Po co w streecie twardy widelec?:D
Po co w streecie twardy widelec?:D
Siemanko. Ej moze to glupi temat ale zastanawiam sie nad zmiana mogego amorka na sztywny widelec bo jezdze w streecie. Powiedzcie mi, co wogole daje sztywny widelec? Czy latwiej sie jezdzi w streecie na sztywnym widelcu? Pozdrawiam
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
-
- Kontakt:
lankruno wiesz w streecie uzywa cie sztywnego widelca po to by latwiej bylo wykonywac tricki na przednim kole i ogulnie panujesz lepiej nad rowerem bo nie buja ci nic z przodu...ale czy ja wiem czy jest regulol ze w streecie trzeba miec sztywniaka...sztywny zakladaja ziomy ktore chca miec tzw bmx'a na duzych kolach...jezeli nie robisz ztairgapów i innch skoków tego tupu i jak juz skoki jakies to w skateparku i na rampach to mozesz se spoko kupic sztywniaka...
pozdro
pozdro
czesci(nawet-70%)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
-
- Kontakt:
ja mam sztywnika w dircie. na poczatku jak go zalozylem nie moglem nawet bunnego zrobic ale po 2 dniach jazdy sie przyzwyczailem. w streecie robi mi sie latwiej niektore rzeczy jednak niekture ida gorzej np. ciezej mi jest podniesc kolo do manuala bo nie mam jak sie wybic a tak z amor wybijal. oglolnie bardzo przyjemnie sie jezdzi na sztywnym :]
SPRZEDAM widly Treka, kiera x2, mostek x2, hampel, klamka, siodlo, kolo tyl
gg:1732587
gg:1732587
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt:
nie. to tylko w polsce sie przyjeło ze rower do streetu musi wazyc 30kg., byc cały Cr-Mo, bez amora, bez przeżutki i koniecznie na 24 :/... nie wiem skad sie to wzieło w naszym pojebanym kraju, ale napewno jest to efekt jakiegos błedu w pogladaniu kolegów zza ocenau, bo oni np. swietnie dają sobie rade na ramach alu, z amorem i nawet z przeżutkami....
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
-
- Kontakt:
ja tam nie umialbym skakac na sztywnym :P jakos poprostu street na duzych kolach to dlamnie jest z amorem :] a nie mam bmxa tylko dlatego ze tam jest sztywny. Zreszta zastanawia mnie przerabianie rowerow duzych na bmxy... przeciez i tak na bmxach sie robi wszystko latwiej :D
[url=http://www.choody.com]http://www.choody.com[/url]
Polish Bike Trial Forum
Polish Bike Trial Forum
no panie Sedrik ty chyba nie bierzesz pod uwage realiow życia w Polsce, nie każdy ma kur.wa sponsoring od rodziców na super sprzęt, a normalnie wesjeden przykład pod uwagę: taki PIke w USA kosztuje około 450$ średni pracownik zarabia przyjmimiy około 1200$ więc może sobie go kupic za jeden raz, a czy w Polsce przy cenie Pike Sl 1959 i pensji zędu około 1500zł kupisz go sobie!!!!za rok chyba bo trzeba jeszcze oddac połowe na oplaty i z czegos żyć.
Co do wytrzymałości to może weś pod uwage że koledzy za Oceanu raz żyją w innym świecie, dwa sponsoring, trzy uznanie gwarancji to coś powszechnego( nie jak unas:( , i przez to mogą sobie kupować ramki
typu Cannondale, 24 Bicycles itp.
No ale pewnie dla Ciebie to żadna róznica 2500
za La toy'a czy 900zł za SuburbanaI czy ty myslisz ,że większośc tu obecnych nie chciała by 13kg streetówki.
Co do Singla to sam Cowan(wkońcu to pewnie jakis autorytet dla Ciebie) mówił ,że sigle to kwestia gustu.
A czy efektem błedu nie jest używanie roweru Dh do jezdzenia do sklepu po zakupy?!
A niezły BMX to też wydatek żedu 2500zł, choć mozna i na takim za 1300 nieżle pozamitać.
Ludzie wybieraja 24' MTB bo jest przatyczniejsze. Dojedz sobie na tor npo. 15km
na BMX!
Główny temat: Jeśli masz jakiś badziewny amor to wsumie możesz zmienic, da się przyzwyczajć najlepiej kup odrazu dobre przedbie widły np. DMR i po sprawie będą mocna i wmiarę lekkie, no chyba, ze 2,5 kg Trek ci nie wadzi.
Twój wybór najalpeij jakbys miał jakiegos kolege co dałby ci pojezdzic z dzień, dwa na sztywnym. Wtedy byś ztwierdził jak ci sie podoba
Co do wytrzymałości to może weś pod uwage że koledzy za Oceanu raz żyją w innym świecie, dwa sponsoring, trzy uznanie gwarancji to coś powszechnego( nie jak unas:( , i przez to mogą sobie kupować ramki
typu Cannondale, 24 Bicycles itp.
No ale pewnie dla Ciebie to żadna róznica 2500
za La toy'a czy 900zł za SuburbanaI czy ty myslisz ,że większośc tu obecnych nie chciała by 13kg streetówki.
Co do Singla to sam Cowan(wkońcu to pewnie jakis autorytet dla Ciebie) mówił ,że sigle to kwestia gustu.
A czy efektem błedu nie jest używanie roweru Dh do jezdzenia do sklepu po zakupy?!
A niezły BMX to też wydatek żedu 2500zł, choć mozna i na takim za 1300 nieżle pozamitać.
Ludzie wybieraja 24' MTB bo jest przatyczniejsze. Dojedz sobie na tor npo. 15km
na BMX!
