Z wyższą łatwiej?:D
Z wyższą łatwiej?:D
Pytanko dotyczy oczywiście...wysokości kierownicy ;-) CZy łatwiej robi się banego , piwoty i takie tam z wyższa kierą (NSX x-up XL) czy jakąś niską (tioga fr)?? Będę teraz kupował kierę chyba NSX x-up XL i chciałbym wiedzieć czy rower będzie łatwiej wyrwać do góry.
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zamieniełem nieadano kiere z point racing dh (ok 4cm wzniosu) na tioge dl (ok 10cm wzniosu) i w uj mi sie lepiej jeździ, do tego mam mostek 4cm. Rowerek się łatwiej do wunnego podności i lepsza sterowność, weele tesz się lepiej kręci. Ogolnie wole wyzsze kierki jak do streetu i skakania po hopencjach.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
-
- Kontakt:
i tu pieprzycie głupowy. Niby tez kiedys myslałem że jak niski przód to wyżej można podniesc. Nieprawda. I tak po prostu wychylasz sie do tyłu. Jak jest wyśzy przód wychylasz sie bardziej do tyłu.
Na tą sama wysokośc skakałem na zwykłym sztywnym widelcu i prawie prostej kierze a na tą samą na wysokim podwyszanym widelcu w mtb, do tego z kiera bmx :) kwestia przyzywczajenia. Jak za wysoko, za łatwo na plecy leci, jak za nisko, za cieżko poderwac przod zwłaszcza jesli cieżki. Wszystko zalezy jeszcze od długosci tylniego trójkąta.
spróbuj co dla Ciebie lepsze, pożycz kiere etxc.
Na tą sama wysokośc skakałem na zwykłym sztywnym widelcu i prawie prostej kierze a na tą samą na wysokim podwyszanym widelcu w mtb, do tego z kiera bmx :) kwestia przyzywczajenia. Jak za wysoko, za łatwo na plecy leci, jak za nisko, za cieżko poderwac przod zwłaszcza jesli cieżki. Wszystko zalezy jeszcze od długosci tylniego trójkąta.
spróbuj co dla Ciebie lepsze, pożycz kiere etxc.
spray...
to wypasik.za0_DR/FR pisze:Zamieniełem nieadano kiere z point racing dh (ok 4cm wzniosu) na tioge dl (ok 10cm wzniosu) i w uj mi sie lepiej jeździ, do tego mam mostek 4cm. Rowerek się łatwiej do wunnego podności i lepsza sterowność, weele tesz się lepiej kręci. Ogolnie wole wyzsze kierki jak do streetu i skakania po hopencjach.
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl