Co to strzela?

Grucha_pl
Kontakt:

Co to strzela?

Post autor: Grucha_pl »

Witam. Mam rame LeaderFox-a Dragstara i Amortyzator Rst Capa (dwupolkowy). Zaniepokoilem sie pewnymi dzwiekami...

Siedzac na siodelku krece kierownica do oporu tak, zeby nie uderzac o rame (amor dwupolkowy). W koncowej "fazie ruchu" slychac jak cos strzela (metaliczny dzwiek). Niepokoje sie bo slyszalem ze Dragstary maja slabe glowki ramy. Dokladnie sprawdzilem - zadnych pekniec nie widze. Czym moe to byc spowodowane? Prosze o jak najszybsza pomoc...
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

rany czlowieku...ktory drag ma slaba glowke??o nich mozna powiedziec wiele-ze sa brzydkie,jest ich za duzo i tak dalej,ale nie ze maja slabe glowki!!jezdza dragi z juniorami i jest dobrze...te metaliczne strzaly to lozyska w sterach.wymien je.
p.s.rst capa nie jest dwupolkowa...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Grucha_pl
Kontakt:

RST CAPA nie jest, RST CAPA X4 jest dwupolkowa, a o glowkach slyszalem, nie mowie ze musi to byc prawda..
ChaRlie.FR
Kontakt:

Post autor: ChaRlie.FR »

może ci support albo sztyca strzela, qmplowi sztyca właśnie strzelała i gupek zamiast posłuchać skad to dochodzi porozbierał stery supporty i wszystko co potencjalnie mogło strzelać (4 h mu to zajęło) złożył i znowu zaczeło :DDDD fajną miał minę :~~~~~D a co do kapy na 2 półki to sam widziałem i mam gdzieś nawet na fotce qmpla.
http://karolek.free.fr/
Grucha_pl
Kontakt:

Wiem ze istnieje i moja wchodzi dokladnie 100mm (niecale 110mm) - od uszczelki do pozostalosci smaru - czyli tam sie konczy. A co do strzelania to byc moze jednak te stary. Mialem juz z nimi kiedys klopot - strzelaly przy ostrym hamowaniu przodem lub ruszaniu rowerem na zasisnietym brake-u ale po nasmarowaniu bylo ok wiec mozliwe ze znow sie odezwaly...
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Wg mnie stery..
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

TY grucha a moze to strzelacz <lol> moze faktycznie stery - sprobuj dokrecic mostek, nie wiem - probuj.
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
ODPOWIEDZ