Główny temat: Jeśli masz jakiś badziewny amor to wsumie możesz zmienic, da się przyzwyczajć najlepiej kup odrazu dobre przedbie widły np. DMR i po sprawie będą mocna i wmiarę lekkie, no chyba, ze 2,5 kg Trek ci nie wadzi.
Twój wybór najalpeij jakbys miał jakiegos kolege co dałby ci pojezdzic z dzień, dwa na sztywnym. Wtedy byś ztwierdził jak ci sie podoba
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
-
- Kontakt:
Sedrik masz racje....
Czarnuchco ty gadasz... tam nie mają żadnych zaraz pików... widziałem blacki, czasem marcoki starsze... no znalazłes wytłumaczenie na amor...a na alu rame?? na przerzutki??? poprostu z niektórymi z nas jest cos nie tak... albo lubią 24 i cr-mo i zeby ich rower wazył 25kilo.....
Czarnuchco ty gadasz... tam nie mają żadnych zaraz pików... widziałem blacki, czasem marcoki starsze... no znalazłes wytłumaczenie na amor...a na alu rame?? na przerzutki??? poprostu z niektórymi z nas jest cos nie tak... albo lubią 24 i cr-mo i zeby ich rower wazył 25kilo.....
http://www.jokejoke.prv.pl/
[]_ ([]) []_, czy na zachodznie nie jezdza na stawych ramach? jezdz, przykładem moze byc norco 604 street,
co do przerzutek to tez nie wszyscy smigaja z przerzutkami np hannah jezdzi na singlu, a kyle strait startował w rampage na singlu (z takim dziwacznym napinacze;P) wiec singiel to kwestia gustu!
pozdrawiam
co do przerzutek to tez nie wszyscy smigaja z przerzutkami np hannah jezdzi na singlu, a kyle strait startował w rampage na singlu (z takim dziwacznym napinacze;P) wiec singiel to kwestia gustu!
pozdrawiam
mtb to ***
[]_ ([]) []_ czy ty jetses ułomny czy jak czytać ze zrozumieniem nie umiesz w szkole nie było?? Przeciez przykład cenowy dotyczy także ram, nie czepiam sie o cene przezrzutki bo mozna sobie Sore czy cos kupic.
Oczywiscie każdy lubi 25kg ja nawet sobie ołowiu doleje żeby tak z 50kg sztywnego mieć, bedzie ci pasowac.
I wiedział byś o czym mówie gdybyś choc raz musiał zarobić pieniadze na rower a nie od rodziców brac!!!!!!!
Oczywiscie każdy lubi 25kg ja nawet sobie ołowiu doleje żeby tak z 50kg sztywnego mieć, bedzie ci pasowac.
I wiedział byś o czym mówie gdybyś choc raz musiał zarobić pieniadze na rower a nie od rodziców brac!!!!!!!
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
-
- Kontakt:
Ja zarabiam na rower, co prawda pracuje u Matki (mam 15 lat) ale zarabiam jakby nie było i powiem że taka mania na "identyczne" bajki sie rodzi, tylko że przyznałbym rację obu stronom ponieważ 24" mają wiele zale w streecie/dircie ponieważ skracają ci tył i łatwiej poderwać rower.. Ja rozwiązałem ten problem przez kupno krótkiej ramy i mam 26" koła... Teraz właśnie sie zastanawiam czy nie wymienić bo w powietrzu zawadzam kierą o kolano i nie moge zrobić X-up'a :(.. A co do BMX to według mnie wszystkie tricki robi sięłatwiej na rowerku ala "MTB" Jeździłem na bmx'ie i to jest wogóle niesterowne i nie rozpedza sie tego dobrze, tak jakbym na reksiu jechał :/ Klapa centralna, a na moim to fruuuuu latam jak strzała no i mój bajk wazy 2x mniej :P :D A propo sztywnego widelce to jażdząc na nim wyrobisz technikę i popsujesz nadgarstki :] Polecam rehehehee ale serio jak przejdziesz na amora sprowrotem to będziesz lepszy :D Pozdro all i nie kłućcie się, za wszystkie błędy w pisowni przepraszam, nie czytałem tego :P
<(=Ride or die=)>
obetnij kiere!Ganja_Farmer pisze:zawadzam kierą o kolano i nie moge zrobić X-up'a
własnie ze jest cholernie sterowneGanja_Farmer pisze:jest wogóle niesterowne
z czego złozyłes ten rower ze wazy 8kg?Ganja_Farmer pisze:no i mój bajk wazy 2x mniej
gówno prawda... jezdze na sztywnym i nie mam zadnych problemów z nadgarstkamiGanja_Farmer pisze:popsujesz nadgarstki
mtb to ***
Czarnuch...to chyba Ty jednak jestes mało rozgarnięty...
... gdzie jest napisane ze od razu masz kupowac Pike i Cannondale
przezutki tez chyba nie potrzebujesz XTR ?
korba....nie musisz miec koniecznie BMX..która wazy w chooja...w zupełnosci wystarczy Hussefelt albo nawet blackbox.
...ok...koła muszą byc zajebsite, ale tez nie muszą wazyc 10kg.
...nie rozumiem do czego kierujesz to pytanie ?
... gdzie jest napisane ze od razu masz kupowac Pike i Cannondale
przezutki tez chyba nie potrzebujesz XTR ?
korba....nie musisz miec koniecznie BMX..która wazy w chooja...w zupełnosci wystarczy Hussefelt albo nawet blackbox.
...ok...koła muszą byc zajebsite, ale tez nie muszą wazyc 10kg.
...nie rozumiem do czego kierujesz to pytanie ?
http://www.pinkbike.com/photo/927858/