostal przezze mnie zalany wd40 (przez przypadek jak by co) i kiepsko dziala, jednak to nie jedyna jego wada, druga to fakt ze cos za malo jest chyba plynu w hamplu. probowalem nalac i kiedy troche dolalem i poruszalem klamka to wylecialy bombelki powietrza. kiedy przestaly leciec to odkrecilem troche ta srube do odpowietrzania chyba na zacisku i zaczal plyn leciec. wiec uznalem ze jest pelny i gotowy do jazdy. kiedy go odwrocilem i poczekalem to okazalo sie ze chamuje gorzej niz wczesniej. kurn.a! juz nie wiem co mam robic.
mam dwa pytania:
-co zrobic z klockami zalanimy wodka
-jak zalac prawidlowo hampel?
prosze o jakas odpowiedz bo nie chce wydawac kupy kasy na serwis.
jak zalac hampla?
no odkrec ta srube i wlewaj tam plyn...az w zbiorniczku bedzie duzo...i zakrec zbiorniczek i srubke ta na dolealbo wez i wlewaj plyn do zbiorniczka odkrec srubke na dole...naciskaj klamke(bedzie lecial plyn) dolewaj plynu do zbiorniczka...jezeli poleci powietrze to oke...i ponaciskaj tak z 15 razy ciagle dolewajac i bedzie luz...jeszcze przydalo by sie zebys zalozyl wezyk do tej srubki przed tym wszystkim i bys widzial czy sa pecherze powierza i nie porozlewal bys plynu...a co do zalanych klockow to watpie zeby ci cos pomoglo bo zapewne wd 40 wsiaknelo w nie bo jest to srodek silnie penetrujacy i klocki masz to wymiany...a tak co moze troche pomoc to tarcze w plynie do mycia naczyn szoruj...i to dlugo bo w brew pozorom ciezko to zmyć.... a kloce wypal nad ogniem albo włóż do piekarnika...chociaz jak ostatnio moj kumpel wypalał kloce to mu klocek odpadł od tej blachy co go trzyma...i musial kupic nowki...to tyle...
pozdrawiam
pozdrawiam