zalety sportow ekstremalnych
zalety sportow ekstremalnych
Taki temat mam na debate na angielski ;) Prosilbym abyscie zaproponowali jakies zalety, tyle ze nie tylko rowery, ale ogolnie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Możliwość pokonywanie barjer, własych słabości
tak jak już pisali wcześniej poznawanie ludzi których łączy ta sama pasja :)
radość że możemy robić to co kochamy/lubimy (w zależności od osoby)
no i lepiej jezdzić sobie na rowerku niż stać pod klatką lub w bramie i z nudów ćpać czy co tam jeszcze
POZDRO & RIDE 4 FUN !!
tak jak już pisali wcześniej poznawanie ludzi których łączy ta sama pasja :)
radość że możemy robić to co kochamy/lubimy (w zależności od osoby)
no i lepiej jezdzić sobie na rowerku niż stać pod klatką lub w bramie i z nudów ćpać czy co tam jeszcze
POZDRO & RIDE 4 FUN !!
hehe, miałem kiedys taki stymulus jeszcze przed maturą, żeby sobie ćwiczyć na lekcji...
powiedziałem mniej więcej tak:
sporty ekstremalne dają bardzo wiele zabawy, wbrew pozorom wcale nie sa takie niebezpieczne jeżeli ktos uprawia je z głową.
następną zaletą jest to, że uprawiając taki sport, człowiek jest zdrowszy, a to dlatego, że w czasie uniesienia zaczyna byc wytwarzana adrenalina, która powoduje szybsze bicie serca. z kolei szybsze bicie serca zwiększa ciśnienie krwi, która dostarcza komórkom więcej tlenu. im wiecej tlenu w komórkach, tym procesy w nich zachodzące są dokładniejsze i efektywniejsze.
na pewno jeszcze cos wymyślisz, ale jeżeli to stymulus, to tyle w zupełności wystarczy
powiedziałem mniej więcej tak:
sporty ekstremalne dają bardzo wiele zabawy, wbrew pozorom wcale nie sa takie niebezpieczne jeżeli ktos uprawia je z głową.
następną zaletą jest to, że uprawiając taki sport, człowiek jest zdrowszy, a to dlatego, że w czasie uniesienia zaczyna byc wytwarzana adrenalina, która powoduje szybsze bicie serca. z kolei szybsze bicie serca zwiększa ciśnienie krwi, która dostarcza komórkom więcej tlenu. im wiecej tlenu w komórkach, tym procesy w nich zachodzące są dokładniejsze i efektywniejsze.
na pewno jeszcze cos wymyślisz, ale jeżeli to stymulus, to tyle w zupełności wystarczy
-
- Kontakt: