Po co w streecie twardy widelec?:D

lankru
Kontakt:

Po co w streecie twardy widelec?:D

Post autor: lankru »

Siemanko. Ej moze to glupi temat ale zastanawiam sie nad zmiana mogego amorka na sztywny widelec bo jezdze w streecie. Powiedzcie mi, co wogole daje sztywny widelec? Czy latwiej sie jezdzi w streecie na sztywnym widelcu? Pozdrawiam
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

A przyzwyczaisz się już wogóle do sztywniaka, ja bym nie mógł....
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
cwaniak_71
Kontakt:

Post autor: cwaniak_71 »

lankruno wiesz w streecie uzywa cie sztywnego widelca po to by latwiej bylo wykonywac tricki na przednim kole i ogulnie panujesz lepiej nad rowerem bo nie buja ci nic z przodu...ale czy ja wiem czy jest regulol ze w streecie trzeba miec sztywniaka...sztywny zakladaja ziomy ktore chca miec tzw bmx'a na duzych kolach...jezeli nie robisz ztairgapów i innch skoków tego tupu i jak juz skoki jakies to w skateparku i na rampach to mozesz se spoko kupic sztywniaka...
pozdro
czesci(nawet-70%)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=469969
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

an sztywnym trudniej. bola rece. rozpieprzaja sie nadgarstki, stawy etc... ale czemu nie, bardzo ekonomiczne rozwiazanie, jesli sie przzwyczaisz jest ok ale przydaja sie tylko dobre kolo na przod i nienajgorsze stery :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
mlody_milczar
Kontakt:

Post autor: mlody_milczar »

ja mam sztywnika w dircie. na poczatku jak go zalozylem nie moglem nawet bunnego zrobic ale po 2 dniach jazdy sie przyzwyczailem. w streecie robi mi sie latwiej niektore rzeczy jednak niekture ida gorzej np. ciezej mi jest podniesc kolo do manuala bo nie mam jak sie wybic a tak z amor wybijal. oglolnie bardzo przyjemnie sie jezdzi na sztywnym :]
SPRZEDAM widly Treka, kiera x2, mostek x2, hampel, klamka, siodlo, kolo tyl
gg:1732587
ChaRlie.FR
Kontakt:

Post autor: ChaRlie.FR »

mlody_milczar off topic jakie masz to siodło ?? bo fajnie wygląda i pewnie fajnie sie siedzi :D
http://karolek.free.fr/
TwojaStara!
Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
Kontakt:

Post autor: TwojaStara! »

Chcesz się przeżucić na coś innego a nie wiesz nawet dlaczego?:|
Ja jeździłem w dircie na sztywniaku i sobie chwale sztywniaki bo najwięcej wtedy techniki się uczy...teraz jak już mam technike się przesiadłem na amorka...
www.dirt71.prv.pl
emtecc
Kontakt:

Post autor: emtecc »

sztywniak = 0 problemow niemartwisz sie ze ci cos jebnie ze cos zjebiesz ... a pozatym czemu nieda sie gapow robic ?
ride 4 fun i juz ***!
[url=http://judugallery.prv.pl/]jujugalery[/url]
Sedrik
Kontakt:

Post autor: Sedrik »

nie. to tylko w polsce sie przyjeło ze rower do streetu musi wazyc 30kg., byc cały Cr-Mo, bez amora, bez przeżutki i koniecznie na 24 :/... nie wiem skad sie to wzieło w naszym pojebanym kraju, ale napewno jest to efekt jakiegos błedu w pogladaniu kolegów zza ocenau, bo oni np. swietnie dają sobie rade na ramach alu, z amorem i nawet z przeżutkami....
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
choody.com
Kontakt:

Post autor: choody.com »

ja tam nie umialbym skakac na sztywnym :P jakos poprostu street na duzych kolach to dlamnie jest z amorem :] a nie mam bmxa tylko dlatego ze tam jest sztywny. Zreszta zastanawia mnie przerabianie rowerow duzych na bmxy... przeciez i tak na bmxach sie robi wszystko latwiej :D
[url=http://www.choody.com]http://www.choody.com[/url]
Polish Bike Trial Forum
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

no panie Sedrik ty chyba nie bierzesz pod uwage realiow życia w Polsce, nie każdy ma kur.wa sponsoring od rodziców na super sprzęt, a normalnie wesjeden przykład pod uwagę: taki PIke w USA kosztuje około 450$ średni pracownik zarabia przyjmimiy około 1200$ więc może sobie go kupic za jeden raz, a czy w Polsce przy cenie Pike Sl 1959 i pensji zędu około 1500zł kupisz go sobie!!!!za rok chyba bo trzeba jeszcze oddac połowe na oplaty i z czegos żyć.

Co do wytrzymałości to może weś pod uwage że koledzy za Oceanu raz żyją w innym świecie, dwa sponsoring, trzy uznanie gwarancji to coś powszechnego( nie jak unas:( , i przez to mogą sobie kupować ramki
typu Cannondale, 24 Bicycles itp.
No ale pewnie dla Ciebie to żadna róznica 2500
za La toy'a czy 900zł za SuburbanaI czy ty myslisz ,że większośc tu obecnych nie chciała by 13kg streetówki.
Co do Singla to sam Cowan(wkońcu to pewnie jakis autorytet dla Ciebie) mówił ,że sigle to kwestia gustu.

A czy efektem błedu nie jest używanie roweru Dh do jezdzenia do sklepu po zakupy?!

A niezły BMX to też wydatek żedu 2500zł, choć mozna i na takim za 1300 nieżle pozamitać.
Ludzie wybieraja 24' MTB bo jest przatyczniejsze. Dojedz sobie na tor npo. 15km
na BMX!

Główny temat: Jeśli masz jakiś badziewny amor to wsumie możesz zmienic, da się przyzwyczajć najlepiej kup odrazu dobre przedbie widły np. DMR i po sprawie będą mocna i wmiarę lekkie, no chyba, ze 2,5 kg Trek ci nie wadzi.
Twój wybór najalpeij jakbys miał jakiegos kolege co dałby ci pojezdzic z dzień, dwa na sztywnym. Wtedy byś ztwierdził jak ci sie podoba
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

...sztywny zakladaja ziomy ktore chca miec tzw bmx'a na duzych kolach...

ja nie mam innego wyboru. Gdybym mial kase na amora to bym go kupil, ale niestety nie jestem w tak komfortowej sytuacji jak wiekszosc osob z tego forum.
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

Sedrik masz racje....
Czarnuchco ty gadasz... tam nie mają żadnych zaraz pików... widziałem blacki, czasem marcoki starsze... no znalazłes wytłumaczenie na amor...a na alu rame?? na przerzutki??? poprostu z niektórymi z nas jest cos nie tak... albo lubią 24 i cr-mo i zeby ich rower wazył 25kilo.....
http://www.jokejoke.prv.pl/
entombed
Kontakt:

Post autor: entombed »

[]_ ([]) []_, czy na zachodznie nie jezdza na stawych ramach? jezdz, przykładem moze byc norco 604 street,
co do przerzutek to tez nie wszyscy smigaja z przerzutkami np hannah jezdzi na singlu, a kyle strait startował w rampage na singlu (z takim dziwacznym napinacze;P) wiec singiel to kwestia gustu!
pozdrawiam
mtb to ***
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

[]_ ([]) []_ czy ty jetses ułomny czy jak czytać ze zrozumieniem nie umiesz w szkole nie było?? Przeciez przykład cenowy dotyczy także ram, nie czepiam sie o cene przezrzutki bo mozna sobie Sore czy cos kupic.

Oczywiscie każdy lubi 25kg ja nawet sobie ołowiu doleje żeby tak z 50kg sztywnego mieć, bedzie ci pasowac.

I wiedział byś o czym mówie gdybyś choc raz musiał zarobić pieniadze na rower a nie od rodziców brac!!!!!!!
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
Ganja_Farmer
Kontakt:

Post autor: Ganja_Farmer »

Ja zarabiam na rower, co prawda pracuje u Matki (mam 15 lat) ale zarabiam jakby nie było i powiem że taka mania na "identyczne" bajki sie rodzi, tylko że przyznałbym rację obu stronom ponieważ 24" mają wiele zale w streecie/dircie ponieważ skracają ci tył i łatwiej poderwać rower.. Ja rozwiązałem ten problem przez kupno krótkiej ramy i mam 26" koła... Teraz właśnie sie zastanawiam czy nie wymienić bo w powietrzu zawadzam kierą o kolano i nie moge zrobić X-up'a :(.. A co do BMX to według mnie wszystkie tricki robi sięłatwiej na rowerku ala "MTB" Jeździłem na bmx'ie i to jest wogóle niesterowne i nie rozpedza sie tego dobrze, tak jakbym na reksiu jechał :/ Klapa centralna, a na moim to fruuuuu latam jak strzała no i mój bajk wazy 2x mniej :P :D A propo sztywnego widelce to jażdząc na nim wyrobisz technikę i popsujesz nadgarstki :] Polecam rehehehee ale serio jak przejdziesz na amora sprowrotem to będziesz lepszy :D Pozdro all i nie kłućcie się, za wszystkie błędy w pisowni przepraszam, nie czytałem tego :P
<(=Ride or die=)>
entombed
Kontakt:

Post autor: entombed »

Ganja_Farmer pisze:zawadzam kierą o kolano i nie moge zrobić X-up'a
obetnij kiere!
Ganja_Farmer pisze:jest wogóle niesterowne
własnie ze jest cholernie sterowne
Ganja_Farmer pisze:no i mój bajk wazy 2x mniej
z czego złozyłes ten rower ze wazy 8kg?
Ganja_Farmer pisze:popsujesz nadgarstki
gówno prawda... jezdze na sztywnym i nie mam zadnych problemów z nadgarstkami
mtb to ***
MrDiggy
Kontakt:

Post autor: MrDiggy »

uważam że wybór należy do każdego
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
Sedrik
Kontakt:

Post autor: Sedrik »

Czarnuch...to chyba Ty jednak jestes mało rozgarnięty...
... gdzie jest napisane ze od razu masz kupowac Pike i Cannondale
przezutki tez chyba nie potrzebujesz XTR ?
korba....nie musisz miec koniecznie BMX..która wazy w chooja...w zupełnosci wystarczy Hussefelt albo nawet blackbox.
...ok...koła muszą byc zajebsite, ale tez nie muszą wazyc 10kg.

A czy efektem błedu nie jest używanie roweru Dh do jezdzenia do sklepu po zakupy?!

...nie rozumiem do czego kierujesz to pytanie ?
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
ODPOWIEDZ